Gastblogs, Mama & Kids

Froukje | Het genot van speeldates!

Soms ben ik me even extra bewust van de mooie dingen en momenten in het leven. Zoals nu, met het mooie uitzicht dat ik heb. Floris heeft een vriendje te spelen en ook Lucas speelt lekker met hen mee. Als Floris speeldates heeft dan wijst Lucas al gelijk naar zn borstje en zegt ‘die’ ‘die’. Met andere woorden, ik wil ook meedoen als hij bij ons komt spelen.

Samen bouwen

Ik heb de grote bak met toet toet auto’s en baandelen naar beneden gehaald en ze zijn nu met z’n drieën aan het spelen zonder ruzie te maken. En zelfs onze kleine man doet heerlijk mee. Hij pakt niets af en gooit niemand z’n gebouw om. Heerlijk om zo naar ze te kijken. Onze kleine man heeft er nog wel een handje van dat hij precies op het moment dat z’n grote broer een specifieke Hot Wheels auto heeft, hij hem ook wil hebben. En dan niet hetzelfde model in een andere kleur die ernaast ligt, nee precies diegene die Floris in z’n hand heeft. Soms werkt het en geeft Floris hem aan z’n kleine broertje, maar soms krijgt hij een duw omdat hij hem af wil pakken. Prima, want ook Lucas moet leren dat niet alles van hem is op het moment dat hij het wil.

 

Speeldates

Maar terug naar de speeldates met vriendjes. Het is erg fijn om te zien dat je kind zich fijn voelt op school en zich vermaakt met zijn klasgenootjes. Hij komt ‘smiddags thuis met verhalen, nou ja…niet echt verhalen maar na een paar keer vragen hoor ik wel of er gegymd is en wat ze geknutseld hebben. Wat Floris wel uit zichzelf vertelt is met wie hij gespeeld heeft en met wie hij na school wil afspreken. En dan het liefst diezelfde middag nog en anders in het weekend…uhh..ok. En dan is het natuurlijk mijn taak als moeder, om contact te leggen met de vader of moeder van het klasgenootje.

Soms spreek je ze natuurlijk al op het plein, maar zo niet dan worden er app-jes uitgewisseld met ‘onbekende ouders’. Ook wel leuk dat je ouders dan bij de volgende keer op het plein herkent aan hun whats app profielfoto. Heerlijk om je kind zo te zien groeien, helemaal sinds hij op school zit. De eerste speelafspraak moest ik absoluut nog mee, bij de volgende kon ik hem gewoon afzetten, kreeg een dikke kus en weg was hij. Heerlijk zo’n kind dat groter en stoerder wordt, maar vaak toch ook nog z’n lange benen en armen heerlijk om je heen slaat!

 

Liefs, Froukje

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: