Healthy Lifestyle

Tips & tricks voor een makkelijke & gezonde paastafel!

Samen lekker ontbijten, brunchen en paaseieren zoeken in de tuin. Je ongegeneerd helemaal vol duwen met de meest heerlijke smaken chocolade eitjes. Maar hoe kan je er nou voor zorgen dat de paastafel ook nog een beetje gezond is? Ik help je met een aantal snelle en eenvoudige tips & tricks!

 

Inhoudsopgave

Gezonde paastafel

Ifan is gek op fruit en zal misschien nog wel sneller naar aardbeien grijpen dat naar een paaseitje. Dus zorg voor veel vers fruit bij het paasontbijt. Een leuke manier om je kinderen fruit te laten eten is om leuke fruit spiesjes te maken in de vorm van dieren. Heel makkelijk, snel en voedzaam!

 

Tips & tricks voor een makkelijke & gezonde paastafel!

Foto van Shutterstock

 

Ga voor verse sappen in plaats van sap uit een pak

In sap uit pak zit veel suiker en conserveringsmiddelen om dit goed te houden. Verse sap heeft dit niet. Je kan kiezen voor een kant-en-klare verse sap, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om zelf sap te persen.

 

 

Ga voor bruin of volkoren brood

In wit brood zitten geen vezels. Ik weet dat het lekker is, maar het doet eigenlijk niks voor je. Je haalt er maar een minimale hoeveelheid energie uit en daarnaast krijg je er ook geen vol gevoel van. Kies liever voor een bruine boterham of volkoren bolletje.

 

 

Ga eens voor iets anders dan brood

Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan muesli en lekkere yoghurt. Je kan hier eindeloos mee varieren! De Paas-Muesli van MyMuesli is hier een goed voorbeeld van.

Jij kan mymusuesli nu ook proberen! Klik hier voor een gratis 6-pack mymuesli2go probeerpakket als je voor € 10,00 besteld!

 

Tips & tricks voor een makkelijke & gezonde paastafel!

 

Pure chocolade

Als je dan toch graag chocolade wilt eten (natuurlijk!!) kan je het beste kiezen voor pure chocolade. Pure chocolade bevat geen melk, maar wel veel cacao. In cacao zitten veel antioxidanten. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen. Daarnaast zit er door de grotere hoeveelheid cacao minder suiker in de chocolade. Daarnaast heeft cacao nog een aantal andere positieve effecten op je lichaam:

 • Het beschermt je tegen hart- en vaatziekten
 • Het zorgt voor het behoudt een goede bloeddruk
 • Cacao versterkt en verzacht je huid
 • Theobromine, een opwekkende stof in cacao, helpt tegen vermoeidheid
 • Het verbetert je humeur
 • Het stimuleert de stofwisseling doordat cacao magnesium bevat

Voldoende redenen om pure chocolade te eten in plaats van melk- of witte chocolade. Een tip voor Pasen, de Dodo Egg darkt nuts van Australian Homemade! Een heerlijk, pure chocolade ei opgelegd met noten.

 

Tips & tricks voor een makkelijke & gezonde paastafel!

 

Hoe dek jij de paastafel?

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

1 Comment

 • Myrthe

  Ja lekker ik hou ook van vers. 🙂

  18 april 2017 at 12:39 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: