Een Quiche Lorraine die snel en makkelijk te maken is, zonder veel ingrediënten. Warm en koud te eten en de meeste kinderen vinden het ook nog eens lekker!
Wat heb je nodig voor de Quiche Lorraine
- Doosje bladerdeeg (diepvries)
- Olijf olie
- 1 medium ui, fijn gesneden
- 1 bakje gerookte magere spekblokjes/reepjes
- 430 gr. crème fraîche
- 4 eieren, licht geklutst
- Vers gemalen zwarte peper
- Springvorm/quichevorm van +/- 23 cm.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Haal het bladerdeeg uit de diepvries en haal de plakjes van elkaar. Zo kan het alvast zacht worden en is het straks makkelijk om de vorm te bekleden. Ondertussen snij je het uitje fijn.
Zodra het bladerdeeg zacht genoeg is, bekleed je hiermee de binnenkant van de vorm. Vergeet niet de vorm van tevoren in te vetten. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Blind bak het deeg voor 20 minuten. Dit kan je doen door middel van speciale bonen op het deeg te strooien zodat het tijdens het bakken niet omhoog komt.
Na deze 20 minuten haal je de vorm uit de oven en verlaag je de temperatuur tot 150 graden Celsius.
Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de ui tot hij helemaal glazig is. Dit duurt best lang, zo’n 5 tot 10 minuten. Haal de ui hierna uit de pan en zet apart. Doe dan de spekblokjes in de pan en bak deze lekker knapperig.
Mix de eieren en de crème fraîche samen in een grote kom. Breng op smaak met verse zware peper. Je hebt geen zout nodig, want de spekjes zijn zout genoeg. Voeg hierna de spekjes en de uien toen. Mix dit allemaal samen.
Vul de springvorm met het ei-crème fraîche mengsel en bak dit voor 35 tot 40 minuten.
Laat de Quiche Lorraine even afkoelen en hij is ready tot eat! Ook lekker koud de volgende dag!
Kijk ook een naar mijn andere recepten!
Smakelijk eten!
Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!
[do_widget id=blog_subscription-6]
3 Comments
Jonna@burgertrutjesNL
Lekker hoor! ben dol op quiche! Ik maak het vaak met slagroom ipv crème fraiche
5 februari 2017 at 22:13Jonna@burgertrutjesNL onlangs geplaatst…Pitabroodjes met kip en kruidige yoghurt-knoflooksaus – RECEPT
Charlotte | Lovely Charlotte
Nog nooit geprobeerd met slagroom! Klinkt ook lekker, ga ik uitproberen 🙂
5 februari 2017 at 22:15heidi
Wat een heerlijke Quiche Lorraine meid.
6 februari 2017 at 15:29