Interieur

Interieur Inspiratie | Maak een thuis van jouw huis

Hoe maak je jouw huis een echt thuis? Vorig jaar toen wij in ons huidige huis kwamen wonen voelde het nog niet als ons ‘eigen’ huis. Nu, ruim een jaar later, is het echt ons thuis! Ik geef je een aantal tips hoe je jouw huis persoonlijker kan maken zonder er veel geld aan uit te geven of veel nieuwe dingen aan te schaffen.

 

Inhoudsopgave

Een persoonlijke touch

Door persoonlijke spullen in je huis neer te zetten geef je aan dat het echt jouw huis is. Dit kan er ook voor zorgen dan je een welkom en veilig gevoel hebt. Daarnaast creëer je een omgeving waarin je je thuis voelt en op je gemak bent.

Als je in ons huis binnenkomt zie je aan het einde van de gang direct de klok die ik heb geërfd van mijn opa en oma hangen. Deze klok hing bij hen in de woonkamer en werden de vakantiekaarten tussen gedaan. Voor mij was dit altijd een herkenningspunt en daarom geeft het me een veilig en vertrouwd gevoel.

 

Foto’s en prints aan de muur

Hoe maak je je huis nou nog persoonlijker en een echt thuis door foto’s van jouw gezin op te hangen? De mooiste fotokunst kan je combineren met canvas schilderijen. Ik vind het zelf erg leuk om verschillende formaten en verschillende materialen te gebruiken.

Naast canvas zou je kunnen denken aan aluminium, glas of hout. Wat bij jou en jouw huis past kan je zelf bepalen.

 

Interieur Inspiratie | Maak een thuis van jouw huis

 

Bepaal je eigen stijl

Wat vind jij mooi? Laat je niet lijden door interieur stijlen die op dit moment hip zijn. Heb jij niks met Urban Jungle, laat die planten dan lekker bij het tuincentrum staan.

Door jouw eigen stijl te bepalen en toe te passen in je huis, maak je er ook echt jouw thuis van.

 

Interieur Inspiratie | Maak een thuis van jouw huis

 

DIY!

Niks persoonlijkers dan zelf dingen maken. Dit hoeft niet meteen heel uitgebreid of lastig te zijn, je zou ook kunnen denken aan het pimpen van simpele houten fotolijstjes of het keukenkrukje.

Hierdoor druk je een eigen stempel op je huis en interieur.

 

L E E S  O O K –> Creëer het ultieme binnen-buiten gevoel!

 

Kies een kleur die je mooi vinden en die bij je past

Toen wij in ons huidige huis kwamen wonen was de muur in de woonkamer een vrij donkere blauw/grijze kleur. Ik vond de kleur mooi, maar niet goed bij het huis en ons interieur passen.

Toen Ifan een weekje uit logeren was hebben Dafydd en ik de muur wit geverfd. We wisten niet zo goed welke andere kleur het zou moeten dus kozen we voor wit. Wit zorgt namelijk voor een goede ondergrond en is gemakkelijk over te verven.

Door de muur een andere kleur te geven si de woonkamer zo ontzettend veranderd. Het was meteen veel frisser en meer van ons.

 

Move over!

Schuif eens met je meubilair. Soms kan een heel onlogische opstelling juist wél heel logisch zijn. Vaak ontdek je dit alleen tijdens dat je bezig bent met het veranderen.

Dus trek je ‘oude’ kleren aan en neem een ochtendje de tijd om alles om te gooien. Als het niet werkt, heb je het ook binnen no-time weer terug geschoven. En een bijkomend voordeel is dat je vaak alles ook weer even schoonmaak 😉

 

Hoe heb je van jouw huis een echt thuis gemaakt?

 

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

2 Comments

 • sammie

  Ik heb best veel foto’s in huis en vind dat echt een persoonlijke touch geven, ik ben ook gewoon dol op foto’s 🙂

  1 januari 2018 at 17:23 Reply
 • Malou | Blonde Blossom

  Wat een leuke tips! Deze zomer ben ik op kamers gaan wonen en ik vind het nog best lastig om een persoonlijke touch aan mijn kamer te geven. Sinds ik een heleboel foto’s op de muren heb gehangen gaat het wel al veel beter! En persoonlijke items doen het ook heel goed! Malou x

  1 januari 2018 at 17:39 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: