Mama & Kids

Review | tiptoi starter set, mijn grote wereldatlas

Sinds Ifan naar school gaat is zijn fascinatie voor landen, de wereld en planeten nog groter geworden. Hij wil alles weten, waar bepaalde landen liggen, welke vlaggen hierbij horen en wat de gebruiken van deze landen zijn. De tiptoi is hier een ideaal hulpmiddel bij!

 

Tiptoi Starter Set, mijn grote wereld atlas

De starter set van tiptoi bestaat uit de stift, een boek en een grote wereldkaart. De wereldkaart is exclusief voor deze starter set en is dus niet los verkrijgbaar. Alle items zitten samen in een grote, stevige doos waarin alles ook weer makkelijk op te bergen is. Deze set is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar en is met meerdere kinderen tegelijk te gebruiken.

Let op: er zitten geen batterijen inbegrepen! Je hebt twee batterijen in AAA formaat nodig voor de tiptoi stift.

 

 

Brengt leren tot leven!

Met de tiptoi kan je verschillende activiteiten doen: eten, spellen, muziek en verhalen. Zodra je de tiptoi aanzet en configureert, zal het vanzelf wijzen. Misschien handig om er als volwassenen bij te blijven als je kind er voor het eerst mee speelt. Zo weet je zeker dat alles op de juiste manier gedaan wordt en dat je kind alle instructie goed hoort.

Op elke rechterpagina vind je verschillende symbolen, deze staan voor de verschillende activiteiten. Door eerst op een symbool te tippen en vervolgens ergens in het boek te tippen, vertelt de pen je iets over het plaatje, zingt een liedje of speelt een spelletje.

 

 

Interactie leersysteem

Ik merk aan Ifan dat hij het echt heel leuk vind. Laatst kwam hij naar me toe en zei: “Mam, wist je dat er in heel Afrika, speciaal in het zuiden, veel vindplaatsen van diamanten zijn?” Oké, lieverd 😮 Soms is de uitleg nog wel wat hoog gegrepen voor hem (Ifan wordt in december 6), maar blijkbaar blijft er toch een hoop hangen.

De grote wereldkaart is ook echt heel leuk. Aan de rand van de kaart zijn de vlaggen van de landen afgebeeld. Dit vind Ifan super interessant. Ifan is half Brits en wij gaan met enige regelmaat naar Groot-Brittannië. Met de grote wereldkaart kan ik hem goed laten zien hoe we dan rijden of hoe we met het vliegtuig gaan.

De spelletjes uit het boek zijn erg leuk en sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar. Soms zijn ze nog wat lastig, maar na enige herhaling gaat dit goed.

 

 

Uitbreiding sets voor de tiptoi

Als je eenmaal een tiptoi set of stift (deze is ook los verkrijgbaar) hebt aangeschaft, kan je ter uitbreiding losse boeken kopen. Er zijn boeken verkrijgbaar voor kinderen vanaf 4 , 5, 6 of 7 jaar met veel verschillende thema’s. Je vind boeken in de thema’s rekenen en taal, piraten, boerderij, mijn lichaam of Star Wars en nog veel meer!

 

 

 

Zijn jullie al bekend met tiptoi?

 

Handtekening Charlotte Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: