Beauty

Beauty | Favoriete zonneproducten van dit moment en win!

Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Uiteraard in de zomer, maar eigenlijk het hele jaar door. In dit artikel laat ik je mijn favoriete zonneproducten zien die ik dagelijks gebruik.

Inhoudsopgave

Institut Esthederm

Institut Esthederm heeft een nieuwe manier van bescherming ontwikkeld. De beschermende factor wordt binnen dit merk niet meer aangegeven met SPF maar met sterren. Alvorens je een product aanschaft moet je een drie-tal vragen beantwoorden om op deze manier te achterhalen welk product voor jou geschikt is. Alle zonproducten van Institut Esthederm beschermen zowel tegen UV-A en UV-B straling. Omdat de producten geen laagje op de huid leggen maar intrekken tot celniveau, wordt zelf het DNA beschermd. De producten werken met de zon in plaats van tegen de zon. Door de huid in te smeren met een reguliere zonnebrand neemt het aanpassingsvermogen van de huid af en kan een overgevoeligheid ontstaan.
De zonproducten van Esthederm beschermen meer dan de beschermingsindex: ze passen de huid aan aan de zonlichtintensiteit, voorkomt photo-ging en gaat tegelijk ontsteking tegen, een factor die huidveroudering in de hand werkt.
 

Intolérances solaires

Ik testte de intolérances solaires. Dit is een zinproduct dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met een zonneallergie. Dit product is natuurlijk voor iedereen geschikt, maar bij uitstek ook voor kinderen.  
Beauty | Onze favoriete zonproducten van dit moment
  Omdat we naar Mallorca op vakantie gingen en het ging om Ifan’s bleke (Britse) huidje hebben we gekozen voor de hoogst mogelijke bescherming. Ik zelf heb het product ook op mijn kwetsbare plekken gebruikt, zoals schouders, nek en decolleté.  

Hoe gebruik je de intolérances solaires?

Bij een overgevoeligheid voor de zon

Twee weken voor je vertrek kan je al eenmaal daags smeren met de crème om de huid voor te bereiden op de zon. De eerste drie dagen smeer je elk uur, daarna kan je dit terug brengen na een keer per twee uur. Na 7 dagen is de huid genoeg gewend om eventueel over te stappen naar een ander product Institut Esthederm.  

Bij kinderen

Wij hebben hebben Ifan elke twee uur ingesmeerd met de crème. Nadat hij in het zwembad was geweest hebben we hem nogmaals ingesmeerd. Ifan heeft echt een heel bleke huid waardoor we er altijd erg attent op zijn om hem in te smeren. De crème trekt snel in en heeft geen uitermate specifieke geur. Doordat het op celniveau werkt, trekt het helemaal in en laat het geen (vettig) laagje achter op de huid. Dus ook geen vlekken op kleding! Ifan is niet verbrand tijdens de vakantie, dus de het product werkt 😉   De producten van Institut Esthederm zijn verkrijgbaar bij Love4Skin in Haarlem en in de webshop.  

Andere zonneproducten van Institut Esthederm

Naast de intolérances solaires bestaat de zonbescherming lijn uit meer producten. Er zijn verschillende producten voor bruining & bescherming (adaptasun), een voorbereide & stimulerende spray en producten voor na het zonnen.

Adaptasun

Naast dat de intolérances solaires het mogelijk maakt om te zonnen voor mensen met een zonneallergie, vind ik dit ook heel interessant. Adaptasun zorgt er namelijk voor dat het melanine (pigment, hierdoor krijgt je huid een bruine kleur) sneller wordt aangemaakt, er wordt meer melanine aangemaakt en de verdeling is beter.

Beauty | Onze favoriete zonproducten van dit moment  

Filorga UV-Bronze

Ik ben al een tijdje fan van het merk Filorga. Het is echt een luxe merk, maar het doet zoveel goeds voor je huid! Nu mocht ik de zonneproducten van Filorga testen. Onze vakantie naar Mallorca stond gepland dus kwamen de producten goed van pas om ze aan een kritische test te onderwerpen! De de zonneproducten van Filorga werken ook met de zon in plaats van tegen de zon door middel van de Photo-Activated Technology. Zonnestralen activeren de technologie en deze worden gebruikt om de bescherming van de filters te versterken. Het natuurlijke afweersysteem van de huid wordt geactiveerd en dus zal je huid bruin kleur. Melanine zorgt voor een bruine kleur van de huid, maar werkt eigenlijk als schild om de schadelijke zonnestralen niet door de laten dringen in de cellen. De bescherming van de zonneproducten past zich aan aan de intensiteit van de zon, hierdoor zal je huid onder andere beter beschermd zijn tegen huidveroudering.  

Filorga UV-Bronze Body Spray 50+

De body spray is een droge olie die eerst goed geschud moet worden. De olie kan je zowel eerst op je handen of direct op je lichaam aanbrengen. De spray smeer gemakkelijk uit en laat een niet vettig, dun laagje achter op de huid waardoor deze mooi gaat glanzen. Vooral op mijn benen vind ik dat er fijn! Ik vind de spray heerlijk ruiken, het geeft me echt een vakantiegevoel. De spray is voorzien van hyaluronzuur en NCTF, deze twee bestanddelen zorgen voor een elastische huid en gaan huidveroudering tegen. Daarnaast zijn de zonneproducten waterbestendig dus ben je na een verfrissende duik ook nog beschermd. Echter wordt er wel aangeraden om je na een duik extra in te smeren om echt helemaal zeker te zijn van bescherming.   Beauty | Onze favoriete zonproducten van dit moment  

Filorga UV-Bronze Gezichtscrème 50+

De gezichtscrème is een verzorgende en beschermende crème met SPF 50+ die tevens waterbestendig is. Ik gebruikte deze crème op vakantie en gebruik hem nog steeds dagelijks onder mijn verzorging en make-up. Het is namelijk belangrijk om je huid, ook als het geen zomer is, te beschermen. Ik vind de crème aan de droge kant als je hem op de huid aanbrengt. Persoonlijk vind i dit juist prettig omdat het snel intrekt, geen laagje of waas achterlaat en je niet het gevoel hebt dat je een vet gezicht hebt van de zonnebrand. Wat mij persoonlijk een beetje tegenviel is dat de crème in je ogen prikt wanneer je gaat zwemmen. Het leek wel alsof de crème niet helemaal was ingetrokken en het laagje dat achterbleef langzaam uitliep. Dus wanneer ik wist dat we gingen zwemmen gebruikte ik een andere crème met SPF voor m’n gezicht. Voor dagelijks gebruik vind ik de crème wel uitermate geschikt. Klein minpuntje dus, maar daar is gemakkelijk omheen te werken.   De producten van Filorga UV-Bronze zijn verkrijgbaar bij Ici Paris XL   Beauty | Onze favoriete zonproducten van dit moment  

Winnen!

In samenwerking met de schoonheidssalon Love4Skin mag ik iemand blij maken met de Institut Esthederm intolérances solaires.  

Wat moet je hiervoor doen?

 • Laat me weten dat je graag zou willen winnen door een reactie te plaatsen onder dit bericht mét een geldig e-mailadres.
 • Niet verplicht, maar onwijs gewaardeerd, like de Facebookpagina of volg Lovely Charlotte op Instagram.
  Je kan meedoen met deze winactie t/m zondag 23 september. In de daaropvolgende week zal ik een winnaar bekend maken. Je mag het product bij mij komen ophalen, ik kom het brengen (als je in de regio woont of ik stuur het naar je op!  

Lieve Kimberly, gefeliciteerd! Jij bent de winnaar van deze fijne product 🙂 Stuur je me een mailtje met je gegevens?

 

Wat zijn jouw favoriete zonneproducten?

Veel liefs,

Handtekening Charlotte Lovely samenwerking  

You may also like

6 Comments

 • Yvonne D.

  Ik maak héél erg graag kans! Lijken me hele fijne producten.
  Ik volg je op Instagram (yvonnuh2).

  15 september 2018 at 20:48 Reply
 • Marian Zw

  Ik loot graag mee! Binnenkort nog een tripje naar Malta gepland staan, dan kunnen we nog wel een goede zonbescherming gebruiken!

  15 september 2018 at 21:50 Reply
 • Will Langenberg

  Wat een fijne producten.
  Goede verzorging tijdens het zonnen vind ik heel belangrijk.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

  15 september 2018 at 23:23 Reply
 • harry brants

  doe graag mee voor mijn vrouwtje, het zien er heerlijke producten uit daar zal ze zeer blij mee zijn

  16 september 2018 at 19:31 Reply
 • anita kempenaers

  doe graag mee voor deze heerlijke producten ken het merk niet maar wil ze wel eens uitproberen, laat de zon nog maar lang schijnen

  16 september 2018 at 19:32 Reply
 • Kimberly

  Wow dat lijkt me echt een fijn product! Met die laatste dagen zon is het heerlijk om mijn gezin hiermee in te smeren.

  10 oktober 2018 at 17:22 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: