Persoonlijk

Een Smartphone en 50ers, gegarandeerd plezier!

Mijn ouders zijn beide boven de 50, en hebben allebei een smartphone. Met enige regelmaat word ik gebeld met vragen hoe ze iets moeten doen. Dit levert de meest hilarische situaties op!

Het is donderdagavond. We hebben gegeten, Ifan is in bad geweest en ligt nu lekker te slapen. Dafydd en ik genieten van een rustige avond met Netflix en een kopje koffie.

Mijn telefoon draait updates en moet opnieuw opstarten, en is dus uit. Ineens gaat Dafydd’s telefoon. “Hé, je moeder belt mij…” zegt ‘ie. Mijn hart slaat een slag over. Altijd als mijn ouders op vreemde tijdstippen bellen (denk 9 uur ’s avonds) ben ik altijd bang dat er iets aan de hand is.

Aandachtig luister ik mee naar het gesprek wat Dafydd met mijn moeder voert. Al snel wordt duidelijk dat er niks aan de hand is. Nou ja, niet met mijn moeder, maar wel met mijn vader.

Mijn vader heeft sinds een paar maanden een volwaardige smartphone. Hij had er hiervoor ook wel eentje, maar deze was tergend langzaam en met een klein scherm. Kortom niet ideaal dus.

Op de een of andere manier heeft hij het voor elkaar gekregen om Google Talk Back aan te zetten. Dit is een app speciaal ontwikkeld voor slechtziende of blinden. Zodra je ergens op tikt zegt een mevrouw waar je op hebt getikt en noemt vervolgens alle achterliggende app op. Dus als je op je menu zou tikken, noemt het ten eerste “menu” op en vervolgens alle apps die je in je menu hebt staan. Ik vind het een ontzettend goede oplossing als je slechtziend of blind bent.

Mijn moeder belde dus met de vraag of wij wisten hoe we het uit moesten zetten. Ik weet niet eens waar ik die app kan vinden, dus laat staan hoe je hem uitzet… Hij had de telefoon zelfs al uitgezet en de batterij uit de telefoon gehaald, maar niks werkte.

Dafydd kon zich amper concentreren omdat mijn moeder tegen hem aan het praten was, de mevrouw van Google Talk Back aan het kletsen was en mijn vader was op de achtergrond aan het vloeken en tieren. En ik moest alleen maar lachen. Ik kon er niks aan doen, maar het klonk echt hilarisch!

Mijn vader werd bozer en bozer en mijn moeder werd steeds meer, laten we zeggen, geïrriteerd 😉 Dus naast de mevrouw van Google Talk Back en het getier van paps, zei mijn moeder ook nog op een, iets of wat, dringende manier dat hij nu echt moest stoppen anders zou ze erg boos worden.

Uiteindelijk kreeg mijn vader het voor elkaar om de app uit te zetten en de rust was weder gekeerd in huize weltevree 😆

Dafydd en ik hebben nog smakelijk gelachen over hoe mijn ouders tegen elkaar tekeer gingen en hoe die mevrouw van Google er dan doorheen praatte. Zit nu trouwens nog steeds te giechelen!

 

Hebben jouw ouders ook een smartphone en word jij ook wel eens in paniek opgebeld?

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: