Beauty, Verzorging

Urtekram | Scandinavische & biologische beauties!

Ik heb de producten van Urtekram al een tijdje in mijn bezit en ben ze lekker aan het testen. De producten die ik uit heb geprobeerd zijn de No Parfume day cream en cleaning lotion, de Nordic Birch skin tonic en de Aloe Vera body scrub.

Inhoudsopgave

Urtekram

Het woordenboek van de Deense taal zegt dat een “urtekræmmer” een oude term is voor een kruidenverkoper of reizende verkoper die (medicinale) kruiden, medicijnen etc. verkoopt. Volgens anderen wordt “urtekræmmer” gebruikt voor een minder opvallende versie van de kruidenier en dat hij lokale producten verkocht in tegenstelling tot meer extravagante verwerkte voedselproducten uit de overzeese koloniën van de kruidenier. De oprichters van Urtekram, Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail, begonnen eigenlijk bijna hetzelfde als de oude kruidenverkopers met een winkel in stedelijk Kopenhagen. Tegenwoordig zouden dit soort winkels ook wel een lokale gezondheidswinkel genoemd worden. Toen maakten ze deel uit van een hele nieuwe tijdsgeest, met de focus op biologische producten, pure ingrediënten en duurzaamheid. En uit deze focus groeide het bedrijf en de naam Urtekram, afgeleid van de originele term “urtekræmmer”.

 

Urtekram | Scandinavische & biologische beauties! | Lovely Charlotte

 

No Perfume cleaning lotion

Voor mij de eerste stap in het verwijderen van mijn make-up en het verzorgen van mijn gezicht. De lotion (en tonic) komt in een handige fles met pompje. Op deze manier kan je precies voldoende gebruiken n verspil je geen producten.

De lotion is zacht voor je huid, ruikt aangenaam en verwijderd gemakkelijk en zonder te wrijven je make-up.

245 ml – € 17,95

 

Urtekram | Scandinavische & biologische beauties! | Lovely Charlotte

 

Nordic Birch skin tonic

Ik gebruik altijd een tonic of micellair water om mijn gezicht nogmaals te reinigen na het verwijderen van mijn make-up met een lotion. Het haalt nog de restjes die achterblijven op je gezicht weg en zorgt voor een écht schone huid.

De Noric Birch skin tonic doet wederom zijn werk goed. Hij maakt mijn huid schoon maar zorgt niet voor een trekkerig gevoel.

245 ml – € 17,95

 

Urtekram | Scandinavische & biologische beauties! | Lovely Charlotte

 

No Perfume day cream

Deze lichte dag creme ander parfum zorgt ervoor dat je huid gedurende de dag gevoed blijft. De creme voelt voelt licht aan, trekt snel in en heeft niet tot nauwelijks een geur. De creme is erg zuinig, met een pompje heb je voldoende voor je hele gezicht.

Mijn huid voelt zacht en glad aan en het geeft me de hele dag een fijn gevoel.

50 ml – € 12,48

 

Urtekram | Scandinavische & biologische beauties! | Lovely Charlotte

 

Aloe Vera body scrub

De body scrub heeft een lichte citrus geur, vind ik erg lekker! Maar heel eerlijk, een body scrub is voor mij een body scrub 😉

100 ml – € 5,99

 

Urtekram is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

 

Kende jij de producten van Urtekram al?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: