Travel

Vijf goede redenen om naar Italië op vakantie te gaan

Italië is onder Nederlanders een populair vakantieland; bijna ieder jaar staat het wel in de top 5 van landen waar wij onze vakantie doorbrengen. Nooit bovenaan, overigens, maar zeker meer dan een miljoen vakantiegangers trekken vanuit Nederland jaarlijks die kant op. Wat zijn daarvoor hun redenen? 

Zon, zee en strand

Nederlanders die op vakantie gaan, zijn vaak op zoek naar zon, zee en strand. Nou, daar is in Italië zeker geen gebrek aan! Reken je de eilanden mee, dan heeft het land een kustlijn van 7600 kilometer. Ruimte zat dus om je strandbedje op te zetten. Ook zon is er in overvloed. In het zuiden kan het oplopen tot gemiddeld 7 uur per dag, maar ook in het noorden en oosten kom je nog aan de 6 uur per dag. Dat zijn gemiddeldes over het hele jaar. In Nederland komen we alleen in de zomermaanden net boven de 6 uit en in de winter redden we er vaak niet eens 2. Kortom: wie op zoek is naar de zon, kan prima in Italië terecht!

brown and white concrete building
Photo by Fede Roveda on pexels.com

Minder massaal dan andere landen

Alhoewel de zon er volop schijnt en er genoeg stranden zijn, is het toerisme in Italië net wat minder massaal dan in bijvoorbeeld Spanje. Hier geen kusten vol torenflats of dorpjes die uitsluitend bestaan uit toeristenhotels. In Italië gaan toeristen wat meer op in het dagelijks leven en zijn ze wat meer verspreid over het hele land. Een keuze die de overheid vele jaren geleden gemaakt heeft en die ervoor zorgt dat het land voor veel mensen juist erg aantrekkelijk is gebleven.

Genieten van de keuken

Ook op culinair gebied heeft Italië heel wat te bieden. Wie ooit in het land een pasta of pizza heeft besteld, weet dat de gerechten zoals we die in Nederland kennen maar een slap aftreksel zijn van wat daar op tafel komt. Urenlang dineren, volop kleine hapjes of rijk smakende pasta’s: het kan allemaal. 

pasta with vegetable dish on gray plate beside tomato fruit on white table
Photo by Trang Doan on Pexels.com

Kennismaken met Italiaanse wijnen

Wijnliefhebber? Ook dan zit je in Italië goed. Net als bij Spaanse wijn, proef je ook bij Italiaanse wijnen het zonnige, warme klimaat goed terug. De Montepulciano druif is een bekende, die zorgt voor prachtige rode wijnen. Je vindt hem door heel Italië, maar vooral in Abruzzo, een wijngebied in het midden van het land, komt hij goed tot zijn recht. Hier komen dan ook de beste wijnen van deze druif vandaan.

Een afwisselend landschap

De laatste reden om Italië te bezoeken, is het zeer afwisselende landschap. Of je nu houdt van ruige bergen of vlakke stranden, je vindt het hier allemaal. Omdat het land zo langgerekt is en ook nog eens wat eilanden bezit, is het landschap zeer afwisselend te noemen. Het noorden valt niet te vergelijken met het zuiden, zodat je heel wat bezoekjes nodig hebt om te kunnen zeggen dat je het land écht kent.

assorted color houses beside body of water
Photo by Frans Van Heerden on pexels.com

Veel liefs, Charlotte ♡

You may also like

1 Comment

 • Heidi

  Hier sta het ook op mijn verlanglijstje van op reis gaan.
  We zouden in 2020 geweest zijn, maar dan was het jammer genoeg die corona die uitbrak.
  Hope op volgde jaar dat het wel dan eens ga.
  Heidi onlangs geplaatst…Zomeravontuur. #17My Profile

  23 augustus 2022 at 07:31 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: