Recepten

Recept | Pasta met balletjes!

Lekker koken is een van mijn grootste hobby’s! Ik vind het dan ook erg leuk om nieuwe recepten uit te proberen.
Graag deel ik met jullie mijn favoriete recepten. Vandaag een makkelijke en snelle pasta met balletjes. Smakelijk eten!

 

Ingrediënten

 

Wat heb je nodig voor dit recept:
* Pasta (ik gebruik bij dit recept altijd de verse tagliatelle).
* Catalaanse worstje, pakje van 6 stuks.
* 2 uien.
*  Blik gepelde tomaten of ongeveer 5-6 Roma tomaten.

Dit recept is voor 4 personen.

Bereiden:
1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Hak ze daarna nog even grof door.

2. Ontvel de worstjes. Ik doe dit altijd door met een scherp mesje een sneetje te maken over de gehele lengte. Hierna kan je makkelijk het velletje eraf trekken. Snijd de ontvelde worstjes hierna in 4 stukjes.

3. Laat wat olie of boter in de pan bruin worden en doe dan de ‘worstballetjes’ in de pan. Bak deze een minuut of 3 tot ze aan alle kanten bruin zijn.

Ontvelde worst balletjes in de pan

4. Voeg dan de uien toe. Laat de uien een paar minuten even zacht worden. Hierna kunnen de tomaten toegevoegd worden. Ik gebruik vaak gepelde tomaten uit blik. Je kan ook verse tomaten gebruiken. Deze moet je dan wel even ontvellen. Persoonlijk vind ik gepelde tomaten uit blik net zo lekker smaken als verse tomaten. En heb meestal ook niet zoveel tijd 😉

5. Laat de saus nu een minuut of 5 met deksel pruttelen zodat de tomaten zacht worden. Hierna laat ik het nog even inkoken (zonder deksel) om wat extra vocht weg te krijgen. Anders wordt de saus wel erg dun. Ondertussen kan je de pasta koken. Als je verse pasta neemt hoeft deze meestal maar een minuut of 4 te koken. Bij droge pasta moet je op iets langere kooktijd rekenen dus moet je deze ook iets eerder aanzetten.

Pasta afgieten, opscheppen en eten maar! Smakelijk!
Deze pasta is erg geschikt voor kinderen omdat er geen heftige smaken aan zitten. Ifan vind het altijd erg lekker!

Dit recept komt ui het boek Pasta Mama van Albert Heijn. Ik heb het aangepast naar mij/onze smaak.

Wat vinden jullie van dit recept, zin om uit te proberen? Als je het zelf ook hebt gemaakt, vind ik het leuk als je  me laat weten wat je ervan vond!

You may also like

2 Comments

 • Lovely Pictures | Week #48 - Lovely Charlotte ♥

  […] ’s Avonds kookte ik een super simpele en snelle pasta. Maar hij is zooo lekker Ik heb een tijd geleden een artikel geschreven met het recept. […]

  1 december 2015 at 06:32 Reply
 • Recept | Kids proof pastasalade! | Lovely Charlotte

  […] ook eens een kijkje bij mijn andere kids proof recepten: ♡ Pasta met balletjes ♡ Champignonsoep ♡ Pad Thai met kip ♡ Easy Peasy Quiche Lorraine ♡ Pasta met gegrilde […]

  15 mei 2018 at 20:00 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: