Mama & Kids

Werkende moeder vs. thuisblijf moeder

Ik vind het heerlijk om te werken. Drie dagen in de week, precies goed! Ik geniet ervan om dan Charlotte van Mackaay ICT Services te zijn en even geen mama of vrouw van…

Ontwikkelen op professioneel gebied

Absoluut niet omdat ik niet bij Ifan of Dafydd wil zijn! Ik vind het gewoon belangrijk om me ook op professioneel gebied te blijven ontwikkelen. En wat te vertellen hebben als ik thuis kom. Ik denk serieus dat ik een leukere mama en vrouw ben als ik een werkende moeder ben 🙂 Trouwens, niks ten nadelen van een thuisblijf moeder! Iedereen moet lekker doen waar je je goed bij voelt 🙂

Ik ben het eerste anderhalf jaar nadat Ifan geboren was thuisblijf moeder geweest. Dit omdat ik mijn studie als leerkracht nog niet helemaal had afgerond (wat overigens ook niet heel soepel verliep dankzij bepaalde medewerkers van InHolland…pfff!). Nadat ik was afgestudeerd was het erg lastig om een baan als leerkracht in het basisonderwijs te vinden. Ik heb een tijdje als invalkracht gewerkt op een Montessori school. Dit vond ik erg leuk, het pedagogische concept van Montessori spreekt mij erg aan. Maar nadat ik een aantal keer gesolliciteerd had op een vaste baan en zonder gesprek meteen afgewezen werd was ik er wel een beetje klaar mee!

Na wat te hebben rond gevraagd kwam onze onderbuurman met een de gouden tip dat ze nog wel iemand zochten op het secretariaat bij het bedrijf waar hij werkte. Dit was wel een ICT bedrijf. “Ach, dat kan ik best”, dacht ik. Na twee gesprekken kon ik aan de gang. In het begin was het soms lastig als er allerlei termen als i5, i7, Fortigate, Exchange, Hosted VoIP enzovoort je om de oren vliegen. Maar naar een tijdje wist ik wat er bedoelt werd en kon ik ook met deze termen communiceren (!!!!). Ik had anderhalf jaar geleden nooit verwacht dat ik bepaalde zinnen uit mijn mond zouden komen die ik nu gebruik 😉 Zo transformeerde ik van thuisblijf moeder naar werkende moeder!

Dilemma’s van een werkende moeder

Afgelopen week zijn Ifan en ik maandag ochtend even op bezoek geweest bij Abi en Steef. Ontzettend gezellig! Toen we thuis kwamen Ifan snel een boterham naar binnen en lekker naar bed! Mama tijd om even te stofzuigen en dweilen, want geloof me, met een peuter is dit niet handig!
Toen mijn lieve boef wakker werd waren z’n wangen vuurrood en had ‘ie flinke koorts 🙁 arm mannetje! Dafydd en ik zijn ook beide afgelopen periode flink verkouden geweest en een dag of twee een beetje koortsig. We dachten dat het dus wel over zou zijn als we woensdag allebei weer moesten gaan werken. Voor de zekerheid had Dafydd toch maar even gekeken of hij woensdag thuis kon blijven. Gelukkig kon dit want Ifan was nog helemaal niet lekker! We hadden niet het idee dat de situatie veel beter zou worden dus toch maar besloten om hem naar opa en oma in Brabant te brengen.
Morgen gaan we hem weer lekker ophalen 🙂 eerst nog even voor een nieuwe auto kijken in Rotterdam en dan rijden we door. Dit vind ik wel een lastige situatie als werkende moeder. Als thuisblijf moeder heb je hier natuurlijk niet mee te maken en haalt dit een hoop stress en gedoe weg.

Daarnaast is het lastig als je geen ouders of vaste oppas die de hele dag beschikbaar is, in de buurt hebt! Lopen jullie wel eens tegen dit soort problemen aan? Hoe lossen jullie dit dan op? Alle tips zijn welkom!

Lees ook: http://www.famme.nl/10x-wat-je-nooit-moet-zeggen-tegen-werkende-moeders/ en http://www.nji.nl/Opgroeien-en-opvoeden. Even wat meer informatie over de feiten 😉

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: