Een week geleden plaatste ik een foto op Instagram van mijn zelfgemaakte Pad Thai met kip. Ik kreeg toen een aantal vragen naar het recept, dus hier is ‘ie!
Wat heb je nodig voor de Pad Thai:
- 200-250 gram rijstnoedels
- Teentje knoflook (naar smaak)
- 1 kleine ui
- 350 gram kippendijen zonder bot en vel (je kan hier ook gewoon kipfilet reepjes voor gebruiken)
- 2 eieren
- 2 el zonnebloemolie
- 3 el water
- 1 el sojasaus
- 2 el vissaus
- 1 el limoensap
- zout en versgemalen peper.
Voor de garnering:
- 4 halve limoenen
- pinda’s
- koriander
- chilivlokken
Optioneel:
- rode peper
- taugé
- pindakaas
Je begint met het wellen van de noedels in een kom met heet water. Het water hoeft niet te koken. Deze zet je aan de kant voor 10 minuten. Let op dat je ze niet vergeet anders worden ze te zacht en papperig!
Ondertussen snij je de knoflook, ui fijn. Als je hele kipfilets of kippendijen hebt gekocht, snij deze dan in reepjes. Kluts de eieren los. Je kan ook nog een rode peper toevoegen aan het recept. Ik doe dit zelf vaak niet, omdat Ifan er dan ook van kan mee-eten, anders wordt het té pittig!
Verhit een wok of grote hapjes/koekenpan met de olie tot zeer heet. Roerbak de knoflook en het uitje (en eventueel de rode peper) 1 minuut. Blijven roeren, anders verbrand het. Hierna voeg je de reepje kip toe en bak je dit nog 2 minuten. Schuif alles vervolgend naar een kant zodat je aan de andere kant de eieren kan toevoegen. Deze schep je om zodat je roerei krijgt.
Hierna voeg je de uitgelekte noedels toe met 3 eetlepels water. In het recept staat dat je er ook taugé aan kan toevoegen, maar ik vind dit persoonlijk niet lekker dus doe ik dat ook niet doorheen 😛
Vervolgens voeg je de sojasaus, vissaus en limoensap toe. Je kan ervoor kiezen om er ook nog een eetlepel pindakaas aan toe te voegen. Roer dit wel goed door.
Schep alles goed om en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel over vier borden en garneer met de gemalen pinda’s, limoen, koriander en chilivlokken. Deze garnering kan je ook los serveren zodat iedereen kan kiezen wat hij/zij zelf lekker vindt (met name de kids 😉 )
En klaar is de Pad Thai met kip, aan tafel!
Dit recept komt oorspronkelijk uit het kookboek Miljuschka’s FoodTrucks.
Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!
[do_widget id=blog_subscription-6]
4 Comments
Denise - Follow my footprints
Oooohhhh, 11 dagen geleden at ik het nog in Thailand. Heerlijk! Die komt binnenkort ook op mijn blog. 😉
26 januari 2017 at 22:39Vlijtig Liesje
Hmmm, dat klinkt lekker!
27 januari 2017 at 13:17Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Virtual hug oftewel een virtuele knuffel : )
Weekmenu mét handig boodschappenlijstje! | Lovely Charlotte
[…] Recept | Zelfgemaakte Pad Thai met kip […]
28 januari 2017 at 07:00Lovely Pictures #7 | Invallen, Feestje & Colours of Spring! | Lovely Charlotte
[…] Middag hebben we allebei rustig aan gedaan. Ik at het restje Pad Thai op als lunch, zo lekker! Klik op de link voor het recept. Het is echt heel snel en […]
28 maart 2018 at 20:00