Persoonlijk

Help, over een maand hebben we geen huis meer!

In januari besloten we ons huis te koop te gaan zetten. We willen graag naar een woning met een tuin en wat meer ruimte. Zo gezegd, zo gedaan. Ons huis werd binnen anderhalve week verkocht! Toen begon de zoektocht naar een nieuw huis, en die verloopt niet zonder slag of stoot…

Voordat we ons huidige huis verkochten hadden Dafydd en ik afgesproken om nog niet teveel te kijken naar andere huizen om zo een teleurstelling te voorkomen. Misschien stond ons huis wel maanden te koop en zouden andere huizen aan onze neus voorbij gaan.

Toen ons huis in hoog tempo werd verkocht, zijn we snel op zoek gegaan op Funda. In het begin oriënteerden we ons vooral op wat we zelf eigenlijk willen en wat er te koop is. 

Al snel werd duidelijk dat we een huis met een redelijke tuin willen, minimaal 4 slaapkamers en het liefste in de wijk waar we nu al wonen. Dit omdat we graag Ifan op dezelfde school willen laten zitten.

Inmiddels zijn we nu zo’n 3 maanden verder, maar hebben we nog steeds geen huis gevonden. De tijd begint nu aardig te dringen en we voelen een hete adem in onze nek hijgen.

Het aanbod is niet erg groot én als er dan een huis naar onze wensen te koop staat, komen er zo ontzettend veel mensen op af en wordt er € 30.000 tot 40.000 boven de vraagprijs geboden. Daar kunnen wij dus niet tegenop!

Heel eerlijk begint dit zijn tol nu wel op te eisen. Mijn concentratie is gezakt tot een ongekend dieptepunt en de emoties lopen, zo nu en dan, hoog op. 

We hebben ons nu ingeschreven op een nieuwbouw project. Vandaag is de loting, dus we zijn benieuwd wanneer we hier iets van horen en of we het überhaupt geworden zijn. Daarnaast hebben we nog een ander huis op het oog. Dus hopelijk komt het uiteindelijk, op het nippertje, toch nog goed (pretty please?!).

Ben jij wel eens verhuisd en leverde het vinden van een nieuw huis ook zoveel stress op?

 Liefs, Charlotte ♥

[do_widget id=simple-social-icons-4]

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

 

 

You may also like

15 Comments

 • Najat

  Een keer verhuisd en een paar keer verbouwd, liefst nooit meer! Verschrikkelijk! Je hebt er ontzettend veel energie voor nodig en je moet constant het doel voor ogen zien te houden “straks lig ik in het zonnetje in mijn tuin”, “Bbq’en met vrienden op vrijdagavond” en zo verder.

  We lezen graag wanneer je een nieuwe fris huis hebt!

  18 april 2016 at 12:03 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Nou inderdaad! Ik probeer ook ons doel maar voor ogen te houden, maar soms zakt de moed me aardig in de schoenen 🙁 Ik houd jullie op de hoogte 😉

   18 april 2016 at 14:42 Reply
 • Sabine

  Ah wat spannend zeg! Ik kan me heel goed voorstellen dat dit heel vermoeiend is. Ik zou er zelf behoorlijk de zenuwen van krijgen. Ik hoop dan ook dat jullie snel een ander huis vinden, en vooral dat het dan ook echt het huis is wat jullie zoeken! Suces!
  Sabine onlangs geplaatst…Het verjaardagsdiner en mijn nieuwe zonnebrilMy Profile

  18 april 2016 at 13:57 Reply
 • Helma

  HOI, we zijn er net klaar mee! Ons huis heeft ruim 1,5 jaar te koop gestaan. In de herfstvakantie verkocht. Toen opzoek naar nieuw huis. Gevonden!!!! Maar wij moesten half jan ’16 ons huis uit, en konden pas half feb ons nieuwe huis in. Via een oproep op facebook, tussenwoning gevonden. Niet ideaal, 3 hoog, met baby en kleuter. MAar verstand op 0 en gaan. En nu is de rust weder gekeerd, zitten we bijna 2 maanden in ons nieuwe huis. HEERLIJK! Begin nu pas moe te worden, want eerder ga je door!! Dochter van 5 heeft het pittig gehad, maar dat gaat nu gelukkig stukken beter. Ze mist wel haar oude vriendinnen. SucceS!

  18 april 2016 at 16:38 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Ik snap dat dat inderdaad niet ideaal is! Maar gelukkig was het maar voor even 🙂 Wat fijn dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben in het nieuwe huis, was het wachten dan zeker waard!

   19 april 2016 at 10:55 Reply
 • Marian

  Ja wij hadden ook binnen een week verkocht. Zijn toen een jartje gaan huren. Hadden we wat meer tijd. Uiteindelijk hebben we ook nieuw gebouwd

  18 april 2016 at 17:04 Reply
 • Amy

  Oef dat is pittig.
  Ik ben behoorlijk vaak verhuisd en woon nu 2,5 jaar in mijn huidige appartement en ik zit hier goed!
  Ik zou graag een huis met tuin en een extra slaapkamer willen en kijk zo nu en dan bij de woningbouw aangezien ik niet kan kopen, maar ik heb, vanwege mijn gezondheid, de nodige eisen of nouja die eisen vallen wel mee -> gelijkvloers, 2 slaapkamers en in een leuke wijk. Maar dat gelijkvloers + tuin is bijna niet te vinden.
  Nou vind ik een flat ook prima zolang er een lift is. Maar ik ga alleen verhuizen als het ECHT bij mij past en mij echt aanspreekt. De hele rompslomp trek ik slecht en budget heb ik ook niet ervoor dus nee ik blijf lekker wonen waar ik woon haha.

  Succes, hoop dat het net op het nippertje goed komt! Ben heel benieuwd.
  Amy onlangs geplaatst…Quote Monday #20My Profile

  18 april 2016 at 17:29 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Fijn dat je nu in ieder geval een fijne woning hebt! Hier in Haarlem vind je erg veel beneden woningen met tuin én alles gelijkvloers, misschien het kijken waard 😉 Ik vind het verhuizen ook wel een ding hoor, ben blij als alles achter de rug is!

   19 april 2016 at 10:58 Reply
 • Saskia

  Lijkt me heel vervelend maar zou graag willen ruilen met jullie situatie. Ons huis wordt maar niet verkocht en kunnen daardoor niet verder… Kan me voorstellen dat het erg vermoeiend is. Heel erg veel succes

  18 april 2016 at 19:48 Reply
 • Heidi

  Wauw, ik kan heel goed geloven dat der veel stress mee brengt.
  Hope heb jullie rap een huisje gevonden naar jullie smaak.

  Wij zelf hebben ook veel stress gehad voor een huis.

  18 april 2016 at 20:29 Reply
 • Lovely Pictures | Week # 15 | Lovely Charlotte

  […] Help, over een maand hebben we geen huis meer! […]

  19 april 2016 at 07:04 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: