Mama & Kids, Video & Vlog

Uitgebreide video review VTech Storio Max Kindertablet

Enige tijd geleden ontvingen wij de VTech Storio Max kindertablet. Na een periode van veel testen heb ik een uitgebreide video review gemaakt. In de review laat ik precies zien wat de tablet kan, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen van deze tablet zijn.

 

Inhoudsopgave

WIL JE ALS EERSTE MIJN NIEUWE VIDEO’S ZIEN? ABONNEER JE DAN (GRATIS) OP MIJN YOUTUBE KANAAL!

 

Klik hier als je de video niet kan bekijken.

 

VTech Storio Max kindertablet

De VTech Storio Max kindertablet is ook een echte kindtablet. Dit zie je meteen aan het uiterlijk. Er zit een (in ons geval) blauwe rubberen stootrand omheen. De knopjes zitten aan de voorkant in plaats van aan de zijkant, zoals je bij veel gewone tablet’s ziet.

De camera kan naar voren en naar achteren worden gedraaid. Hierdoor kan je kind eenvoudig selfies maken, maar ook zijn omgeving fotograferen.

Aan de achterkant van de tablet is er een uitsparing voor de bijgeleverde stylus pen en voor de game cartridge.

 

Uitgebreide video review VTech Storio Max Kindertablet

 

 1. Menu toets
 2. Als je kind niet meer weet wat hij moet doen, kan hij op deze toets drukken. De tablet vertelt je dan wat je kan doen.
 3. De pijltjes toetsen zijn bij sommige games nodig.
 4. Terug knop
 5. Home knop
 6. Aan- en uit knop en vergrendel knop.

 

Als je de Storio Max aanzet krijg je het beginscherm te zien. Hier kan je kiezen voor het ouderaccount of het account van je kind(eren). Er kunnen meerdere kindaccount worden toegevoegd, één tablet kan voldoende zijn voor het hele gezin.

 

Het ouderaccount

Het ouderaccount is beveiligd met een pincode. Dit om ervoor te zorgen dat de kinderen niet zomaar een instelling kunnen wijzigen. In het ouderaccount kan je kiezen tussen verschillende apps.

Wifi | Hier kan je vanzelfsprekend alle instellingen vinden en veranderen omtrent de Wifi verbinding van de tablet.

Tijdslimieten | Hier kan je aangeven hoe lang jouw kind iedere dag gebruik mag maken van de tablet. De tijdslimieten gaan in minuten. 

Beveiliging | Je kan aangeven welke onderdelen (muziek, foto’s en video’s) beveiligd moeten worden om te voorkomen dat ze per ongeluk verwijderd worden. 

Webbrowser-instellingen | In deze app kan je aangeven welke webpagina’s je veilig vind om door je kinderen te laten bezoeken. Je kan hier ook de geschiedenis zien, een tijdslimiet instellen of zoeken naar websites.

Profielmanager | Je kan het profiel van je kind(eren) hier bekijken of aanpassen.

Ouder-account | Alle instellingen van het ouder account vind je hier terug of kan je aanpassen.

Instellingen | Hier vind je de instellingen van de tablet. Tevens kan je hier zoeken naar firmware updates.

 

Explor@ Park | Dit is de omgeving waar je nieuwe applicaties kan downloaden. Dit is vergeleikbaar met de Google Play Store of de App Store.

Cadeau galerij | Bij sommige games kan je kind om cadeautjes vragen. Deze kan je (kosteloos) naar ze sturen middels deze app.

Download manager | Hierin zie je alle apps die gedownload zijn op de tablet. Tevens kan je hier apps verwijderen.

 

Het kind account

Kinderen kunnen zelf een profiel aanmaken of je kan ze hierbij helpen. Er wordt direct gevraagd om een profielfoto te maken. Dit kan je ook een andere keer doen. Je vult de naam van je kind in, zijn geboortedatum en het geslacht. Daarnaast kan je ook de Kid Connect gebruikersnaam van je kind invoeren.

In het kinderaccount kan ook weer kiezen tussen verschillende apps.

De volgende apps zijn vrij vanzelf sprekend:

Verhalen, Spellen, Tekenstudio, Coole camera, Mijn album, Video’s, Muziek, Internet Browser, Animatie maker, Demo Video, Notities, Rekenmachine, Kalender en Klok.

 

Mijn verlanglijstje | Kinderen kunnen zelf geen apps downloaden uit Explor@ Park. Wel kunnen ze toevoegen op hun verlanglijstje.

Game | Dit is de game cartridge die achterin de tablet zit. Je kan zowel game cartridges kopen als de spellen als app downloaden.

Instellingen | Bij instellingen kunnen kinderen zelf de helderheid van het beeldscherm aanpassen, hun profielfoto, naam en achtergrond wijzigen.

Kid Connect | Dit is een soort Whatsapp van VTech. Je kan hier groepen in toevoegen met familieleden of vrienden. De leden van de groepen zullen hiervoor wel de Kid Connect app op hun telefoon/tablet moeten hebben.

Explor@ Park | Dit is de omgeving waar apps bekeken kunnen worden en op het verlanglijstje kunnen worden toegevoegd.

Downloads | Hierin kan het kind zien welke apps er gedownload zijn op de tablet.

Mijn Magische Bonenstaak | Dit is een voorgeïnstalleerde app waarbij kinderen een bonenstaak moeten laten groeien. Ze moeten de bonenstaak water geven, kunnen kunstmest geven en moeten de bonen oogsten. De bonen leveren punten op en met die punten kunnen ze dingen ‘kopen’ zoals kunstmest of toverdrank.

 

Review VTech Storio Max kindertablet

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wij zijn ontzettend blij en tevreden met de VTech Storio Max kindertablet!

De tablet werkt goed en is ook een echte kindtablet. De tablet ligt makkelijk in de hand, is niet te zwaar en is eenvoudig te bedienen door kinderen. Daarnaast herhaald de tablet/games meerdere keren waar het kind op moet drukken en leest hij voor waar op gedrukt word. De vraagteken knop is tevens erg handig als je even niet meer wee wat de bedoeling precies is.

 

De kenmerken die ik erg prettig vind:

 • Een tijdslimiet kunnen instellen
 • Alleen veilige en goedgekeurde (door de ouders) websites kunnen bezoeken
 • Kinderen kunnen zelf niks downloaden
 • Scherm draait automatisch mee
 • Pincode voor het ouderaccount
 • De functie Kid Connect
 • Constante herhaling

Het instellen van het tijdlimiet is een echte life saver. Ifan speelt erg graag op zijn tablet, maar ik wil niet dat hij iedere dag uren naar een scherm kijkt. Wij hebben het tijdslimiet ingesteld op 30 minuten per dag. Zodra de tijd op is, vertelt de tablet dit en gaat hij naar het opstartscherm. Je kan dan ook niet meer opnieuw inloggen met je account. Doordat de tablet dit zelf aangeeft scheelt het ook een hoop ruzie en gezeur. Ifan weet dat wanneer zijn tijd op is, de tablet uitgaat en dat het voor die dag klaar is.

Je hoort tegenwoordig de meest rare en beangstigende verhalen over kinderen die verschrikkelijke YouTube filmpjes hebben gekeken en hierin opdrachten krijgen. Doordat je als ouder websites kan goedkeuren, kan dit niet gebeuren.

Op ‘normale’ tablet hebben kinderen toegang tot alle functies. Hierdoor kunnen ze zelf ook gemakkelijk apps downloaden. Uit onze ervaring is gebleken dat dit vaak voor veel onzin en reclame zorgt en kan ook de nodige kosten met zich meebrengen. Op de VTech Storio Max kindertablet kunnen kinderen zelf niks downloaden. Je kan er zelf voor kiezen om je kind geen toegang te geven tot Explor@ Park. Als ze wel toegang hebben tot Explor@ Park (standaard setting) kunnen ze apps alleen toevoegen aan hun verlanglijstje. De beheerder van het ouderaccount krijgt hiervan een mailtje.

Zodra de tablet gekanteld word, draait het scherm automatisch mee. Je kan dit niet aan- of uitzetten.

Het ouderaccount is beveiligd met een pincode. Dus slimmeriken die denken om het tijdslimiet te veranderen hebben pech 😉

De Kid Connect functie is een leuke functie om berichtje te kunnen sturen naar familie en vrienden. Kinderen kunnen voorgeschreven zinnen kiezen (die ook weer opgelezen worden), stickers, foto’s en/of video versturen naar de groep.

Waaraan ik vooral merk dat de tablet gecreëerd is voor kinderen, is de constante herhaling. De tablet lees de geselecteerde dingen voor, blijft herhalen wat je moet doen en bij de verhalen kan je kind een woord selecteren om nogmaals gelezen te worden.

 

De nadelen van de VTech Storio Max kindertablet:

 • Alleen apps van VTech te downloaden
 • De uitsparing/houder van de stylus pen is snel te ruim
 • Games zijn relatief prijzig

Een tijdje geleden kregen we de nieuwe Play-Doh TOUCH set binnen en die werkt samen met een app. Deze app konden we dus niet installeren op Ifan’s tablet. Helaas was onze eigen tablet te oud dus kon dat ook niet. Dat vind ik aan de ene kant best jammer, maar aan de andere kant ben je wel verzekerd van goede apps.

Aan de achterkant van de tablet zit een uitsparing waar je de bijgeleverde stylus pen in kan klikken. Zo kan je hem makkelijk meenemen en raak je hem niet kwijt. We hebben de tablet nu een aantal maanden en de stylus pen blijft niet meer in de houder zitten.

Er is een groot aanbod aan apps beschikbaar in Explor@ Park. Als je een uitgebreide game wilt aanschaffen moet je rekenen op een prijs van € 24,99. Ik vind dit relatief duur voor een app.

 

Tweetaligheid en de VTech Storio Max kindertablet

Ifan wordt tweetalig opgevoed. Mijn man, Dafydd, komt uit Groot-Brittannië. Hij spreek dan ook alleen maar Engels tegen Ifan en ik Nederlands en Engels. We zijn hier vanaf zijn geboorte mee begonnen om dit zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

We merken nu dat Nederlands de absolute voorkeurstaal van Ifan is. Natuurlijk ook niet zo gek omdat we in Nederland wonen, hij naar een Nederlandse basisschool gaat en hij voornamelijk Nederlands om zich heen hoort. We proberen alle dingen waarop wij zelf invloed hebben in het Engels te doen. We lezen bijvoorbeeld Engelse boeken aan hem voor en hebben de taal instelling van Netflix op Engels staan.

In Explor@ Park worden verschillende apps ook in het Engels aangeboden. Ideaal dus bij een tweetalige opvoeding. Er worden 4 games (Frozen, Finding Dory, Paw Patrol en Ultimate Spiderman) en 2 verhalen (Frozen en Cars) aangeboden in het Engels en 2 verhalen (Frozen en Cars) aangeboden in het Frans.

 

Zoals ik in het begin eigenlijk al meteen zei, zijn wij ontzettend tevreden met de VTech Storio Max kindertablet. De nadelen van deze tablet wegen beslist niet op met alle voordelen die de tablet brengt. Zeker op het gebied van tweetaligheid is deze tablet een absolute aanwinst!

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met een bedrijf.

You may also like

3 Comments

 • melissa

  hallo, wat een leuk filmpje en zeer nuttig en handig ivm storio max. Ik vroeg me af of er nederlandstalige spelletjes opstaan om te leren tellen? of letters te leren? groetjes, Melissa

  13 december 2017 at 09:14 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Hoi Melissa, er staan een heleboel spelletjes op op letters en cijfers te leren! En de spellen zijn zeker een aanrader. Ze zijn op een speelse manier vormgegeven en mijn zoon vind het erg leuk om ze te spelen 🙂 Hoop dat je hier iets aan hebt! Groetjes, Charlotte

   13 december 2017 at 14:50 Reply
 • Lovely Pictures #7 | Invallen, Feestje & Colours of Spring! | Lovely Charlotte

  […] het avondeten was Dafydd weer thuis, fijn! Ifan is de laatste tijd weer helemaal in-to zijn tablet. Toen Dafydd thuis kwam speelden ze samen nog even […]

  30 maart 2018 at 16:00 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: