(Kids) Fashion, Gastblogs

Rokjesdag | Leuke rokjes voor iedere vrouw!

Rokjesdag is niet een speciale datum waarop vrouwen allemaal in rokjes horen te verschijnen. Gelukkig niet. Dat zou wat wezen. Niemand gaat voor mij uitmaken wanneer ik een rok draag, toch? Dat moet iedereen lekker zelf weten. Misschien draag jij wel nooit een rokje. Of misschien behoor jij wel tot een gemeenschap waarin je geacht wordt altíjd een rok te dragen. Dat kan ook. Maar de meesten kunnen, net als ik, gewoon lekker zelf kiezen wat ze aantrekken, en wanneer.

Rokjesdag

Rokjesdag is eigenlijk populair geworden door de uitspraak van Martin Bril, columnist van Het Parool, waarin hij zich verbaasde dat op de eerste mooie voorjaarsdag “alle vrouwen in rokken en blote benen” liepen. Alsof ze het hadden afgesproken. Het heeft niets met erotiek of seksisme te maken. Het viel hem gewoon op. De term bestaat al langer en is in Amerika bekend als ‘Skirt Day’.

En omdat we al een paar mooie voorjaarsdagen hebben gehad, hopelijk komen er meer, zocht ik eens een leuke rok. Voor de eerstvolgende rokjesdag. Kijk je mee?

 

Leuke rokjes voor iedere vrouw!

 

Deze romantische look wordt gecreëerd door de mooie materialen en natuurlijk de landelijke omgeving. Dit is bij mij thuis als ik de straat oversteek. Het waaide die dag verschrikkelijk maar dat mocht de pret niet drukken.

De rok is van MOSCOW, de overslagblouse met strik van YAYA. De strohoed van Action.

 

 

Deze prachtige zijden rok in lichtblauw is van het franse merk La Fée Marabouté. De jeansblauwe pull is van MOSCOW en heeft een split achteraan zodat je een stukje blote rug ziet.

 

 

Voor deze sportieve outfit van Limited by Penn&Ink N.Y. ben ik in het speeltuintje gaan staan. Dat is schuin tegenover ons huis. Vaak zien we voorbijgangers stoppen en laten ze hun kinderen even spelen. Ook mijn dochter heeft er vaak geschommeld en gespeeld.

De rok is van een zeer zachte sweatstof en het t-shirt en lange jack zijn van een hoogwaardige travel-kwaliteit. Mooi en comfortabel.

 

 

Voor de stoerdere vrouw deze camouflageprint rok van Geisha. Ook deze is van sweatstof gemaakt. Hier heb ik ‘m gecombineerd met de leuke top van Expresso. Opvallend zijn de rafels aan de mouwen en aan de onderkant. Je kunt de blouse off-shoulder dragen. Of als je je bh-bandjes liever niet laat zien, net als ik, gewoon met ronde hals.

 

 

Onze kat Gypsy (aanloopkat maar nu al drie jaar bij ons. Het is zo’n lief beestje) is nieuwsgierig geworden en komt steeds in beeld. Dat deed ze bij een vorige blog ook al. De diva.

Ook deze rok van Penn&Ink N.Y. is van de heerlijke travel kwaliteit. Hij heeft een zak aan de linkerkant en een extreem hoge taille. De luipaardprint top is van Summum en heeft roesjes aan de voor- en zijkant.

De rok zit heerlijk maar het is wel opletten welk ondergoed je eronder aantrekt. het tekent nogal. Ik had zelf ook beter een oma-onderbroek of een corrigerende slip aangetrokken, zo te zien…

 

 

Hier probeerde ik een leuke actiefoto. Omdat ik hier een sportieve jeansrok aan had. En een jeansbloesje zonder mouwen en met roesjes rond het armsgaten. Beide van Tramontana.

Denimstof is niet meer hetzelfde als vroeger. Tegenwoordig zit overal lekker veel stretch in of is het bijna joggingstof, zoals deze rok.

 

Mijn vriend heeft al deze foto’s gemaakt. Hij vindt er nooit veel aan. “Daar heb haar weer met ‘r kleertjes en foto’s, pffff.” En daarom zet hij me wel eens voor l*l. Toen ik dacht dat mijn vriend leuke actiefoto’s van mij op de schommel aan het maken was, was ie stiekem aan het filmen. Mijn idee was om spontane, elegante modefoto’s te creëren. Dat is soms leuker dan die foto’s waarop ik poseer. Dacht ik. Kijk maar eens wat een souplesse en elegantie.

 

Liefs, Karin
X by KA

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: