(Kids) Fashion

Zomer musthaves van een vrouw met curves 😎

Met mijn curves heb ik een soort haat-liefde verhouding. Ik ben blij met mijn vrouwelijke vormen, maar met kleding kopen kan het een ware hel zijn.

 

Zeker in de zomer kan het lastig zijn om wat voller te zijn. De eerste paar dagen moet ik een soort van grens over wat betreft het meer van mezelf laten zien. Ik vind dat toch wel lastig, maar gelukkig kan ik me er snel overheen zetten. Ik moet er ook niet aan denken om in bijvoorbeeld een PME Legend Jeans in 30 graden te moeten dragen.

 

 

Zomer musthaves van een vrouw met curves 😎

 

Corrigerend broekje

Dingen die voor mij essentieel zijn in de zomer, mijn absolute musthaves, beginnen eigenlijk allemaal bij één ding. Een broekje voor onder jurkjes en rokken. Mijn bovenbenen schuren tegen elkaar en als met blote benen loop krijg ik hier last van. Met name in de zomer als het warm is en je transpireert is het heel vervelend.

Een paar jaar geleden kocht ik in Groot-Brittannië zo’n figuur corrigerend broekje. Ik koos ervoor om een aantal maten groter te nemen zodat het niet strak en knellend zou zijn. Eindelijk kan ik in de zomer weer jurkjes en rokjes dragen zonder de ongemakken van pijnlijke bovenbenen. Wat een ontzettende uitkomst is dit!

 

Zomer musthaves van een vrouw met curves 😎

Zomer musthaves van een vrouw met curves 😎

 

Jurkjes en rokjes

Wat voor mij belangrijk is bij het kopen van rokjes of jurkjes is dat ik goed let op het model. Ik vind een kokerrok echt helemaal fantastisch, maar daar zal je mij nooit in zien. Ik krijg dat zo’n Kim Kardashian kont, niet aan mij besteed 😉

Ik koop altijd jurkjes die wijder uitlopen, het zogeheten A-lijn model. Rokjes koop ik ook altijd uitlopend. Dit model staat bij mijn curves gewoon het beste, en voel ik me het prettigste in! De Vila jurken zijn een goed voorbeeld van dit model. Zowel de jurk als het rokje hierboven zijn van Vila.

Zomer musthaves van een vrouw met curves 😎

Een goede tas

Ben je gek op festivals, of ga je vaak op pad? Dan adviseer ik je om een goede tas aan te schaffen. En dan met name een cross body bag. Deze kan je makkelijk meenemen en het zal je verbazen hoeveel erin past!

Bovenstaande tas is van Pieces en gemaakt van echt leer. Een leuk gevlochten detail aan de ritssluiting, maar verder simpel en classy.

 

Zomer musthaves van een vrouw met curves 😎

 

Een goede top

De Nederlandse zomers zijn vaak erg onvoorstelbaar. Zit je 5 minuten geleden nog lekker op het terras te borrelen, steekt er nu opeens een frisse wind op en zit je met kippenvel te bibberen. Een goede top is dus ook erg belangrijk. Ik kies vaak voor een iets ruimer model. Eentje die wel aangesloten zit bij de armen en borst, maar verder lekker los zit. Wederom dus een A-lijn model!

Bovenstaande top is van Object en heeft twee verschillende soorten stof gecombineerd. Hierdoor veranderd de saaie simpele zwarte top in een bijzonder stuk, maar wel voor iedere dag!

 

Hoe zit het met jouw curves? Ben je ze liever kwijt dan rijk, of ben jij er tevreden mee?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

2 Comments

 • Fleur

  Natuurlijk ben ik ze liever kwijt, maar ik heb er over het algemeen niet zoveel problemen mee. Ik heb mijzelf al jaren geleden vertelt dat het getal op de weegschaal geen graadmeter is voor geluk of mijn zelfvertrouwen.
  Maar ik heb ook wel een aantal van die broekjes en corrigeerden hemdjes in mijn kast liggen 😉

  29 mei 2017 at 21:04 Reply
 • Joyce

  Oh ja heel herkenbaar dat je even een grens over moet gaan tijdens warme dagen. Ik zelf heb een hekel aan mijn te grote curves. Dat is niet meer te verhelpen met corrigerend ondergoed 😉
  Maar de kleding is echt heel erg tof!
  Joyce onlangs geplaatst…Weekoverzicht week 21, 2017My Profile

  30 mei 2017 at 18:50 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: