Persoonlijk

Waarom het prima is als vriendschap veranderd

Ik ben best vaak verhuisd in mijn jeugd. Een vriendschap van vroeger heb ik ook niet. De vriendinnen die ik heb, zijn allemaal van de laatste paar jaar. 

Ik heb nooit moeite gehad met het maken van nieuwe vrienden. Ik ben sociaal en vind het niet lastig om op iemand af te stappen. Dit kwam goed van pas toen ik in 2008 in m’n eentje naar Haarlem verhuisde. Ik was één keer eerder in de stad geweest om mijn sleutel van mijn kamer op te halen, maar that’s it. Ik kende dus helemaal niemand.

Een heel eerlijk gezegd, ik vond het heerlijk! Ik ging naar school een maakte snel nieuwe vriendinnen. Ik had het onwijs naar m’n zin op school, op mijn kamer en had helemaal mijn weg gevonden in Haarlem.

De vriendschappen van het begin van de PABO zijn er bijna allemaal nog. Natuurlijk heb je contact met je klasgenoten op school en vind je ze aardig, maar dat betekend niet dat ze meteen een vriendin zijn. De échte vriendschappen blijven bestaan.

In het laatste jaar van de PABO raakte ik zwanger, geheel bewuste keuze trouwens. Misschien niet de meest handige, maar dat is een ander verhaal 😉 maar ik zou het voor geen goud anders willen! Ik dwaal af… anyways, zodra je een baby hebt wordt de wereld toch net even iets anders. Binnen 5 minuten het huis uit, think again! Rond een uurtje of 5 ergens even een wijntje gaan doen, not gonna happen. En zo kan ik nog wel honderd dingen opnoemen. Niet dat dit iets slechts is, maar je veranderd hierin. Super leuk om een wijntje ergens te doen, maar dan wel graag een paar dagen van tevoren plannen! Een kind krijgen is het mooiste cadeautje wat je maar mag krijgen, maar het brengt wel wat organisatie en planning met zich mee 🙂

Ik was een van de eerste van mijn vriendinnen die een kind kreeg. In het begin zit je nog in je bubbel en kijk je nog niet zo realistisch, maar na een tijdje begin je te merken dat het toch wel fijn is als je bij mensen op bezoek bent die ook kinderen hebben. Je vormt direct een band, ze snappen je en hebben vaak een kind-proof huis (zodat je niet constant achter die nét kruipende baby hoeft aan te rennen maar je wél van je wijntje kan genieten!)

En dan gaat je kind naar school en veranderd er weer een hoop. In het begin sta je verloren op dat schoolplein te wachten tot de poort open gaat en je naar binnen kan. Na een tijdje ken je de moeders van de kinderen uit je kind’s klas en begin je een band te vormen. Je zit tenslotte in exact dezelfde fase en dat schept een band!

Ik had nooit verwacht dat ik aan het schoolplein een nieuwe vriendschap zou overhouden. Maar dat gebeurde wel, en ik denk wel meer dan een vriendschap.

Andere vriendschappen verwateren en er komen op onverwachte momenten weer nieuwe bij. En dat is prima. Je mag echt wel even treuren om een oude vriendschap die veranderd, maar je doet er niks aan. Beide zit je misschien in een andere fase van je leven en dit zorgt ervoor dat je toch uit elkaar groeit. Maar door deze andere levensfase leer je ook weer nieuwe mensen kennen en ontstaat daar een nieuwe vriendschap uit.

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

  • Nicole

    Vriendschappen veranderen inderdaad en dat is niet erg. zo gaat dat nou eenmaal 😉

    2 oktober 2016 at 18:50 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: