Interieur

Interieur Inspiratie | Woonkamer make-over!

Ons huis begint steeds meer ‘af’ te worden. Klinkt misschien een beetje gek, aangezien we er al twee jaar wonen 😉 Ik las laatst dat je een interieur moet bouwen, dat het niet in één keer klaar kan zijn. Vandaar ook een woonkamer make-over!

Inhoudsopgave

Eerdere veranderingen

Een tijdje geleden hebben we al de lange wand helemaal wit geschilderd. Dit was echt een wereld van verschil. Eerder was ‘ie grijs/blauw, een heel koele kleur. Ons huis ligt op het noord-oosten waardoor er niet heel veel licht binnenkomt. Daarom wilde we de muren graag wit.

Ook kozen we toen voor een nieuw tv-meubel en een nieuw vloerkleed met roze tinten. Het nieuwe tv-meubel is een stuk lager, minder diep maar wel langer. Hierdoor oogt de ruimte ook een stuk groter.

Het vloerkleed zorgt voor wat kleur en haalt de ruimte echt op. Onwijs blij mee!

Nieuwe lampen

Er hing eerder één koper kleurige lamp boven de eettafel. We merkten toch wel dat dit weinig licht gaf en aan de eettafel wil je juist voldoende licht.

Daarom hebben we de lamp verplaatst naar de woonkamer en twee nieuwe lampen hiervoor in de plaats gehangen. Het zijn mat zwarte lampen genaamd Bjorr van het merk Lumidem. Ze komen van de webshop Direct Lampen.

Door twee lampen boven de eettafel te hangen zorgt dat voor een hoop meer licht. De lampen die we hebben gebruikt zijn dimbaar waardoor je ook voor een goede sfeer kan zorgen. Je hoeft tenslotte niet altijd het volle licht aan te hebben 😉

Ik heb expres voor zwarte lampen gekozen. De muur is wit en we hebben veel witte meubels in huis, daarom vond ik het juist mooi om voor zwart te kiezen. De lampen vallen op en steken mooi af tegen al het wit.

Nieuwe kussens op de bank

Kussens kunnen zoveel doen voor de sfeer van je interieur. Ik koos voor kussen met een structuur en van verschillende materialen. De kussen heb ik gekregen van de webshop Sweet Living Shop.

Ik heb gekozen voor twee kussens met structuur en van fluweel. Een kussen van canvas en eentje van wol. Door de combinatie van stoffen en kleuren creëer je een leuk effect.

Volwassen interieur

De ‘oude’ meubels en accessoires hebben we gekocht toen we samen gingen wonen. Dit is inmiddels zo’n 7 jaar geleden. Ons interieur was wel toe aan een meer volwassen woonkamer make-over 😉

Klapper op de vuurpijl!

Al lang wilde ik graag een mooie stoel voor naast de bank. Dafydd vond dit niet nodig en vond dat hiermee de ruimte kleiner zou worden en dus niet zou passen. Na veel discussie heb ik me er maar bij neergelegd, de stoel zou er niet komen.

Gisteren was ik jarig, ik ben 31 jaar geworden. Toen ik ’s ochtends beneden kwam stond daar midden in de woonkamer de stoel die ik zó graag wilde hebben. Die man van mij had hem gewoon gekocht voor m’n verjaardag en al minstens een maand of twee het moeten doen met mijn gezeur erover 🙈

Je begrijpt dat ik me stiekem wel een beetje schuldig voelde… maar enorm blij ben met de stoel! Hij past perfect in het hoekje. De velvet stof en de print zijn fantastisch 😍

Wat vind je van onze woonkamer make-over? En houd jij er ook van om met interieur bezig te zijn?

Veel liefs,
Charlotte 💖

You may also like

3 Comments

 • will langenberg

  Ik vind je interieur echt heel leuk.
  Vooral je bank met die leuke kussens.
  Zelf ben ik niet van het veranderen
  Ik vind als het allemaal goed is, dan laat ik dat ook zo.
  Soms doe ik iets met accessoires, maar meer ook niet.
  Een leuke plaid op de bank o.i.d. , dat vind ik dan genoeg.

  20 december 2018 at 22:15 Reply
 • Aukje

  Het gebeurt wel eens dat we een beetje uitgekeken zijn op onze woonkamer en dan gooien we alles om. Eethoek naar achter, zithoek naar voren of andersom. Dan voelt het weer helemaal fris en nieuw.
  Inmiddels is ons tv meubel wel aan vervanging toe, maar het is lastig om de juiste te vinden. Maar net als bij onze eettafel verwacht ik dat we er op een bepaald moment gewoon tegenaan lopen. 🙂
  Aukje onlangs geplaatst…Mijn kerst-verlanglijstjeMy Profile

  21 december 2018 at 21:24 Reply
 • Vloerkleden: om het effen! | Charlotte Evans

  […] effen vloerkleed bevat een enkele kleur, wat ruimte biedt om in de overige woonaccessoires te spelen met printjes en designs. Wil je toch meer kleur in huis halen? Kies dan voor een effen […]

  18 oktober 2021 at 14:39 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: