Persoonlijk

Heb je als blogger eigenlijk wel echt vakantie?

De laatste drie weken van de zomervakantie hadden we met zijn drieën als gezin vakantie. De eerste twee weken zijn we naar Wales en Legoland geweest en de laatste week waren we lekker samen thuis. Maar echt het gevoel van vakantie heb ik niet echt gehad. De mailtjes bleven gewoon binnen komen en artikelen werden gepubliceerd.

Uitgelicht afbeelding via Shutterstock

Heb je als blogger wel echt vakantie?

Voor mij gevoel niet helemaal. Niet zoals wanneer je op kantoor werkt en alles voor drie weken achter je kan laten. Je trekt de deur achter je dicht en drie weken later zie je wel weer wat je aantreft. Met een eigen bedrijf is dit toch wel anders. Jij bent degene die voor inkomsten zal moeten zorgen en als jij er niet bent, ligt alles op z’n gat.

Natuurlijk kan je flink vooruit werken en kan je op deze manier een gedeelte van je werkzaamheden ondervangen, in theorie is dit ook een heel goed plan. Helaas is dat bij mij vaak niet hoe het in de praktijk gaat. Gelukkig had ik tijdens deze vakantie veel winacties en ik vond het een ideaal moment om deze online te laten komen als wij weg waren.

 

Mail, mail en nog eens mail

Helaas is mijn mailbox niet vooruit te plannen. Tijdens mijn vakantie kreeg ik onwijs veel mailtje binnen. Sommige belangrijker dan andere, maar wel een flink aantal die ik direct wilde (moest) beantwoorden.

Zo stonden we in Legoland in de rij te wachten en was ik ‘nog even snel’ mijn mail aan het beantwoorden. Op een gegeven moment zag ik dubbel van het staren naar dat kleine schermpje. Een telefoon met een groot scherm, bijvoorbeeld een Galaxy Note 8,  zou wat dit betreft wel echt een handige aanschaf zijn!

Maar aan de andere kant is zo’n Galaxy Note 8 ook wel weer heel opzichtig. Voor mij is er toch wel een soort gene die overheerst als ik met mijn gezin ergens ben, en je alleen maar met je telefoon bezig bent.

 

Boos!

Dafydd vroeg me of ik de dagen dat we in Legoland waren geen mails meer wilde doen en vooral niet met werk bezig wilde zijn. In de eerste instantie werd ik boos. Snap je dan niet dat ik het moet beantwoorden? Het is mijn bedrijf hoor! Toen ik weer een beetje bijgetrokken was voelde ik me nogal stom dat ik zo tegen hem gereageerd had. Eigenlijk had hij ook gelijk. We zijn hier als gezin samen en het enige wat ik deed was op mijn telefoon kijken. Ik heb zelf altijd zo’n hekel aan mensen die dat doen.

En daarnaast merk ik dat hoe meer ik op een scherm kijk, hoe meer Ifan dat ook wil. En dat is juist iets wat we zoveel mogelijk willen vermijden. Ifan is erg gevoelig voor het kijken naar een scherm. Zeker als het gaat om een groot scherm, hij wordt er een soort van in gezogen 😅

Ik liet het los, bood m’n excuses aan Dafydd aan en beloofde mijn mail e.d. alleen ’s avonds één keer te checken. En dit was prima. Toen ik het los had gelaten kon ik me concentreren op ons gezin. We hebben een heerlijke tijd in Legoland gehad en ik heb weinig gewerkt 😉

 

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

6 Comments

 • Roelfien

  Herkenbaar! Haha!
  (En dan krijg ik nog niet eens veel mail… Wat bloggen aangaat dan)
  Roelfien onlangs geplaatst…September in de DopMy Profile

  2 oktober 2017 at 20:22 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Komt nog wel 😉

   3 oktober 2017 at 13:03 Reply
   • Roelfien

    Haha! Ik kan niet wachten!
    Ik kan er al nachten lang van wakker liggen. Dan droom ik over hoe dat zou zijn… (of is het dan visualiseren? )

    3 oktober 2017 at 13:23 Reply
 • Lieve Dagmar | Wat ik Ifan graag mee wil geven | Lovely Charlotte

  […] Ik kan zeker teleurgesteld zijn als de dingen niet lopen zoals ik had bedacht, chagrijnig wordt ik dan. Ik ben kortaf en er kan niks goed gaan. Na me te hebben gedragen als een verwend kind kan ik me wel weer herpakken en het van me af zetten. Dit is wel iets wat ik wil afleren. We willen ook niet dat Ifan meteen begint te huilen als ‘ie iets niet voor elkaar krijgt, dus moet ik me ook niet zo gedragen. Zoals je zegt, goed voorbeeld doet goed volgen. Evenals mijn telefoon. Hoe meer ik ermee bezig ben, hoe meer Ifan zeurt om een spelletje. Iets wat ik niet wil, dus zal ik er zelf ook minder mee bezig moeten zijn. […]

  4 oktober 2017 at 20:01 Reply
 • Merel

  Zo herkenbaar! Waardeloos.. Wat dat betreft was dat bloggersweekend een uitkomst haha, ik heb me geen moment schuldig gevoeld 😀
  Merel onlangs geplaatst…Staking leerkrachten 5 oktober | Hierom moet de werkdruk omlaag!My Profile

  4 oktober 2017 at 20:50 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: