Persoonlijk

Wat als alles anders was gelopen???

Wat als alles anders was gelopen? Als ik mijn MBO opleiding wel in drie jaar had kunnen afronden? Was ik dan nu ook getrouwd en had ik dan ook een zoon gehad?

Soms vraag ik me dat wel eens af. Wat als er een bepaalde gebeurtenis anders geweest zou zijn, wat zou er dan gebeurd zijn. Wat als mijn moeder mijn vader niet was tegen gekomen, was ik dan nog steeds ik geweest, of had ik dan niet bestaan?

Wat als ik was blijven hangen in die nare relatie? Was ik dan ooit getrouwd en had ik dan kinderen gekregen? Was ik überhaupt wel gelukkig geweest?

Wat als ik toch thuis was gebleven en niet naar die housewarming van de vriend van mijn buurmeisje was gegaan. Had ik Dafydd dan niet ontmoet, of had ik hem dan op een ander moment tegengekomen? Was het voorbestemd dat wij elkaar tegen zouden komen, of was het gewoon puur toeval en liefde op het eerste gezicht?

Wat als we langer hadden gewacht met het krijgen van kinderen? Was Ifan er dan geweest, of was het dan misschien wel helemaal niet meer gelukt? En als het niet was gelukt, zouden Dafydd en ik dan een andere manier hebben gevonden om toch ouders te worden of zouden we kinderloos door het leven zijn gegaan.

Nu ik dit zo op het “spreekwoordelijke” papier zet, realiseer ik me dat alles gebeurt met een reden. Soms is deze reden niet duidelijk en zal de reden misschien ook nooit duidelijk worden. En soms is de reden, achteraf, wel heel duidelijk. Of al vanaf het begin.

Maar uiteindelijk ben ik ontzettend blij, gelukkig en dankbaar dat alles wél is gelopen zoals het is gelopen. Ik heb een fantastische man, de mooiste zoon van de wereld en ben heel gelukkig. Ik zou het voor geen goud anders willen ♥

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

 • Femke

  Dat denk ik ook vaak ! Maar net als jij kom ik tot de conclusie dat er een reden moet zijn voor alles, zelf al lijkt die soms op het moment zelf niet helemaal juist… Het valt uiteindelijk allemaal op zijn plaats 🙂
  Femke onlangs geplaatst…Hoe vonden wij een naam voor onze baby?My Profile

  1 februari 2017 at 08:38 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: