Gastblogs

Froukje | Je sociaal leven op orde?!

Ik ben vast niet de enige die het soms lastig vindt, om naast een druk gezinsleven ook genoeg tijd in te bouwen voor het sociaal leven dat erbij hoort. Je zorgt ervoor dat thuis alles op rolletjes (soms vierkante maar dat maakt het niet minder leuk 😉 loopt, maar wil daarnaast natuurlijk ook tijd voor jezelf en je vrienden in bouwen.

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Sociaal leven?

Dat laatste schiet er soms bij in. Als ik in de agenda van mijn telefoon kijk naar de laatste ‘date’ met een vriendin schrik ik soms hoe lang het geleden is. En niet alleen het afspreken met z’n tweetjes lijkt soms een echte uitdaging, het inhalen van een gemiste verjaardag is bijvoorbeeld echt een mission impossible. Als we de twee agenda’s naast elkaar leggen, komen we uit op een afspraak over twee maanden, terwijl de verjaardag afgelopen weekend was.

 

Opeens veel uitjes voor mezelf

En dan na een tijd rust is er ineens de omslag in mijn sociaal leven. Was het eerst nog een echte opgave om tijd voor mijzelf en vriendinnen in te bouwen, ineens zie ik in mijn agenda om de week een uitje gepland staan voor mezelf. Heerlijk, maar toch lijkt het nu ineens weer veel. Ach ja, als ik zorg dat de kleine mannetjes in bed liggen en er ook voor de thuisblijver genoeg lekkers op pakafstand ligt, ga ik met een goed gevoel de deur uit.

 

De supermarkt voelt als een mini vakantie

Waar ik tegenwoordig ook helemaal van kan genieten is even zelf naar de supermarkt, of langs winkel om kleding voor de kids te kopen. Even zonder het opletten gewoon het ene gangpad in en het andere weer uit. Niet omkijken, gewoon lopen! En dan toch weer terug naar de eerste winkel, omdat ik toch dat ene cadeautje alvast wil halen en niemand die naar de speelgoedwinkel wil…haha heerlijk!

 

Gedachte vs. wekelijkheid

Vandaag als klap op de vuurpijl heerlijk iets eerder weg van het werk. In gedachten zag ik mijzelf al heerlijk rustig op de bank zitten, drankje erbij en tablet op schoot. In werkelijkheid heb ik natuurlijk boodschappen gedaan, cadeautjes gekocht, de markt over geweest en wasjes gedraaid. Niet zo ontspannen als ik mij voor had genomen, maar minstens zo bevredigend!

 

Liefs, Froukje

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: