Persoonlijk

Polo een vrouwenauto, Golf een mannenauto?

Is de Volkswagen Polo een echte vrouwenauto en een Golf een mannenauto?  Kies jij eerder voor een kleinere auto of rijd je liever in een flinke SUV?

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Inhoudsopgave

Vrouwenauto en mannenauto?

Een echte vrouwenauto, bestaat dat eigenlijk wel. Zijn wij vrouwen zó stereotyperend dat we bijna altijd voor een zelfde soort auto gaan?

Ik rijd zelf een Fiat Punto. Ik heb al ruim 10 jaar m’n rijbewijs en heb inmiddels alweer 4 jaar een ‘eigen’ auto. Wij hebben de luxe dat we twee auto’s voor de deur hebben staan. Eigenlijk stamt dit nog uit de tijd dat ik 3 dagen in de week op kantoor in Hoofddorp werkte en het met het openbaar vervoer niet haalbaar was. We hebben mijn auto dan ook nooit weggedaan en ik vind het heerlijk!

Het is niet dat ik ontzettend veel autorijd, maar het geeft wel een gevoel van vrijheid. Als ik ergens spontaan heen wil, kan dat. Ik hoef niet te klooien met het openbaar vervoer en kan op m’n gemak vertrekken.

Dafydd heeft een Ford Focus, een grote en degelijke gezinsauto. En hoe stereotyperend het ook is, ik rijd inderdaad het liefste in mijn eigen, kleine autootje.

 

Populaire auto’s onder vrouwen en mannen

De Volkswagen Polo is de meest populaire auto onder vrouwen. Bij mannen staat de Volkswagen Golf op nummer één. Dat blijkt uit onderzoek van Independer onder verzekerden tussen 25 en 45 jaar.

Zij vergeleken de meest verzekerde auto’s onder vrouwen en mannen over een periode van 1 januari t/m 31 mei 2017.

 

Dit zijn de meest gekozen auto’s door vrouwen en mannen

 

 

Top 5 populaire vrouwenauto’s

  1. Volkswagen Polo
  2. Opel Corsa
  3. Peugeot 206
  4. Volkswagen Golf
  5. Ford Ka

 

 

Top 5 populaire mannenauto’s

  1. Volkswagen Golf
  2. Volkswagen Polo
  3. Opel Corsa
  4. Peugeot 206
  5. Opel Astra

 

Vrouwen kiezen het kleinere broertje

Het onderzoek laat zien dat de voorkeuren van mannen en vrouwen uitleenlopen. Behalve dat vrouwen eerder een Polo dan een Golf kiezen, komt de Ford Ka niet voor in de top 5 mannenauto’s en kiezen vrouwen minder vaak voor een Opel Astra.

Tegelijkertijd zijn er ook overeenkomsten. Vier auto’s komen zowel bij de vrouwen en mannen in de top 5 voor: de Polo, Golf, Opel Corsa en de Peugeot 206.

Opvallend is dat de Volkswagen Golf bij mannen met stip op nummer 1 staat en dat deze auto bij vrouwen pas op de vierde plek komt. Zijn kleinere broertje, de Volkswagen Polo, is favoriet onder vrouwen. Deze auto heeft iets minder pk’s en is iets lichter dan de Volkswagen Golf.

 

Wat kost zo’n Polo of Golf per maand?

Als je één van deze populaire auto’s rijdt, of gaat rijden, wil je natuurlijk weten met welke kosten je te maken krijgt. Naast brandstofkosten en onderhoudskosten, moet je rekening houden met de vaste kosten zoals de APK, afschrijvingskosten, wegenbelasting en natuurlijk een autoverzekering. Want die verzekering is verplicht zodra je een auto op je naam hebt.

Omdat de maandelijkse kosten erg afhankelijk zijn van de auto, jouw situatie en het gebruik, is er niet één totaalbedrag te noemen. Houd er rekening mee dat je per maand in totaal enkele honderden euro’s kwijt bent. Tip! Om te besparen op je autoverzekering, is het slim om eerst een vergelijking van autoverzekeringen te maken voordat je een autoverzekering afsluit.

 

Welke auto hebben jullie?

 

Handtekening Charlotte Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: