Interieur

Tour door ons fijne huis!

Stiekem vind ik het heerlijk om bij mensen naar binnen te kijken. Ik hou ervan om te zien wat andere mensen met hun interieur doen.

Mijn lieve vriendinnetje Lesley van Lesley’s Lifestyle heeft dit ook bij haar thuis en andere mooie huizen gedaan. Ze maakt hier prachtige filmpjes van, zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op haar website!

 

Inhoudsopgave

Jaren ’30 woning in Haarlem

Samen met man Dafydd, zoon Ifan en poes Annette woon ik in een jaren ’30 bovenwoning in Haarlem. We hebben redelijk wat aan het huis veranderd toen we hier kwamen wonen. Zo was vroeger Ifan’s slaapkamer de keuken. We hebben de muren en plafonds van ‘onze begane grond’ laten stucen en is de vloer in de woonkamer/keuken geschuurd en gelakt. Daarnaast hebben we de vloer laten door leggen in de hal en slaapkamer van ‘onze begane grond’. Gelukkig hadden we een heel fijne aannemer die alle werkzaamheden in goede banen heeft geleid 🙂

 

Onze ‘beneden’ verdieping

Als je in ons huis boven komt (na twee trappen), kom je binnen in de gang. Aan de ene kant is Ifan’s slaapkamer en aan andere kant hebben we een sidetable en een foto muur. Daarnaast hebben we nog een extra slaapkamer. Deze wordt gebruikt als logeerkamer en als rommelkamer.
Ifan’s slaapkamer is vrij neutraal ingericht. We hebben met accessoires er kleur aan gegeven. Hij heeft een peuter bed en in de hoek staat een tafeltje met boekjes en wat andere dingetjes. Naast zijn kledingkast hangt een plank voor zijn boeken. Hieronder hangt een ster waar je foto’s of kaarten in kan hangen. Deze krijgt hij veel van zijn Mamgu en Tadcu (oma en opa) uit Wales.

Woonkamer en keuken

Dan kom je binnen in onze woonkamer/keuken. Aan de voorkant is het woongedeelte. Een heerlijke hoekbank en drie kleine bijzettafeltjes. Tussen het eet- en woongedeelte is Ifan’s speelhoek. We hebben een Expedit kast waar zijn speelgoed in zit en een klein tafeltje met twee krukjes. Daarna het eetgedeelte met keuken. Zoals ik al vertelde was Ifan’s slaapkamer vroeger de keuken. Wij (lees: de aannemer) hebben dit om laten zetten naar de woonkamer. Ik houd van een open keuken. Heerlijk als je staat te koken dat je toch nog kan kletsen met elkaar. Dan zie je ook nog een foto van een klok. Deze klok is van mijn opa en oma geweest. Toen mijn opa overleed heb ik deze geërfd. Ik ben ontzettend blij dat de klok in mijn huis hangt, het brengt fijne herinneringen aan mijn jeugd terug.

De bovenverdieping

Dan onze boven verdieping. Op de overloop hebben we een fijne plek voor de wasmachine en droger. Aan de rechterkant is onze badkamer met tweede toilet (zo blij mee, ik moet er niet aan denken dat ik midden in de nacht naar beneden moet!) We hebben een bad en aparte douche. Zelf ga ik eigenlijk altijd onder de douche. Het is sneller en makkelijk om mijn haar te wassen. Ifan gaat wel geregeld in bad, hoewel hij ook graag mee onder douche gaat.
Daarna kom je in onze slaapkamer. Echt een grote ruimte, maar wel wat onpraktisch. De slaapkamer zit onder het dak dus we hebben veel schuine kanten.

We hebben een lekker groot bed en een grote kastenwand. Het schilderij wat je boven het bed ziet is mijn oude knuffel ‘Aapie’. Deze is getekend toen hij nog relatief heel was 😉 De deur leidt naar ons dakterras. Hier maak ik van de zomer wel wat mooie foto’s van. Nu staat alles in de storm opstelling en dat ziet er niet zo gezellig uit.

Ik ben ontzettend blij met ons huis. Toen Dafydd en ik hier gingen wonen kwam ik van kamers en hij uit een gemeubileerd appartement. We hebben het dus helemaal naar onze smaak kunnen inrichten.  Ik had zelf alleen het fantastische idee om de kozijnen beige te maken. Op het staaltje zag de kleur er echt mooi uit. Maar toen alle kozijnen eenmaal geschilderd waren viel het toch wel tegen. Ik vind het meer op roze lijken dan op beige ;-(

Gelukkig heb ik Dafydd lief aangekeken en wil hij de kozijnen wel opnieuw voor me schilderen. Wat een fantastische vent heb ik toch!

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: