Mama & Kids

Met de kids naar Zuid-Limburg | 4 leuke tips!

Als je met je kinderen op vakantie gaat naar Zuid-Limburg heb je gegarandeerd een leuke tijd. De regio is ontzettend leuk om te ontdekken met de kinderen en de natuurrijke omgeving biedt voldoende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Ik geef graag 4 tips voor leuke activiteiten in de omgeving die je zeker moet bezoeken.

Wandelen en fietsen door het mooie Heuvelland van Zuid-Limburg

Zuid-Limburg staat bekend om het prachtige Heuvelland. Het Heuvelland is onderdeel van een natuurgebied dat zelfs de landgrenzen overgaat. Voor de wandelaars en fietsers onder ons is dit ideaal. Met het hele gezien de omgeving ontdekken op de fiets of te voet. Het glooiende landschap nodigt zicht uit om ontdekt te worden. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes door de omgeving, Bekijk eens de website van VVV Zuid-Limburg voor deze routes.

Bij een vakantie hoort natuurlijk ook een ontspannen overnachting. Komen jullie met een groep van bijvoorbeeld 10 personen? Dan is een vakantiehuis 10 personen van Ulvend een ideale bestemming om te overnachten.

Afbeelding via Shutterstock

Familiepark Mondo Verde

Mondo Verde is een van de populairste bezienswaardigheden in Zuid-Limburg. Het is namelijk een attractiepark en dierenpark in één. Dit familiepark biedt:

  • Zeldzame dieren zoals de witte leeuw
  • Verschillende wereldtuinen
  • Attracties voor jong en oud. 

Dit familiepark is zeker het bezoeken waard!

Het drielandenpunt

In het Zuid-Limburgse Vaals vind je een zeer bijzondere plek, namelijk het drielandenpunt. Een plek die je met het hele gezien moet bezoeken. Voor zowel jong en oud zijn er leuke dingen te doen. Denk aan:

  • Het drielandenlabyrint
  • Het waterspeelplein
  • Het vlinderdak

Een geweldige plek om te bezoeken als je op vakantie gaat in Limburg!

Met de kids naar Zuid-Limburg | 4 leuke tips!
Afbeelding via Shutterstock

Steenkolenmijn Valkenburg

De laatste tip is de steenkolenmijn in Valkenburg. In deze oude mijn werd vroeger het ‘zwarte goud’ gewonnen. De kolenmijn is een populaire attractie in Zuid-Limburg. Onder de leiding van een oud mijnwerker ontdek je de mijnen op een unieke manier en leer je alles over het leven van de mijnwerkers. Je kan met het gehele gezin gaan, maar het is ook mogelijk om een speciaal arrangement te nemen voor groepen groter dan 20 personen. 

Ga je met een groep van 20 personen of meer naar de kolenmijnen? Dan is een overnachting in de buurt zeer interessant. Bekijk eens een Ulvend vakantiehuis voor 20 personen om te overnachten. Ideaal voor grote groepen!

Ben jij wel eens in Zuid Limburg geweest?

Veel liefs,

Handtekening Charlotte
Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: