Interieur

Vloerkleden: om het effen!

Bij het inrichten van een huis, wil men vaak wel een aantal eyecatching items die de show stelen. Een pronkstuk waar je ontzettend trots op bent en graag aan iedereen wilt laten zien. Dit kan bijvoorbeeld een antieke openhaard zijn, een artistiek kunstwerk of een bijzonder erfstuk. Het is dan ook niet raadzaam om de aandacht van deze oogappeltjes weg te nemen door een vloerkleed met een patroon neer te leggen. Er zijn tal van effen vloerkleden die jou de functionaliteiten van een vloerkleed bieden, maar niet te overheersend zijn. 

Zacht én warm 

Een effen vloerkleed is neutraal, houdt het interieur in balans en geeft andere eyecatchers de ruimte om te stralen. Daarnaast is een vloerkleed een aangename en comfortabele ondergrond voor de voeten. Het zachte materiaal is fijn om op te lopen en voegt sfeer toe aan een ruimte. Daarnaast houdt een vloerkleed ook nog eens warmte vast, wat betekent dat je niet bibberend door het huis hoeft te lopen. 

Effen wollen vloerkleden

Effen spelen! 

Een bijkomend voordeel van een effen vloerkleed is dat het in iedere woonruimte en interieurstijl gecombineerd kan worden. Waar een effen vloerkleed eerst bij jou in je thuiskantoor ligt en jou de nodige inspiratie geeft, kan het vloerkleed het jaar daarop fungeren als een effen speelkleed. Door het neerleggen van een effen speelkleed in de kinderkamer geef je jouw kleintje de kans om eens lekker te rollebollen zonder zichzelf te bezeren. Een optimale win-win situatie. Zo houd je meer tijd over om nog even de badkamer te soppen of de laatste was te draaien. 

vloerkleden

Wat kleur kan doen 

Een effen vloerkleed bevat een enkele kleur, wat ruimte biedt om in de overige woonaccessoires te spelen met printjes en designs. Wil je toch meer kleur in huis halen? Kies dan voor een effen vloerkleed in jouw favoriete kleur. Heb je wel eens gedacht aan een blauw vloerkleed? Een blauw vloerkleed geeft jouw woonruimte kleur, je voeten een prettig gevoel en onbewust brengt het ook positieve gevoelens en gedachtes met zich mee. We associëren de kleur blauw vaak met de zee en de lucht. Twee elementen die het menselijk brein kunnen kalmeren. Want zeg nu eens eerlijk: wat voelen we ons kalm wanneer we naar de klotsende golven kijken en de rest van de wereld om ons heen eventjes stil lijkt te staan.  

ronde vloerkleden

Liefs, Charlotte ♡

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: