Lifestyle

10 Tips voor het schoonmaken van keukenapparatuur!

Keukenapparatuur biedt een uitkomst bij het bereiden van gerechten of drankjes maar ze zijn echter erg moeilijk schoon te maken. Schoonmakers die via de Helpling-app werken geven aan dat het schoonmaken van keukenapparatuur hen de grootste uitdaging biedt. Deze schoonmakers wisselen onderling tips uit om beter te worden. Hier is een overzicht van wat ze hebben geleerd.

Schoonmaken van keukenapparatuur

In elke keuken valt wel tenminste een keukenapparaat te vinden. Daarbij maakt het niet uit hoe rijk of arm een ​​gezin is. Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om een ​​maaltijd te bereiden zonder ten minste één apparaat te gebruiken. Het gevolg is dat er minstens één keukenapparaat per week moet worden schoongemaakt. Dit is tijdrovend en vaak zeer intensief werk. We hebben de volgende tips opgepikt om het resultaat van deze activiteit te verbeteren.

 

Tip voor het schoonmaken

  1. Reinig een keukenapparaat nooit wanneer de stekker nog in het stopcontact zit. Trek altijd de stekker uit het stopcontact om te voorkomen dat het apparaat per ongeluk wordt ingeschakeld. Anders loop je de kans op verwondingen.
  2. Verwijder elk verwijderbaar element voordat je begint met schoonmaken. Dit zal de kwaliteit van het schoonmaakwerk en het gebruiksgemak verbeteren.
  3. Raak nooit een elektrische component aan met water of een natte doek. Gebruik een natte doek alleen voor de buitenkant. De rest maak je schoon met een handdroge doek.
  4. Gebruik een oplossing van een halve kop azijn op 4 kopjes warm water en laat de koffiezetcyclus van een koffiezetapparaat lopen om zo de binnenkant van het systeem te reinigen. Doe dit meerdere keren totdat je helder water als eindresultaat krijgt.
  5. Gebruik een oude tandenborstel om de binnenkant van een broodrooster schoon te maken.
  6. Giet wat heet sop in de blender en laat deze een paar seconden draaien om de blender te reinigen.
  7. Plaats een kom met azijn dat met warm water is gemengd, in de magnetron. Zet de magnetron een paar seconden aan. Laat de kom afkoelen. Nu kun je eenvoudig de binnenkant van de magnetron afvegen.
  8. Gebruik een oplossing van soda en water om de buitenkant van blenders, elektrische blikopeners, broodroosters enz. schoon te maken.
  9. Spuit wat soda in de oven. Spuit wat water over de soda om het vochtig te maken. Herhaal dit telkens wanneer de soda is uitgedroogd. Laat het zitten voor de nacht. De volgende ochtend kun je de binnenkant van de oven heel eenvoudig schoonvegen en enige aanslag verwijderen.
  10. Doe wat soda in een kom en laat het een nacht in een koelkast of vriezer staan ​​om vieze geuren te verwijderen.

 

Met deze eenvoudige tips kun je je keukenapparatuur snel schoonmaken.

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

 

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: