Interieur

Wat raamdecoratie voor je interieur kan doen!

Toen we dit huis kochten hebben de vorige bewoners de raamdecoratie laten hangen. Het waren donker grijze plisségordijnen. Deze gordijnen waren in principe waren ze best heel handig, maar het was niet helemaal mijn smaak…

Welke raamdecoratie kies je?

Raamdecoratie zorgt voor sfeer in de ruimte en maak het geheel compleet. Kies je voor een meer klassieke look met houten jaloezieen of kies je voor een moderne uitstraling met aluminium raambekleding.

Daarnaast is het ook handig om goed na te denken over welke functie de raamdecoratie heeft. Heeft het puur een decoratieve functie of is het ook bedoelt voor meer praktische zaken zoals privacy of zonwering?

Before

Zoals ik al zei, hebben we bij het verhuizen de plisségordijnen van de vorige bewoners overgenomen en laten hangen. Deze waren heel handig omdat onze ramen zijn opgedeeld in een klein gedeelte bovenaan en een groter raam. Met de plisségordijnen konden we het kleine raam ‘open’ houden, zodat dit toch voor wat extra licht zorgde, en wel deels voor het grote raam hangen zodat je toch wat meer privacy hebt.

En zeker in het begin voldeden deze gordijnen prima, maar na een tijdje begon ik toch uit te kijken op de donkere kleur. Daarnaast werkten de touwtjes ook niet helemaal meer naar behoren waardoor de gordijnen regelmatig scheef hingen.

After

Ik was al een tijdje aan het kijken op Pinterest wat ik dan eigenlijk graag zou willen. Zo kwam ik bij houten jaloezieën. Ik vind het karakter heel goed passen bij onze jaren 30 woning. Daarnaast kan je ze helemaal open draaien waardoor je wel vrij toezicht hebt naar buiten. Maar als je daar niet zo’n zin in hebt kan je ze ook wat dichter draaien zodat je nog wel een beetje naar buiten kan kijken (en niet naar binnen!) en er toch nog licht binnen komt.

We hebben de houten jaloezieën  gekocht bij voordeelgordijnen.nl. In een halve dag heeft Dafydd de houten jaloezieën opgehangen. Bij de eerste was het even puzzelen omdat de beschrijving niet heel duidelijk is, maar uiteindelijk kwamen we er wel uit en hangen ze prachtig!

Ik vind het verschil echt enorm groot met de before en after! Wat een licht ineens 😄 De gordijnen passen prachtig en wij zijn mega blij!

Wat voor raamdecoratie heb jij?

Veel liefs,
Charlotte 💕

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

You may also like

1 Comment

 • Heidi

  Tis echt een groot verschil. Super mooi is het geworden.
  Hier hang een store en dan overgordijnen, maar die ga nooit dicht omdat de store steeds naar beneden is. (Hier in België houden we niet van dat de mensen in je huis binnen kan kijken )
  En daar naast hebben we rolluiken die steeds dicht ga in de avond.
  Heidi onlangs geplaatst…Valentijn Uitstapjes..My Profile

  19 februari 2020 at 21:51 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: