Gastblogs, Mama & Kids

ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!

Yes, de kerstvakantie is begonnen! En dit jaar gaan we naar …. Marokko! Ziezo Marokko 😉 Al een paar jaar nemen we ons voor om meer musea met Bram te bezoeken. En aan het einde van het jaar kijken we terug en is daar vaak weinig van overgebleven. En ook nu keken we terug op een jaar met minimaal museumbezoek.

 

Dus toen we de kans kregen om de voorstelling Ziezo Marokko te bezoeken in het Tropenmuseum, dacht ik gelijk, doen! Dan vervallen we niet in het eindeloos Bios of speelparadijs verhaal, zeker in deze kerstvakantie.

 

Inhoudsopgave

Hoezo Marokko?

De tentoonstelling Ziezo Marokko is juist geënt op kinderen en probeert ze mee te nemen op een ontdekkingsreis over het land en de bijbehorende gebruiken en tradities. En niet de stereotype (voor-)oordelen over Marokkanen te belichten.

Er zijn 5 reizen te “boeken”. Kom je voor het eerst dan ontvang je een heus paspoort bij de check in balie in de centrale hal. Vol spanning wachten de kinderen op de check in… “Gaan we echt vliegen?”, wordt er met een gespannen snoetje gevraagd, zo echt lijkt het! Dan gaan we boarden en stappen we in een heus vliegtuig op weg naar Marokko en zingen we mee met de bemanning… Ziezo Marokko, go go go! De jongens vinden het geweldig.

 

ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!

 

Yousefs Reis

We komen aan in Marokko en worden ontvangen in Yousefs kamer, met Marokkaanse thee, lekker zoet!

Dan horen we het verhaal van Yousef en begint de speurtocht met ons paspoort. In een heuse Marrokkaanse sfeervolle medina, met allerlei nissen zoeken we naar Yousefs plaatjes. We leren over de Koran, over de muziek, de opa van Yousef, over de LEGO blokken met Arabische teksten. De jongens zien de overeenkomsten en omarmen de verschillen, ze zijn geïntrigeerd en verwonderd.

Ze passen echt typische kleding uit Marokko…. Dragen mannen jurken?  Ze giechelen maar willen het toch proberen… Het is interactief, ze leren er wat van op een ontspannen en niet belerende manier. Als de reis klaar is en de vraag die we door de opdrachten hadden gevormd, mocht het antwoord worden geschreven op een heuse ansichtkaart en gepost worden ! Super stoer.

 

ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!

ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!

 

Samen Mozaïek maken

Daarna kwamen we terug in de grote zaal. Daar lag op een groot “tapijt” een begin mozaïek, en zij mochten helpen! Het was een speurtocht naar de juiste stukjes, de kleuren en patronen herhalen en bij elkaar zoeken, en ze moesten daar weggetrokken worden!

 

 

ZieZo Marokko of Zie No Marokko?

Ik vroeg me af hoe ik het zou vinden, hoe zij het zouden vinden? Was dit iets wat ik anderen zou aanraden, maar dan ook oprecht, naast alles wat er al is? Mijn antwoord volmondig ja! Ziezo Marokko was leuk, niet te lang, was om te verwonderen en bewonderen. En door de leuke ongedwongen manier waardoor het door de medewerkers gepresenteerd wordt, echt ontspannen!

 

ZieZo Marokko, een uitje in de kerstvakantie!

 

Dus mocht je deze dagen nog een dagje eruit willen… Ziezo Marokko is te bezoeken in het Tropenmuseum. De jongens zijn beiden net 6 geworden, en vonden het erg leuk, de speurtocht moest wel een beetje extra door mij uitgelegd worden, maar een prima leeftijd om mee te beginnen.

Het enige nadeel, parkeren is wat lastig en schreeuwend duur. Maar gelukkig vinden de kinderen een bus of tram rit vaak geweldig, dus dat wordt vast een top dag!

 

Veel plezier!

Liefs Dagmar

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: