Mama & Kids, Persoonlijk

Wat als je ouders niet in de buurt wonen?

Mijn ouders en schoonouders wonen allemaal niet in de buurt. Mijn schoonouders zelfs in het buitenland en mijn eigen ouders in Brabant. Zo’n uur en drie kwartier rijden van ons vandaan.

 

Uit logeren bij opa en oma

Ik hoor zo vaak op het schoolplein of van vrienden: “Dat kan hij/zij wel bij opa en oma logeren hoor!” of “Oma komt hem vandaag van school halen.”, wij hebben deze luxe helaas niet.

Wij regelen alles zelf omdat onze ouders niet in de buurt wonen. En dan kan af en toe knap lastig zijn! Toen ik nog in loondienst was en drie dagen per week op kantoor werkte, heb ik meerdere keren met de handen in het haar gezeten. Ifan is de eerste vier jaar veel en vaak ziek geweest. Dit zorgde nog wel eens voor de nodige stress en paniek momenten.

Op het kantoor waar ik werkte waren ze niet echt blij als ik een dag thuis moest blijven omdat Ifan ziek was. Vaak kwam het dan ook neer op Dafydd. Hij heeft een stuk flexibelere werktijden en kon gemakkelijker thuis blijven. Wat heb ik me schuldig gevoelt als hij weer eens thuis zat! Naast dat ik weer terug in het onderwijs wilde, is dit ook een van de redenen dat ik ontslag heb genomen. Het was op een gegeven moment niet meer haalbaar.

Gelukkig heb ik nu mijn droombaan gevonden en werk ik vanuit huis. Hierdoor kan ik er altijd voor Ifan zijn. Ik breng hem elke dag naar school, haal hem op, kunnen er altijd vriendje komen spelen en is er geen paniek in de tent als ‘ie ziek is (wat overigens nu nog nauwelijks voorkomt!).

 

Spontaan uit eten

Spontaan samen uit eten zit er niet meer in. Of we gaan met z’n drieën of we moeten het goed van tevoren plannen en een oppas regelen. Op deze manier is het ook prima te doen hoor, maar soms is het wel eens jammer dat het spontane eraf is en daarnaast kost een oppas ook aardig wat 😮

 

We missen ze ook gewoon

En buiten alle praktische zaken, mis ik mijn ouders (en Dafydd zijn ouders) ook gewoon. Soms heb je van die dagen dat Ifan echt niet te doen is en zou ik het liefste even naar m’n moeder rijden om Ifan uit die vervelende sfeer te trekken. Gewoon even koffie te doen. Samen even de stad in te lopen. Om advies te vragen of om soms gewoon even kei hard te janken. Het blijven je ouders en soms heb je hun troost nodig.

Bijkomend voordeel van ouders die niet in de buurt wonen is wel dat Ifans meteen een hele week gaat logeren 😉

Gelukkig zien we alle ouders regelmatig. Mijn ouders natuurlijk vaker dan Dafydd’s ouders. En soms is het ook wel eens fijn om wat verder weg te wonen 🙈

 

Waar wonen jouw ouders?

 

 

 


 

You may also like

13 Comments

 • Marije

  Ik herken je gevoel helema! Mijn vader woonde op 2 uur en een kwartier rijden afstand, maar sinds een week is dat nog maar een half uur. Ik trok het niet meer, die afstand.

  5 juli 2017 at 20:13 Reply
 • Stephanie

  Mijn ouders wonen een uur hiervandaan en mijn schoonouders 5min. Het heeft zn voor en nadelen zo dicht in de buurt;-) zo ook voor de ouders wat verder weg…

  5 juli 2017 at 20:57 Reply
 • Sylvia

  Wij wonen juist zo ver weg. Op dit moment Lanzarote en alle overige familie in NL. Snap heel goed wat je bedoelt en omschrijft zo ervaar ik het ook. Ben altijd weer superblij om iedereen weer te zien.
  Sylvia onlangs geplaatst…Update: persoonlijke & blogdoelen 2017My Profile

  5 juli 2017 at 21:41 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Poeh, das ook ver weg! Kan me helemaal voorstellen dat het heel fijn is om even terug bij je familie te zijn!

   5 juli 2017 at 21:42 Reply
 • Leonie van Mil

  Mijn (schoon)ouders wonen ook niet in de buurt. Allemaal bijna een uur rijden. Mijn schoonouders passen wel eens in de week op. Maar meer kan ik dan echt niet van hen vragen. Als ik dus extra moet werken, is er dus niemand in de buurt. Om die reden ben ik voor mijn werk niet heel flexibel. Een avondje uit moeten we dan aan één van de buren vragen om op te passen. Maar die hebben zelf ook allemaal kleine kinderen, dus dat houdt dan toch een beetje tegen.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Aankondiging mama challenge 2017My Profile

  6 juli 2017 at 08:56 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Kan je geen babyfoon bij de buren neerzetten? Dat deden wij in ons oude huis ook altijd en werkten prima! Maar ik moet er wel bijzeggen dat Ifan een goede slaper is en (bijna) nooit wakker word

   6 juli 2017 at 09:04 Reply
 • Femke

  Oh dat ken ik. Mijn ouders wonen 700 km wer weg en mijn schoonouders 600 km. Ik vind het ook soms heel moeilijk om niet af en toe eens langs te kunnen gaan of snel een beetje hulp te krijgen van familie. Gelukkig gaan wij eind deze maand naar België terug en is het probleem opgelost. Wat moet dat moeilijk voor je zijn…
  Femke onlangs geplaatst…Wat ik anders doe dan ik mij had voorgenomen …My Profile

  6 juli 2017 at 09:07 Reply
 • Sabine

  Herkenbaar! Mijn ouders wonen in Nederland, voor ons aan de andere kant van de oceaan. Het duurt minstens 11 uur om elkaar te kunnen zien. Mijn schoonmoeder woont wel in Colombia, maar daar zitten ook een hoop kilometers tussen. Is op vliegafstand in ieder geval. Als we ooit kinderen krijgen in Colombia gaat er waarschijnlijk een nanny komen, en mijn ouders komen dan wat langer op bezoek bij de kinderen. Nu zien we elkaar eens in het jaar, tenminste dat proberen we. Het is soms lastig…
  Sabine onlangs geplaatst…Terugblik op juni 2017: onze bruiloft (+ de eerste foto’s!), de huwelijksreis, een onverwachte stedentrip en meer!My Profile

  6 juli 2017 at 18:09 Reply
 • Anneke

  Zo herkenbaar! Al de puntjes…
  Hier wonen mijn schoonouders op bijna 2 uren wonen en mijn familie op 120 km van ons. Het rotte is dat we altijd de tijd onderweg bijna maal 2 mogen doen wegens file’s rond Brussel en/of Antwerpen enzo… Even snel op en af zit er nooit in 🙁 Aan de andere kant is het natuurlijk wel een voordeel (vind ik dan persoonlijk), dat onze deur ook niet dag in, dag uit wordt plat gelopen door jan en alleman 😀
  Anneke onlangs geplaatst…We survived the week(end)! – photo diary #46My Profile

  24 juli 2017 at 13:20 Reply
 • Ik ben zo'n moeder die... een 'echt' moederlijf heeft | Lovely Charlotte

  […] Maar soms kan het ook wel verdomde lastig zijn, bijvoorbeeld in de vakanties. Zeker omdat onze ouders niet in de buurt wonen, is Ifan altijd bij mij thuis. Dit komt mijn werk niet altijd te […]

  18 september 2017 at 20:00 Reply
 • TAG | De rotklusjes van het ouderschap :o | Lovely Charlotte

  […] doen we eigenlijk allebei wel. We hebben een vaste en heel lieve oppas die altijd komt als wij weggaan. We hebben beide haar nummer en het is vaak geregeld met een simpel […]

  12 januari 2018 at 20:01 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: