Food

Wijn voor de echte wijnliefhebber!

Drink jij graag een goed glas wijn? Dan zijn er diverse wijnsoorten die het proberen waard zijn. Zo worden er in Spanje bijvoorbeeld hele mooie volle rode wijnen gemaakt. En ook uit diverse wijnstreken in Frankrijk komen de allermooiste wijnen. Het aanbod kwalitatief goede wijnen is groot. Hierdoor kun jij als echte wijnliefhebber je hart ophalen bij alle smaakvolle wijnsoorten die er verkrijgbaar zijn. 

Unieke en smaakvolle witte wijn

Een unieke witte wijnsoort die erg smaakvol is betreft de Sauvignon wijn. Dit is een witte wijn die wereldwijd erg bekend is. Deze witte wijn wordt zelfs betiteld als de meest gedronken witte wijn ter wereld. De populariteit van deze druif is natuurlijk niet zomaar. Het heeft alles te maken met de frisse en fruitige smaken die deze wijnsoort kent. De druivensoort waarvan de Sauvignon Blanc wordt gemaakt komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Maar ook andere landen hebben op de populariteit van deze druivensoort ingespeeld. In Chili en Nieuw-Zeeland worden tegenwoordig namelijk eveneens smaakvolle Sauvignon wijnen gemaakt. Houd je van frisse droge wijnen? Dan moet je deze wijn geprobeerd hebben. 

Wijn voor de echte wijnliefhebber
Photo by Valeria Boltneva on Pexels.com

Verschillende rode wijnsoorten

Rode wijn wordt vaak gedronken met wat kouder weer vanwege de krachtige smaken. Ook Italiaanse wijn rood is in allerlei soorten te verkrijgen. Maar net als bij witte wijn zijn er verschillende soorten en smaken waardoor het past bij elk seizoen. 

Rode wijnen kunnen, net als witte wijn, onderverdeeld worden in verschillende smaak categorieën. Zo zijn er lichte, fruitige wijnen, ronde en soepele wijnen en volle en krachtige rode wijnen. Voor iedere wijnliefhebber is er dus genoeg te vinden. Er zijn ook rode wijnen die wat zoeter zijn van smaak of juist heel zoet zijn. Een voorbeeld van zoet is bijvoorbeeld port wijn. Maar ook gewone rode wijnen kunnen wat zoeter zijn van smaak. Italië kent bijvoorbeeld zoete wijnen die je kunt herkennen aan de term ‘passito’ op het etiket. 

Zo moet je rode wijn bewaren 

Heb je een mooie rode fles wijn aangeschaft? Dan wil je deze uiteraard graag op smaak houden. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je een rode wijn het beste bewaren? Wanneer een fles rode wijn geopend is, kun je deze zo’n drie dagen in de koelkast bewaren. Je hoeft de wijn dus niet perse in een avond leeg te drinken. Is de fles wijn nog niet geopend? Dan kun je de meeste rode wijn tot drie jaar bewaren. Dit is echter een gemiddelde schatting. Er zijn namelijk ook exclusieve rode wijnsoorten die tientallen jaren bewaard kunnen worden. Voor welke rode wijn kies jij?

 Liefs, Charlotte ♡

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: