Persoonlijk

Weer terug naar het onderwijs!

Een aantal weken geleden heb ik een spannende en misschien toch ook wel een beetje enge beslissing genomen. Benieuwd wat voor nieuwe uitdaging ik tegemoet ga? Lees dan verder 🙂
 
Zoals jullie weten ben ik afgestudeerd leerkracht in het basisonderwijs. Na bijna twee jaar te hebben gewerkt in de commerciële sector begon het voor de klas staat toch wel weer te kriebelen. 
Na lang wikken en wegen heb besloten om ontslag te nemen en op zoek te gaan naar een baan als juf!

Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad in mijn baan als office assistent maar het was niet mijn vakgebied en mijn passie ligt toch in het onderwijs. Ik miste de diversiteit van het onderwijs, het enthousiasme en spontaniteit van de kinderen en iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.

De stap om mijn baan op te zeggen en nu dus werkeloos/thuisblijfmoeder te zijn is best spannend en soms ook wel een beetje eng. Wat nou als ik geen baan kan vinden en vijf dagen in de week thuis kom te zitten. Zeker als Ifan dadelijk op school zit en helemaal alleen thuis? Ik ben niet het type wat het heerlijk vind om thuisblijfmoeder te zijn. Ik vind het heerlijk om (parttime) te werken. Natuurlijk als je hier wel voor kiest is dat super 🙂 maar bij mij past het gewoon niet.

Ifan blijft drie dagen in de week naar het kinderdagverblijf gaan. We hebben hiervoor gekozen omdat we het anders een erg grote verandering vinden zeker met het oog op dat hij straks naar de basisschool gaat. Nu is hij gewend om al drie dagen “weg” te zijn van huis, dus dan is de overgang naar vijf dagen misschien minder heftig. Ook omdat ik nu werkzoekend ben moet ik wel duidelijk weten welke dagen ik zou kunnen gaan werken. Zeker als ik weer invalwerk ga doen.

Ik blijf jullie zeker op de hoogte houden van mijn nieuwe avontuur!

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube * Pinterest

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: