Mama & Kids

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

De herfstvakantie is in het zuiden van ons land al in volle gang en staat in het midden en noorden voor de deur. Ik kijk erg uit naar een weekje rust en leuke dingen doen met mijn gezin! Ik maakte een lijstje met de leukste uitjes voor in de herfstvakantie. Welke uitjes hebben jullie gepland?

 

Inhoudsopgave

LEGO World 2018 in de Jaarbeurs Utrecht

Wij hebben hier een groot fan van LEGO thuis dus is dit voor ons het ideale uitje voor in de herfstvakantie! Van 18 tot en met 24 oktober 2018 wordt de Jaarbeurs omgebouwd tot één groot LEGO paradijs.

Als hoogtepunten zijn is er een 4 kilometer lange treinbaan en een bestuurbare Bugatti Chiron te bewonderen. In de 70 verschillende speelzones kan je zeven dagen lang helemaal los met bouwen, Ninjago trucs leren en nog veel meer!

Entreetickets voor LEGO World zijn via de website legoworld.nl te bestellen. Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen t/m 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. Het is raadzaam om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is. LEGO World is van 18-24 oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 in Jaarbeurs Utrecht.

 

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

 

Familiedagen en StoryZoo in het Van Gogh Museum

Tijdens de herfstvakantie kan je in het Van Gogh Museum gratis meedoen met allerlei activiteiten! Zo ook met de activiteiten van StoryZoo. StoryZoo is een educatieve animatieserie waarmee kinderen op een spelende manier Engels leren. Als het magische boek ‘StoryZoo’ opengaat, komen de vrolijke figuren Toby de Aap, Pepper de Papegaai en Bax de Beer tevoorschijn om samen de spannendste avonturen te beleven. De serie wordt onder meer uitgezonden op RTL Telekids.

Er zijn 5 speciale afleveringen geproduceerd waarin de figuren uit de serie de kinderen meenemen langs Vincent van Gogh zijn belangrijkste kunstwerken. Deze afleveringen worden in de herfstvakantie uitgezonden in het museum, op Telekids en op het onderwijsplatform Van Gogh op school.

Daarnaast is er een speciale StoryZoo-speurtocht. Bovendien kunnen ze beter kennismaken met Bax, Pepper en Toby en is het zelfs mogelijk om in het museum met de figuren op de foto te gaan. Tot slot verschijnt er een speciaal ‘StoryZoo in het Van Gogh Museum’-boek, dat onder meer in de webshop en gedurende de familiedagen in het museum verkrijgbaar is.

De speurtocht en meet & greets vinden plaats van 15 tot en met 28 oktober. De meet & greet vindt elke dag plaats tussen 10.30 uur en 12.00 uur, de speurtocht is de hele dag beschikbaar. Meer informatie over het totale programma is hier te vinden.

 

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

 

Beleefweek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Buiten uitjes voor in de herfstvakantie! Tijdens de Beleefweek kun je speuren naar sporen uit de ijstijd, ga je met herders schapenhoeden op de heide, ontdek je kasteel Amerongen in het donker met een zaklampentocht, volg je leuke workshops op de herfstmarkt, ontdek je met een gids de mooiste paddenstoelen, rijd je het mooiste tankparcours van Europa in een echte minitank, kom je tot rust tijdens een mindfulness-wandeling, ervaar je een ware smaaksensatie op landgoed Zuylestein en nog veel meer…

De Utrechtse Heuvelrug is het op één na grootste bosgebied van Nederland. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug bestaat uit circa 20.000 hectare aaneengesloten natuurgebied, met afwisselend loof- en naaldbossen, heidevelden, waardevol cultuurlandschap, uitgestrekte weiden, 106 landgoederen en buitenplaatsen en cultureel erfgoed. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug, (ca. 10.000 hectare), vormt sinds 2003 het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug: één van de drie meest bekende Nationale Parken van Nederland. Het Nationaal Park is goed voor ca. 17 miljoen fiets- en wandeltochten per jaar en 14.000 voltijds banen in recreatie en toerisme.

Voor meer informatie kijk je op de website van de Utrechtse Heuvelrug.

 

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

 

Brede PhotoKids Week

Van 16 t/m 21 oktober zijn er in Breda elke dag bijzondere workshop waarbij kinderen aan de slag gaan met fotografie in het thema ‘To Infinity and Beyond`. De workshops zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Kinderen kunnen fotogrammen maken, meedoen aan een PhotoHunt of zelf een kunstwerk maken van oude apparaten in de Scrap-workshop, en er nog veel meer!

Op woensdag 17, donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober tussen 11.00 en 12.30 uur is er de Scrap-workshop van de Uitvindfabriek. Tijdens deze workshop mogen kinderen zelf met gereedschap oude apparaten uit elkaar halen. Zo ontdekken ze wat erin zit en hoe het gemaakt is. Van de onderdelen maken de kinderen dan weer een nieuw kunstwerk. Dat vraagt om de nodige fantasie. Wordt hier de robot van de toekomst, een raket of misschien wel een teletijdmachine ontworpen?!

Onder begeleiding van Rozanne Houtveen van Nieuwe Veste gaan kinderen op woensdagmiddag 17 oktober van 14.00 tot 15.30 uur zelf foto´s maken. Ze krijgen een foto-opdracht en gaan met de camera aan de slag. Daarna leren ze de foto´s te bewerken op de computer in de fotostudio van Nieuwe Veste.

Nieuw fotografietalent kan op donderdag 18 oktober mee met de officiële stadsfotograaf Jörgen Janssens uit Breda. Kinderen ontdekken BredaPhoto Festival met hun eigen fotocamera of mobiel. De Stadsfotograaf gaat samen met de kinderen op pad om ze de fijne kneepjes van het ‘fotografisch-kijken’ en fotograferen te leren. Samen brengen ze het BredaPhoto Festival in beeld.

Het merendeel van de workshops is gratis te bezoeken. Je moet je wel vooraf opgeven via www.bredaphoto.nl/kidsweek.

 

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

 

Augmented Reality Stadstour Breda

Daarnaast kan je Breda met heel andere ogen bekijken door middel van de bijzondere en innovatieve Augmented Reality Stadstour (AR). Met behulp van een gratis app maak je een reis door de tijd en kom je alles te weten over de vele historische plekken van Breda. De veelbewogen geschiedenis van de stad wordt door middel van digitale lagen en animaties op een leuke en interessante manier verteld via je smartphone. De app zorgt voor een nieuwe beleving van de stad. Hoe zat het met de machtige adel die woonde in het Kasteel van Breda? Of ontdek wie er gevangen zat in de catacomben, de cellen van het oude gerechtsgebouw! Via GPS ontdek je de hotspots van de stad en kom je alles te weten, live en direct.

Deze tour is gratis te downloaden in de Appstore en Google Playstore en is leuk voor jong en oud.

 

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

 

Cool Japan in Het Tropenmuseum

Deze herfstvakantie gebeurt er van alles in het Tropenmuseum rondom de tentoonstelling Cool Japan. Leer een eigen karakter tekenen bij een workshop manga of kom luisteren naar het verhaal van Momotaro.  Of ga mee met een rondleiding, leer hoe je cadeautjes ‘op z’n Japans’ inpakt en ontmoet robot Pepper. Ben je nog niet in ZIEZO MAROKKO geweest? In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig klaar voor vertrek.

Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van Het Tropenmuseum.

 

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie!

 

Welke uitjes voor in de herfstvakantie hebben jullie gepland?

Lots of Love,
Charlotte ❤️

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: