Gastblogs, Persoonlijk

Roelfien | Schrijven, gastouder en PCOS

Allereerst zal ik mij aan jullie voorstellen. Ik ben Roelfien, 35 jaar oud. Ik ben getrouwd met mijn geweldige man en samen hebben we 2 jongens Thomas (’08) en Roan (’12). Jullie kennen we misschien wel van mijn eigen blog; LadyBos.nl. In het dagelijkse leven ben ik ben gastouder en worstel ik met PCOS.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Schrijven en gastouder

Ik schrijf dus heel erg graag. Er zit ook altijd veel in mijn hoofd en ik vind erg fijn dat ik dat “eruit mag schrijven”. Verder mag ik heel graag zingen, lezen en soms heb ik een creatieve uitspatting. En natuurlijk spreek ik graag af met mijn vriendinnen om gezellig bij te kletsen of om een wijntje te drinken.

In het dagelijks leven werk ik als gastouder thuis. Zo ben ik lekker thuis voor mijn eigen kinderen als ze uit school komen. Dat ik met alle kinderen op mijn werkdagen naar school fiets is een attractie op zich. Met een volle fiets, fietskar en mijn zelf fietsende kinderen naast me.

 

PCOS

Ik vind het super leuk dat ik nu ook mag schrijven voor Lovely Charlotte! Ik zal voornamelijk schrijven over de moeizame weg van het afvallen. Dat dit moeizaam is, is niet voor niks. Ik weet sinds een jaar dat ik PCOS heb.

PCOS (polycysteus ovarium syndroom) houdt kort gezegd in dat je lichaam te veel mannelijke hormoon aan maakt. In mijn eileider zitten daardoor kleine, met vocht gevulde blaasjes waardoor het moeilijk is om een eisprong te krijgen.

Veel gehoorde klachten zijn een onregelmatige cyclus, overbeharing, veel acne en overgewicht. Doordat de hormoonbalans niet in orde is en een symptoom ook suikerresistentie is, is het afvallen een moeizaam proces bij de meeste vrouwen die PCOS hebben.

 

Afvallen

Ik ben nu een jaar bezig met afvallen. Met de zoektocht naar het juiste dieet. Of liever gezegd: een juiste levensstijl. Omdat diëten in mijn beleving sowieso niet werkt.

Dit gaat met vallen en opstaan. En hierin wil ik jullie graag een kijkje geven. Daarnaast zal ik vast ook wel over andere onderwerpen gaan schrijven. Maar voornamelijk zal ik over dit onderwerp gaan schrijven.

Mochten jullie meer over me willen weten, iets willen vragen, laat vooral een reactie achter! Ook kunnen jullie me volgen op Instagram of Facebook.

Liefs, Roelfien

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: