Mama & Kids, Tags

TAG | De rotklusjes van het ouderschap :o

Het ouderschap gaat niet alleen maar over rozengeur (ik bedoel poepluiers, die van mij poept helaas geen lavendel geurtje…) en maneschijn, dat is voor de meeste ouders wel duidelijk. Natuurlijk zou je het allemaal voor geen goud willen missen, maar er zijn echt wel rotklusjes aan het ouderschap!

Inhoudsopgave

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Veel te weinig. Meestal voordat Ifan naar school gaat omdat het me dan ineens opvalt en ik het echt niet vind kunnen als hij met die nagels naar school gaat. Wat moet de juf wel niet denken van ons?!

 

Hoe vaak verschoon je het bed van je kleintje?

Eén keer in de week/twee weken. Ifan heeft soms nog wel eens een ongelukje ’s nachts en dat gebeurt altijd als ik nét het bed heb verschoont. Lange leven de bodemloze wasmand!

 

Hoe vaak maak je de oren schoon?

Ook te weinig. Beetje hetzelfde als bij de vraag over de nagels. Het valt me ineens op en vind het dan echt niet kunnen. Eigenlijk zou ik daar meer een routine van moeten maken. Het is namelijk niet dat ik dat een echt rotklusjes vind of zo.

 

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Haha, Ifan zelf! Halleluja voor zelfstandigheid! Op een gegeven moment was ik het zat, hij doet het immers op school ook zelf, dus heb ik hem zelf laten doen. Dat resulteerde in het begin nog wel eens in remsporen, maar uiteindelijk is dat ook goed gekomen en hoef ik niet meer in die stank (want helaas geen lavendel!)

 

Wie staat er ’s nachts op als een van je kinderen wakker wordt?

Ik riep altijd heel hard dat ik dat was, maar in werkelijkheid is dat altijd Dafydd geweest. Ik word simpelweg gewoon NIET wakker. And trust me, it ain’t a good thing. Als Dafydd op zakenreis is of iets dergelijks staan alle deuren op de bovenverdieping wagenwijd open omdat ik anders niet in slaap kan komen omdat ik bang ben dat ik dus niet wakker word als er iets is.

En daarnaast kon Dafydd nog wel eens pissig op me worden als ik er dus niet uit ging. Snap ik volkomen, maar ik kan er echt niks aan doen!

 

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik. En ja, dat vond ik dus wel echt een rotklusje. Ik denk dat ik nog harder huilde dat Ifan, verschrikkelijk!

 

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit willen?

Dat doen we eigenlijk allebei wel. We hebben een vaste en heel lieve oppas die altijd komt als wij weggaan. We hebben beide haar nummer en het is vaak geregeld met een simpel appje 🙂

 

Als je moest kiezen, wat vond je dan de aller ergste rotklusjes waar je enorm tegenop keek?

Zindelijkheidstraining. Wat een drama! Ifan was laat. Zoals hij eigenlijk met vrijwel alles is neemt hij zijn ‘sweet time’ voor nieuwe dingen, zo dus ook voor het zindelijk worden. En mama maar iedere keer de vloer dweilen en wasjes draaien. Blij dat dat voorbij is!

En kots ruimen. Sorry, maar ik vind de kots van mijn kind dus echt wel vies! Ik vind het heel zielig voor hem en natuurlijk verschoon ik hem en ruim ik alles op, maar wat een verschrikking!

 

Ik werd getagd door Fleur in deze tag en ik geef het stokje weer door aan Marije, Angela en Jodi!

 

Wat vind jij de ergste rotklusjes van het ouderschap?

 

Handtekening Charlotte

You may also like

2 Comments

  • Charlotte

    Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En wat is dat toch met bedplassen als het bed net is verschoond, hier net zo haha.

    12 januari 2018 at 21:02 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: