Gastblogs, Healthy Lifestyle

Roelfien | Sterker zijn dan het stemmetje in mijn hoofd?

De vorige keer schreef ik dat ik, ondanks de feestdagen in het vooruitzicht, toch weer beter op mijn voeding wilde gaan letten. Maar dat vervelende stemmetje, ben ik sterker?

Sterker dan het stemmetje in m’n hoofd, is het gelukt?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het is me niet gelukt om het stemmetje de baas te blijven… Het lukt me eigenlijk altijd tot een uur of vier om heel goed mijn best te doen. Ik ontbijt heel keurig met dingen als speltbrood, crackers, griekse yoghurt of fruit. Dan heb ik standaard tot aan de lunch geen trek meer. Ik moet me dan er ook echt toe zetten om te gaan lunchen voordat ik om 14u op de fiets stap om de kinderen van school te halen. Wat de lunch betreft, gaat het dan nog steeds goed. Meestal ook iets van de bovenstaande dingen, of een gebakken ei, roerei of gekookt ei.

 

So far, so good

Als ik dan de kinderen weer heelhuids in huis heb drinken ze meestal een kopje thee of een glas limonade. Zelf drink ik dan braaf water of ook een kopje thee mee. De kinderen krijgen, als ze hun drinken hebben opgedronken, een biscuittje. En daar gaat het fout. Ik neem er vaak ook één. En dan wil mijn hoofd meer…

Dus dat is even de afgelopen twee weken in een notendop. Ja, ik zou natuurlijk me helemaal niet moeten wagen aan dat biscuittje. Ik zou beter een paar worteltjes kunnen eten, of een handjevol walnoten. Helaas, ik kan me er momenteel even echt niet toe zetten!

 

Roelfien | Sterker zijn dan het stemmetje in mijn hoofd?

 

Jarig

Dat we hier vorige week ook nog Sint-Maarten vierden, dat helpt ook al niet echt mee…  Dat ik deze week ook nog eens jarig was en dit zo ongeveer in drievoud heb gevierd, dat hielp natuurlijk ook niet mee… Ja, ik had voor mezelf wat gezondere snacks in huis kunnen halen. Ik had zelf taart kunnen maken. Maar ik deed het niet! Ik deed het gewoon niet omdat ik te lui was…

Ik gebruik een hele goede smoes hiervoor. Aangezien ik een paar weken geleden constant liep te hoesten (blaffen, zeehond spelen, geef het een naam). Dat heeft me zo onwijs veel energie gekost… Toen ik eindelijk de stap had genomen om naar de huisarts te gaan, ben ik daarna keihard ingestort… Ik heb daarna alle afspraken afgezegd en mezelf beloofd dat ik wat aardiger voor mezelf zou zijn.

Dat ik dit ook in de vorm van verkeerd eten doe, dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling! Maar dan gebruik ik weer als smoes dat ik na mijn verjaardag weer beter om mezelf ga denken. Nou goed, dat is dus nu…

 

Roelfien | Sterker zijn dan het stemmetje in mijn hoofd?

 

Wie doet er mee?!

Wie doen er nog meer mee om dat stemmetje de baas te blijven? En wat doen jullie om het snaaien aan het einde van de middag en in de avond te voorkomen? Ik ben er heel nieuwsgierig naar! Wie weet heeft iemand van jullie de gouden tip voor mij! En daarmee meteen voor heel veel andere mensen, want ik denk niet dat ik de enige ben!

 

Liefs Roelfien
Ladybos.nl

You may also like

1 Comment

  • Roelfien | Een volle en ronde kerstboom | Lovely Charlotte

    […] alle feestdagen door probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Ik weet niet hoe dat jullie vergaat, maar ik vind dat nog best lastig! Ik haal namelijk […]

    10 december 2017 at 20:00 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: