Mama & Kids

Tips voor een verveelde peuter!

De laatste tijd kan Ifan niet meer zo goed alleen spelen. Hij verveeld zich en wordt dan ook vervelend 🙁 O ja, en hij slaapt ook niet meer tussen de middag (ben doodop ’s avonds!)

Een verveelde peuter

Ik kreeg de tip van een vriendin, met af en toe ook een verveelde peuter, om al zijn speelgoed eens op te ruimen en wat nieuwe dingen aan te schaffen. Zo gezegd zo gedaan, op naar de Action en de HEMA! Bij deze vriendin heeft hij overigens 2 uur lang (!!!!!) helemaal alleen gespeeld. Als ik hem vroeg om even wat te komen drinken kwam hij met een diepe zucht aangewandeld, en na één slok weer snel terug! Gelukkig kan hij het dus nog wel!

 

Nieuw speelgoed

We hebben super leuke dingen gekocht. Een reddingshelikopter, soort van ministeck maar dan een slag groter, een microfoon (met zo’n galm geluid), bowlingspel van Mickey Mouse Clubhuis (z’n laatste obsessie na Fireman Sam) en twee spelletjes. Bij HEMA een houten gitaar (zijn idee, niet het mijne) en een bouw/kleur pakket in de vorm van een kasteel. Hier zijn we vanmiddag de hele middag zoet mee geweest. Het zijn 4 kartonnen platen met uitdruk vormen. Deze kan je eerst kleuren en dan uitdrukken of andersom. Aanbevolen om het eerst te kleuren en dan uit te drukken of om een zeiltje te gebruiken, als je zuinig bent op je tafel (lees: stift is niet zo makkelijk te verwijderen van ongelakt hout…)

Hierna kan je het, vrij simpel, door middel van vouwen in elkaar zetten. Wij gebruikten de poppetjes van de duplo als ‘bewoners’ van het kasteel. Zie hieronder de foto’s van ons resultaat. Het is erg leuk om dit met je peuter/kleuter te doen. Denk dat het voor oudere kinderen ook erg leuk is om te doen, zij kunnen dan alles zelf doen! Het beste eraan is dat het € 3,95 kosten en in meerdere variaties te koop is!

Paar weken geleden was ik bij Xenos, hier heb ik een ontzettend leuk bord met lepel en vork. Top voor mijn kleine brandweerman. Deze kostte geloof ik € 7,95.

 

Hebben jullie nog leuke dingen die jullie met je (verveelde) peuters doen? Alle tips zijn welkom!

 

Liefs, Charlotte ♥

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: