Persoonlijk

Opposites Attract | De verschillen tussen Dafydd en mij

Je wordt verliefd. De eerste paar maanden ben je in de zevende hemel en is alles rozengeur en maneschijn. Je ziet de verschillen tussen elkaar niet en kan je er ook niet druk om maken. Maar op een gegeven moment beginnen de verschillen toch op te vallen. Dafydd en ik verschillen best veel van elkaar. Maar tegenpolen trekken elkaar aan, toch?!

Inhoudsopgave

Introvert & Extravert

Dafydd is introvert en ik ben extravert. Dit wil nog wel eens botsen, maar het zorgt juist ook voor fijne gesprekken en stof tot nadenken. Waar hij soms liever de confrontatie vermijd, ga ik er vol in.

Ik zeg niet dat het ene goed of slecht is, het is hoe je ermee omgaat. Dafydd zorgt ervoor dat ik soms wat rustiger ben en ingetogen ben en ik kan Dafydd juist wat meer enthousiasmeren en zijn gevoel laten uitspreken in plaats van opkroppen.

 

Denker & Doener

Ik ben een echte doener. Ik doe voordat ik denk en ik praat voordat ik denk. Dit brengt nog wel eens ongemakkelijke situaties met zich mee 😉 Maar het zorgt juist ook voor spontane acties die wel goed uitpakken!

Dafydd is juist het tegenovergestelde hij denk voordat hij doet. Hij is al 10 stappen vooruit. Dit zorgt ervoor dat hij bijvoorbeeld wel altijd een paraplu bij zich heeft terwijl ik zeiknat geregend zou worden.

 

Weloverwogen & Impulsief

Zoals bij een denker past, maakt Dafydd weloverwogen beslissingen. Hij heeft alle voor- en nadelen op een rijtje gezet en is overtuigd van zijn beslissing. Zelden heeft hij het dan ook bij het verkeerde eind.

Ik ben impulsief. In mijn gedrag maar ook in mijn aankopen. Naarmate ik ouder word is het al flink afgenomen, maar nog steeds kan ik iets doen of kopen waar ik later spijt van heb. Gelukkig pakt mijn impulsiviteit niet altijd verkeerd uit 🙂

 

Realistisch & Naïef

Ik probeer altijd het beste in mensen te zien, ik ga uit van de goedheid van de mens. En dat is zo nu en dan inderdaad behoorlijk naïef, daar ben ik me van bewust. Maar het zorgt er ook voor dat ik niet probeer te oordelen over andere. Dit is een van mijn karaktereigenschappen die ik koester, maar tegelijkertijd ook een vloek kan zijn.

Dafydd is realistisch en nuchter. Hij ziet de dingen zoals ze zijn en kan ook objectief naar iets kijken. Doordat we alles met elkaar bespreken, behoudt hij me voor onhandige beslissingen.

 

Beren op de weg & Spontaan

Ik ben van de spontane, soms iets wat impulsieve, acties. Mijn motto is “Het komt allemaal vast wel goed!”. Dafydd kan zich hier soms groen en geel ergeren. Hij wil een weloverwogen beslissing maken, en ik trek hem dan weer mee in al mijn spontaniteit. Dit heeft in het begin van onze relatie nog wel eens voor vuurwerk gezorgd. Maar na 8 jaar kennen we elkaar ondertussen goed genoeg om te weten hoe de ander zal reageren en passen we ons aan.

 

Over geld nadenken & Gat in m’n hand

Een van de eigenschappen die ik echt bewonder aan Dafydd is de manier hoe hij met geld omgaan. Hij zoekt alles uit, van energie vergelijken tot het uitrekenen van de kosten voor een nieuwe auto. Alles wordt in een prachtige grafiek in Excel (waar ik vaak geen hout van snap) gezet en is op de cent nauwkeurig.

Ik daarentegen heb een gat in m’n hand. Als ik graag iets wil, had het er eigenlijk al gisteren moeten zijn. Door Dafydd ben ik bewuster geworden van mijn ‘koopgedrag’ en denk ik veel beter na over het geld dat ik uitgeef. Impulsieve miskopen komen dan ook nog nauwelijks voor 😉

 

Ik denk dat, ondanks de verschillen, Dafydd en ik elkaar feilloos aanvoelen en elkaar heel goed aanvullen. Ik leer ontzettend veel van hem en over mijzelf, en ik denk dat Dafydd hier hetzelfde over denkt. Wij zijn een goed team ❤

 

Verschillen jullie ook zo van elkaar?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: