Beauty, Mama & Kids, Persoonlijk

Persoonlijk | Striae

Striae, huidstrepen, huidstriemen, stretch marks, tiger stripes, hoe je het ook wil noemen. Ik heb ze, (bijna) iedereen heeft ze. Dik of dun, het maakt niks uit.

Ik ben bevallen middels een keizersnede, maar dat litteken doet me niet zoveel. Ik heb er geen moeite mee, en eigenlijk best wel een beetje trots op. Het blijft toch het litteken waardoor mijn zoon is geboren. Ik heb er lang moeite mee gehad dat mijn bevalling niet op de natuurlijke manier is gegaan. Dat gevoel ebt weg en uiteindelijk kan je het relativeren. Als ik geen keizersnede had gehad, was mijn allerliefste boefie er nu niet eens geweest. Who care via welke weg hij dan naar buiten is gekomen! Ik ben zo blij dat ‘ie er is 🙂 (dit heeft echt een paar jaar gekost hoor, om zo te kunnen denken).

Maar goed, terug naar de striae. Elke keer dat ik in bikini ga moet ik me er toch weer even overheen zetten. Ik schaam me er niet voor, maar trots ben ik er ook niet op. Ik zou willen dat ik me zo zou kunnen voelen! Mocht er ooit een simpele behandeling komen, dan zou ik dit zeker overwegen. Maar voor nu, het is nu eenmaal zo en het hoort bij mij. Deal with it 😉

Ik zie van die plaatjes voorbij komen over striae, dat je een tijger bent die haar strepen heeft verdiend. Voor alle vrouwen die er zo over denken, you go girl! Tuurlijk heb je ze niet voor niks en is er iets heel moois ontstaan uit je buik die nu meer op een maanlandschap lijkt, maar ik moet toch eerlijk zeggen… ik zou het toch fijn vinden als deze strepen er niet op hadden gezeten. Eigenlijk vind ik het gewoon kak!

Hebben jullie veel striae? En hoe ga je hier mee om, ben je er wel trots op of voel je je er anders over?

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: