Interieur

Onze tuin make-over | Interieur Inspiratie

Mega blij waren we toen we ons huidige huis kochten mét tuin! Maar na een jaar merkten we toch wel dat de tuin wat onpraktisch was ingedeeld en wilde we een aantal dingen veranderen. Terwijl ik een weekend in Limburg vertoefde, heeft Dafydd samen met Ifan gezorgd voor een heuse tuin make-over!

 

De druivenrank verplaatsen

Eigenlijk begon de tuin make-over al eerder, in november om precies te zijn. Mijn vader kwam een dag helpen en samen met Dafydd hebben ze de druif verplaatst van midden in de tuin naar achter in de tuin. Zo ontstond er een hoop meer ruimte.

Het barretje met de krukken zag er heel leuk uit, maar was eigenlijk meer sier dan dat het gebruikt werd. Het was té hoog om aan te staan en niet handig met kinderen om aan te eten. Toen Dafydd dit weghaalde, kwam hij er ook achter dat het hout flink rot was. Gelukkig zijn er dus geen ongelukken gebeurd!

 

 

Loungeset verplaatsen en kunstgras leggen

Terwijl ik dus lekker op m’n kont zat in Limburg hebben Dafydd en Ifan kunstgras gelegd. Eerst alle stenen eruit, afgraven en vervolgens vlak maken om het gras bovenop te leggen. Wel heeft hij speciaal zand gekocht voor onder het gras.

En het resultaat mag er wezen! De loungeset staat aan de andere kant van de tuin, waar meer schaduw is (wij zijn niet van die zonneaanbidders ) en waar eerder de loungeset stond ligt nu kunstgras.

 

 

Ik vind kunstgras een ideale uitvinding. Je hoeft het niet onderhouden, het is zacht aan je voeten en het is heerlijk om op te spelen. Daarnaast blijft het ook niet lang nat, dus kan je er sneller weer op zitten nadat het geregend heeft.

 

 

Wishlist voor de tuin

Ik heb nog wel een aantal dingen die ik zou willen toevoegen aan de tuin. Leen Bakker tuin en buiten heeft onwijs veel leuke artikelen! Ik heb veel inspiratie opgedaan voor mijn wishlist 🙂

Ik vind onze loungeset enorm fijn, maar als deze ooit aan vervanging toe zou zijn zou ik toch voor iets anders gaan. De loungeset die we nu hebben is een grote bank en een stoel met een losse poef die ook als tafeltje gebruikt kan worden. Een volgende keer zou ik gaan voor meer losse elementen.

 

Beeld © Leen Bakker

Loungeset Nantes 4-delig | € 349,00

 

We hebben nu een kleine schelpzandbank voor Ifan en eigenlijk is hij hier wel een beetje uitgegroeid. Daarnaast moet hij altijd op de grond zitten als hij in de zandbak wil spelen. Een picknicktafel die je ook kan gebruiken als zandbak lijkt me heel handig. Als je gaat eten komt de tafel onwijs goed van pas en als ze in de zandbak willen spelen haal je de deksel eraf en voilà!

 

Beeld © Leen Bakker

Outdoor Life kinderpicknicktafel met zandbak – blank – 55x96x94 cm | € 69,99/59,49 (nu in de aanbieding!)

 

Voor die lange zomeravonden is een vuurtje heerlijk. Het geeft sfeer en warmte en daarnaast willen alle mannen toch graag fikken 😉

 

Beeld © Leen Bakker

Vuurschaal Tortosa – zwart – doorsnede 57 cm | € 19,99

 

Het tuinhuisje/schuur mag er wel wat gezelliger uit komen te zien. Met de leuke tuinposters geef je je simpele schuurtje meteen een botanische look!

Beeld © Leen Bakker

Tuinposter Botanisch – groen – 70×50 cm | € 16,99 (verkrijgbaar in verschillende prints)

 

Om nog wat extra sfeer te geven aan de tuin voor heerlijk lange zomerse avonden is het een goed idee om op meerder plekken in de tuin mooie lantaarns neer te zetten. Dit zwarte exemplaar staat mooi in elke tuin!

 

Beeld © Leen Bakker

Lantaarn Bali – zwart | € 24,99

 

Een tuin zonder groen en planten is natuurlijk niet echt een tuin 😉 Deze leuke potten zijn niet te groot, maar wel een echte eyecatcher.

 

Beeld © Leen Bakker

Bloempot Tim – rood – 15x 20 cm doorsnede/10x 13 cm doorsnede | € 7,99/3,99

 

In onze tuin hebben we niet veel licht en daarom zou het ideaal zijn om een leuke lichtsnoer aan de schutting te hebben hangen. Deze lantaarns zijn de perfecte exemplaren voor wat extra licht!

 

Beeld © Leen Bakker

Konstsmide lichtsnoer 8 lantaarns – warm wit | € 37,99

 

Voor de openslaande deuren hebben we best nog wat ruimte waar we na de tuin make-over eigenlijk niks mee doen. Hier zou ik graag twee leuke stoelen neerzetten. Ik heb twee exemplaren uitgezocht die ik beide leuk vind. De rotan is wat duurder en de antraciet is meer budget!

 

 

Loungefauteuil Annecy – rotan | € 79,99

Loungestoel Maryland – antraciet | € 17,99 (verkrijgbaar in meerdere kleuren)

 

Wat vind je van onze tuin make-over?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

5 Comments

 • Jeanine

  Het ziet er heel netjes uit nu. Dat kunstgras is mooi. Onze tuin is ook aan een make over toe. Die lichtsnoer op je wishlist is erg gaaf.

  23 mei 2018 at 20:58 Reply
 • Will Langenberg

  Wat ziet dat er allemaal gezellig uit.
  En dat kunstgras is ook handig voor kinderen om op te spelen.
  Wij zitten er ook aan te denken om zo’n stuk kunstgras in de tuin te leggen.
  Fijn voor de kleinkinderen, want onze tuin bestaat helemaal uit klinkertjes.

  23 mei 2018 at 23:20 Reply
 • Karin

  Supermooi gedaan. Heerlijk, zo’n tuin.

  24 mei 2018 at 07:29 Reply
 • Bregje

  Dat ziet er leuk uit, kunstgras lijkt me ook heel handig! Wij hebben ook een aantal snoeren met lampjes onder de overkapping gehangen, dat is zo gezellig op een warme zomeravond!

  24 mei 2018 at 12:32 Reply
 • 10 x het leukste buitenspeelgoed van deze zomer & WIN! | Lovely Charlotte

  […] Ik heb nooit geweten dat mijn mannen zo bloedfanatiek zijn, maar ze kunnen er wat van. Sinds de tuin make-over hebben wij een stuk kunstgras wat zich perfect leent voor een potje Jeu de […]

  30 juli 2018 at 21:31 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: