Travel

Vakantie in Mallorca!

Op zaterdag 23 mei vertrokken wij voor een welverdiende vakantie naar Mallorca. We verbleven acht dagen all-inclusive op het Protur Safari Park in Sa Coma.

Op vrijdag zijn wij al naar mijn ouders gereden want we vlogen vanaf Eindhoven. De vluchttijden waren vanaf Eindhoven gunstiger, en mijn ouders wonen in Geldrop dus die konden ons mooi brengen en ophalen 🙂

We vlogen ’s middag om 12:30 uur. Ifan heeft al een aantal keer gevlogen dus daar maakte wij ons totaal geen zorgen om en de vlucht zou zo’n twee uurtjes duren dus dat viel ook reuze mee. Ik had voor hem een aantal “cadeautjes” gekocht zodat hij zich in het vliegtuig kon vermaken. Ik had bij Zeeman een kleurboek van Planes, stiften in een handig etuitje en een kraskaart van Cars gekocht. Daarnaast hadden we de tablet bij waar wat spelletjes en filmpjes op staan als laatste redmiddel 😉
 
De tablet hebben we eigenlijk amper nodig gehad. Ifan vond het ontzettend leuk in het vliegtuig. Met name de turbulentie, waar we (voor mijn gevoel) zo’n 50 meter naar beneden vielen :-s En dan kan je natuurlijk niet angstig reageren want je wil niet dat je kind bang wordt om te vliegen. Daar zat ik dan, met mijn hand zowat in de stoel, gek te doen haha.

Eenmaal in Mallorca geland hebben we de koffers opgehaald en zijn we op zoek gegaan naar de transfer naar het resort. De mensen van Holland International waren al op het vliegveld aanwezig en ontzettend behulpzaam! Ze wezen ons de goede richting in en hierdoor hebben we het in een keer kunnen vinden. Ik verbaasde me nog over de omvang van het vliegveld. Ik had niet verwacht dat Mallorca (niet zo’n heel groot eiland) zo’n groot vliegveld zou hebben. Maar goed, eenmaal bij het busje aangekomen, vertrokken we vrij snel richting het resort. Ifan was erg moe en heeft onderweg lekker geslapen.

Aangekomen bij het resort checken we in bij de receptie en kregen we een snelle uitleg over de all-inclusive, ook kregen we een envelop mee met de benodigde informatie (in het Nederlands) over het park en de welkomsmeeting . We zijn lekker naar ons appartementje gegaan en hebben ons wat opgefrist. De welkomsmeeting was om 18:00 uur dus daar waren we net op tijd voor. Op twee dagen in de week is er een Nederlandse reisleiding aanwezig op het park waar je vragen aan kan stellen. Zij kan ook dingen voor je regelen. Heel fijn dat er iemand is waar je je vragen aan kan stellen!

Toen de meeting voorbij was zijn we gaan eten. Het ontbijt en diner was in een grote zaal in buffetstijl. Daarnaast mocht je nog drie keer in een themarestaurant eten, de keuze was: Italiaans, Argentijns, Tex Mex en Indiaas.

Het eten was heerlijk! Ook werd er goed rekening gehouden met kinderen. Tijdens het diner kon je, naast het buffet, ook kiezen voor een vers gemaakt wokgerecht, of iets van de grill. Bij het ontbijt werden er verse american pancakes gebakken, heerlijk! Wat ik wel miste was kinderbestek. Voor Ifan niet zo’n heel groot probleem maar als je kleinere kinderen zou hebben is het toch wel erg fijn!De hele dag was er vers fruit en konden de kinderen (en ouders ook natuurlijk) genieten van ijsje.

Ons appartement bestond uit een woonkamer, slaapkamer met dubbel bed en een badkamer. Alles zag er netjes en schoon uit!  Aan de woonkamer zat een terrasje vast. Omdat wij niet om dezelfde tijd als Ifan gaan slapen (soms wil ik dat best wel haha!) hebben we ervoor gekozen om Ifan in de slaapkamer te laten slapen. Wij hebben de banken, die ook als bed fungeerden, tegen elkaar aan geschoven zodat we ’s avonds ook nog lekker buiten konden zitten. De bankbedden lagen prima, maar na 7 nachten begin je wel te voelen dat het geen “echt” bed is. 

 
Op het park waren er twee minigolf banen, een groot zwembad met pierenbadjes, een binnenzwembad en een overdekt zwembad, een podium voor de entertainment, verschillende bars/eetgelegenheden en een aantal speeltuinen. Naast het park was er een grote speeltuin met trampolines, minikarts en een kinderzwembad, tennis- en volleybalbanen en nog een apart zwemparadijs (waar je overigens schandalig veel voor moest betalen, nog zo’n € 25,00 voor ons drieën! En dit was de all-inclusive prijs 😮 ) Aan de overkant van de straat was er een “kinderboerderij”. Een groot stuk grond waar je wat kon wandelen en dan af en toe wat dieren tegen kwam. Er waren geiten, varkens, ezels en een heleboel vogels en eenden. Heerlijk om lekker te wandelen als je de speeltuin of het zwembad even zat bent.
 
De hele vakantie hebben we eigenlijk een beetje dezelfde routine aangehouden. ’s Ochtends als Ifan wakker werd ging we eerst ontbijten en daarna naar de speeltuin/zwembad of minigolfen. Vanaf 12:30 uur kon je lunchen. Je kon dit doe in een van de buffetzalen of je kon een snack eten. In de buffetzaal werd er een warme maaltijd verzorgd. Bij een van de themarestaurants werden er snacks geserveerd. Deze bestonden uit broodjes kebab, broodjes hamburger, hotdogs en wat frietjes. Daarnaast kon je ook nog genieten van een frisse salade. We kozen meestal voor de snack. Daarna ging Ifan even slapen en ’s middags gingen we weer lekker spelen of zwemmen. Om 18:30 gingen de zalen voor het diner open. En meestal gingen wij ook rond deze tijd eten, anders zou het wel erg laat worden voor onze kleine vent. Zowel het buffet als de themarestaurant waren top!

Na het eten liepen we nog even een rondje of speelde Ifan nog even in de speeltuin en gingen dan naar ons appartementje om Ifan in bed te stoppen. Wij hebben ’s avonds lekker op ons terras gezeten met een drankje.

 
We hebben een ontzettend fijne en ontspannende vakantie gehad. Ik stond zelf altijd een beetje sceptisch tegenover het all-inclusive concept maar mijn mening is helemaal veranderd op dat gebied! Ik vind het ideaal met kind(eren)! Mama, mag ik wat drinken, ik heb zoooo’n honger, mag ik een ijsje, je kan het zo gaan halen. Je hoeft geen boodschappen te doen en een supermarkt te zoeken. Ik vond het fantastisch!

Hoe gaan jullie (met kinderen) op vakantie? Kiezen jullie speciaal iets voor kinderen of doen jullie het anders? Laat het met weten in de comments!

 

Meer zien van mij? Volg me dan op: Facebook * Instagram * Twitter * Bloglovin’ * YouTube * Pinterest

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: