Persoonlijk

Ik fiets mee met de Tour du Youp tegen neuroblastoom kinderkanker!

Zoals je misschien wel eerder hebt gelezen, is het zoontje van een van mijn beste vriendinnen, Youp, ziek. Youp heeft neuroblastoom kinderkanker. Er is een Tour du Youp georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker.

 

Ik fiets mee met de Tour du Youp tegen neuroblastoom kinderkanker!

 

Kaarsje voor Youp

Youp is geboren op 13 december 2016. Na lang wachten mochten ze eindelijk kleine Youp in het gezin verwelkomen. Bij zijn geboorte had Youp een dimple op zijn rug. Een dimple is een klein extra bilspleetje.

Na veel onderzoek bleek dat Youp een neuroblastoom in het bekken heeft. Hier begon de achtbaan.

Inmiddels heeft Youp 2 chemokuren gehad. Het is een ware strijder, een kleine dappere held. Ook zijn ouders Dagmar en Raymond en grote broer Bram zijn stuk voor stuk kanjers. Ze stralen zoveel kracht en vechtlust uit. Ik maak een diepe buiging voor ze!

De #kaarsjevooryoup is in het leven geroepen om steun te betuigen aan Youp, zijn ouders, grote broer en alle anderen. Je kunt hun reis volgen op de persoonlijke blog van Dagmar en Raymond, Kaarsje voor Youp.

 

Ik fiets mee met de Tour du Youp tegen neuroblastoom kinderkanker!

 

Tour du Youp

Nu is er Tour du Youp georganiseerd om geld in te zamelen voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. En ik ga meefietsen! Lang hoefde ik daar niet over te twijfelen, dit ging ik doen! Ik zal de laatste 40 kilometer van deze tour meedoen. Mijn vader fietst de gehele laatste etappe mee en Dafydd gaat de laatste 5 kilometer hardlopen.

De start van de tour is op zaterdag 3 juni bij het NH Groningen. Vanuit daar zal er in drie dagen gefietst worden naar Maastricht. Op maandag is de grande finale bij het NH Maastricht.

Op zaterdag vertrekt de tour vanuit Groningen naar Nunspeet. Zondag fietst de tour van Nunspeet naar Veldhoven en op maandag van Veldhoven naar Maastricht. Er is ook een mogelijkheid om halverwege de laatste etappe aan te sluiten. Je fietst dan 40 kilometer in twee uur.

En daarnaast is er ook nog een mogelijkheid om de laatste 5 kilometer hard te lopen.

 

Wil jij ook meefietsen/rennen met de Tour du Youp?

Voor meer informatie verwijs ik je graag naar de Facebookpagina van Tour du Youp of je kan meteen een mail sturen naar Benjamin Tam, b.tam@nh-hotels.com of bel 06-21280416. Vermeld het aantal etappes(dagen) dat je mee wilt fietsen, en je telefoonnummer.

Alle hulp is welkom! Volgauto, mensen naar Groningen brengen, of andere ideeën/vragen? Mail dan ook naar Benjamin.

Wil je doneren?

Graag! NL34INGB0006755070 tnv BL Tam t.a.v. Tour du Youp.

De Tour du Youp is een initiatief van Bart van den Hauten en Benjamin Tam.

 

Lieve allemaal, ik wil jullie vragen om te doneren of om mee te fietsen voor dit waardevolle doel.

Het hoeft niet veel te zijn, alle kleine beetjes helpen. Dank jullie wel 😘😘😘

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

12 Comments

 • Merel

  Lieve Charlotte, mooi dat je hen op deze manier helpt woorden schieten tekort als een kind ziek is, zeker in deze situatie. Ik hoop echt dat de chemo goed aanslaat en hij erbovenop komt. Ik deel hem zaterdag in mijn overzicht. Liefs

  11 mei 2017 at 20:16 Reply
 • Dagmar Daniels

  Zo trots op jou lieve Charlotte, dankjewel dat je meefietst en voor alle steun! x

  11 mei 2017 at 20:37 Reply
 • Barbara

  Wat een mooi goed doel en wat heftig voor alle betrokkenen en vooral voor klein Youp. En dat je gaat fietsen is echt super!

  12 mei 2017 at 08:11 Reply
 • Malou | Blonde Blossom

  Wat een prachtig goed doel is dit! Ik ga volgend jaar geneeskunde studeren en wil neurochirurg worden, dus dit doel gaat me aan het hart. Ik ga eens kijken of ik iets kan doen! Vind het in elk geval geweldig dat je hier aandacht aan besteedt. Malou x

  12 mei 2017 at 09:38 Reply
 • Jeanine

  Ik volgde kaarsjes voor Youp al. Vreselijk zeg! Ik zal ‘m voor je delen en iets doneren!

  12 mei 2017 at 14:16 Reply
 • Marguerita

  Sterkte, wat een verdriet voor de ouders…
  Marguerita onlangs geplaatst…Persevent: 30 jaar Flik FlakMy Profile

  12 mei 2017 at 17:31 Reply
 • Lees mee 29: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings

  […] te halen voor Villa Joep gaat Charlotte meefietsen in een tocht van Groningen naar Maastricht. In dit blog kan je alles lezen: van het hartverscheurende verhaal van dit krachtige gezin tot de mogelijkheden […]

  13 mei 2017 at 19:18 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: