Persoonlijk

Voor het eerst kerst in ons eigen huis gevierd!

Kerst

Ieder jaar weer opnieuw versier ik mijn huis voor kerst, maar eigenlijk is het gewoon zonde van m’n tijd. We zijn er toch nooit! Niet dat dat nou zo heel erg is, maar toch…

Meestal is het zo dat we kerst in Wales, bij de ouders van Dafydd, vieren. Voor hun is kerstmis wat voor ons Sinterklaas is (raar trouwens, dat je kerst zonder hoofdletter schrijft en Sinterklaas mét. Ik weet dat Sinterklaas de naam van de goed heilig man is, en het daarom met een hoofdletter schrijft. Maar eigenlijk vind ik dat we de feestdagen ook met een Hoofdletter zouden moeten schrijven. Staat toch veel feestelijker 😉 )

Als we niet in Wales zijn, zijn we wel in Brabant. Mijn vader is de 22e jarig en vaak blijven we dan daar tot de kerst.

Dit jaar viel kerst wat onhandig wat betreft het vrij nemen van Dafydd’s werk. Hij kon alleen de eerst óf de tweede week vrij krijgen. Daarom was het niet handig om naar Wales te gaan dit jaar. Wij besloten om dit jaar eens lekker thuis te blijven. Iedereen was van harte welkom in ons huis, maar wij gingen een keertje nergens naartoe!

Met z'n alle kerst vieren in ons eigen huis!

 

Uiteindelijk hebben we afgesproken om eerste kerstdag met z’n alle bij ons te vieren. Het was dus aan ons (lees: mij 😉 ) om te koken! Nog nooit eerder had ik zo’n menu gekookt voor 7 personen!

Het menu:

Voorgerecht
Groentesoep

Hoofdgerecht
Knoflook aardappeltjes uit de oven
Kruidige aardappelpuree
Haricoverts met katenspek
Worteltjes en spruitjes
Pulled Pork
Filet rollada

Nagerecht
Mini cheesecakes

Mijn lieve mama had de groentesoep voor me gemaakt. Ook had ze van het soepvlees ragout voor onze tweede kerstdag gemaakt, super lief! De soep, en de ragout, was heerlijk!

Ik had op de dag voor kerst al een heleboel dingen voorbereid. Ik kookte de haricoverts en rolde ze vast in het spek. kookte de aardappels, braadde de rollade en maakte ik de cheesecakes. Een goede voorbereiding is het halve werk 😉

De pulled pork is naar het recept van Miljuschka’s Food Trucks. Deze ging rond een uurtje of 12:00 uur de oven in en heeft ongeveer een uurtje of 6 gegaard (ik had 1,5 kilo vlees in plaats van de 2,5 kilo die in het recept stond). ’s Middags maakte ik de worteltjes en spruitjes schoon, en sneed ik de aardappels deels voor de knoflookaardappeltjes. De rest van de aardappels stampte ik tot een puree waar ik boter, room en kruiden bij deed.

Tijdens het nuttigen van het voorgerecht hebben de worteltjes en spuitjes lekker gekookt en werden de aardappeltjes gaar in de oven. De rollade warmde ik ook nog even op. Ik heb voor het braden hiervan een gietijzeren pan gebruikt. Na het aanbakken heeft de rollade nog zo’n anderhalf á twee uurtjes geprutteld (dit was voor een rollade van 1 kilo).

Eigenlijk was alles heel goed gelukt! Nou ja, de cheesecakes waren niet helemaal zoals ik het voor ogen had, maar ze waren wel lekker 😉 Ik vond het heerlijk om voor iedereen te koken en een keertje kerst in ons eigen huis te kunnen vieren 🙂

Waar vierde jij kerst, en hoe was het?

 

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

5 Comments

 • Bianca Schrijft

  Wij waren lekker onder de pannen bij andere. Tenminste, kerstavond lekker samen thuis, 1ste kerstdag bij mijn ouders vleesfondue en 2de kerstdag gourmetten bij mijn schoonzus. Was een geslaagde kerst.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Interessante en bijzondere boekenwinkels gezocht.My Profile

  29 december 2015 at 08:25 Reply
 • Nans

  Het was idd erg lekker allemaal. Compliment voor de Kok! Ook een kompliment voor onze schoonzoon voor de lekkere gluwein en de Christmas-crackers. Toch klein beetje Wales erbij. Dikke kus van (schoon)mama.

  29 december 2015 at 10:57 Reply
 • Lovely Pictures | Week #52 de laatste van 2015! - Lovely Charlotte ♥

  […] en daarna ben ik aan de slag gegaan met de voorbereidingen van het kerstdiner. Het is dit jaar voor het eerst dat we in ons eigen huis zijn met kerst, zo fijn! Omdat iedereen dus bij ons zou komen eten, en ik geen zin had om op eerste kerstdag de […]

  30 december 2015 at 06:31 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: