Persoonlijk

6 tips voor het wonen in een vakantiehuisje

Je zet je huis te koop en hoop natuurlijk dat het snel verkocht word. De zoektocht en voorpret van een nieuw huis kan beginnen. Hadden wij het even mis! Ons huis was inderdaad zó verkocht, maar de zoektocht duurt lang en de voorpret is ver te zoeken. Op een gegeven moment kom de overdrachtsdatum dichtbij en moet je iets anders gaan regelen. Dus kozen we ervoor om tijdelijk in een vakantiehuisje te gaan wonen.

Niet praktisch, niet ideaal, maar wel prima als je niks anders hebt. Ik zit bijna iedere dag zo’n uur in de auto om Ifan naar school te brengen en weer op te halen. 40 m² is klein, en zeker met al het speelgoed van een kleuter 😉 Het wordt snel rommelig.

Maar aan de andere kant, je bent snel klaar met schoonmaken. We hebben twee slaapkamers. Er zit een volwaardige keuken in het vakantiehuisje dus we kunnen normaal eten én er is een zwembad en speeltuin op het park. Voor Ifan is het hier fantastisch! En ja, heel cliché, maar als hij het naar zijn zin heeft hebben wij dat ook!

Na bijna twee maanden in een vakantiehuisje te hebben gewoond heb ik wel handigheidjes opgepikt die ik graag van tevoren had geweten. Mocht je dus ooit in een situatie komen dat je voor een langere (of korte) periode in een vakantiehuisje gaat wonen, denk aan de tip van een ervaringsdeskundige 😉

Inhoudsopgave

Vakantiehuisje tip #1

Neem niet teveel mee! Echt geloof me, je kan met veel minder spullen leven dan dat je gewend bent. Ik denk dat ik in de afgelopen twee maanden misschien één of twee keer een, kak-dat-had-ik-mee-moeten-nemen-moment heb gehad.

Vakantiehuisje tip #2

Maak een daily stash make-up bakje. In mijn bakje zit primer, foundation en concealer, losse poeder, een palette met bronzer en highlighter, blush, één oogschaduw palette, mascara en mijn wenkbrauwen palette.

Als je palette hebt waar verschillende dingen in zitten zoals bijvoorbeeld het Pro Blush Palette van Freedom makeup, hoef je minder mee te nemen en heb je wel alles wat je nodig hebt.

Je oogschaduw palette kan voor meerdere dingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld, maak een beetje oogschaduw nat en je kan er met een dun kwastje ook een eyeliner van maken.

Vakantiehuisje tip #3

Ruim iedere dagen 15 minuten op. Het hoeft niet lang te duren (want klein oppervlak 😉 ) en het voelt zoveel fijner als het opgeruimd is. Doordat het een klein oppervlak is, ziet het er snel rommelig uit.

Vakantiehuisje tip #4

Koop verse bloemen. Het geeft je het gevoel van een thuis en het staat ook lekker vrolijk! Zo maak je zo’n huisje toch net even wat gezelliger en naar jouw smaak.

Vakantiehuisje tip #5

Mocht je huisdieren hebben die je meeneemt naar het vakantiehuisje, zorg er dan voor dat je het kleedje/mandje wat in je oude huis stond niet wast. Hierdoor heeft het een vertrouwde geur en zal je huisdier zich sneller thuis voelen. Daarnaast is er voor katten een bepaalde spray te koop die het ontspanningshormoon van katten nabootst. Katten geven dit zelf af door middel van hun wang tegen iets aan te wrijven. Door de spray op voorhand te sprayen zorg je ervoor dat ze al wat relaxter zijn.

Vakantiehuisje tip #6

Ik heb Ifan’s eigen beddengoed meegenomen en een aantal knuffels en boeken. Wij hebben ingecheckt in het vakantiehuisje toen Ifan op school zat en ik heb direct “zijn” slaapkamer in orde gemaakt. Probeer het zo gezellig mogelijk te maken. Doordat ik zijn eigen beddengoed en knuffels had meegenomen voelde het voor hem ook meteen als zijn eigen slaapkamer.

Heb jij wel eens in een vakantiehuisje gewoond of gelogeerd voor een langere periode?

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

 • Rory

  Ik heb zelf niet eerder daadwerkelijk in een vakantiehuisje gewoond, wel een weekje of twee vakantie gevierd. Het valt mij iedere keer weer op dat het zo heerlijk is om zo weinig keuzestress te hebben. Ik neem ook maar weinig spullen en kleding mee. Dus is het echt zoiets als: “Doe ik vandaag mijn witte, zwarte of blauwe t-shirt aan?”. Meer keus is er niet. Heerlijk!
  Rory onlangs geplaatst…De wereld is aan het ontploffenMy Profile

  23 juli 2016 at 12:37 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: