Lifestyle

Tips voor het opruimen van je kledingkast!

Het opruimen van mijn kledingkast is altijd iets waar ik tegenop zie en uitstel, maar ben ik ook weer blij als alles weer netjes en georganiseerd is. Meestal doe ik dit twee keer per jaar. Aan het einde van de zomer en aan het einde van de winter ga ik eens flink door de kast heen. In dit artikel vind je een aantal handige tips voor het opruimen van je kledingkast!

 

Opruimen van je kledingkast

Ik kies ervoor om dit aan het einde van de zomer, en aan het einde van de winter te doen. Dan heb ik een duidelijk beeld van welke kledingstukken ik wel en niet heb gedragen dat seizoen. Mijn lente- en herfstkleding is vaak een combinatie van winter- en zomerkleding.

Ik vind het fijn om overzicht te hebben in mijn kledingkast. Ik kan soms uren nadenken over wat ik aan zal doen en een goed georganiseerd kledingkast hebt me om dit proces wat te versnellen 😉

 

Tips voor het opruimen van je kledingkast!

 

Verschillende manieren van opruimen van je kledingkast

Er zijn een hoop verschillende manier van opruimen. Zo kan je rigoureus gaan voor de KonMari- of misschien ga je liever voor de 3-dozen, of is de 5-S-methode toch meer iets voor jou?

Persoonlijk ben ik zelf meer van een mengeling van deze methodes. Ik vind het fijn om alle kledingstukken uit mijn kast te halen. Daarna sorteer ik de kleding op wat ik zeker wil houden, dingen waarover ik twijfel en dingen die zeker weg kunnen. Hier heb ik dan al een vuilniszak voor klaar staan, dan kan dat meteen opgeruimd worden.

Vervolgens hang ik alle kledingstukken op soort (vesten, truien, blouses etc.) en op kleur terug in m’n kast. Bij de opgevouwen kleding zorg ik ervoor dat alles weer netjes is opgevouwen en goed in de kast past.

Daarna kijk ik ook altijd mijn schoenen na. Welke heb ik veel gedragen en wil ik houden? Welk paar kunnen de vuilnisbak in en welke kan ik bewaren of weggeven? In de winter heb ik wel vaker dat ik zomerschoenen in de sale koop.

 

Tips voor het opruimen van je kledingkast!

 

Hoe doe jij dit?

Kies jij voor de KonMari methode of toch liever voor een andere manier? Bij Wenz kan je opruim methodes vergelijken. Je vindt hier een heel handig overzicht van de drie bovengenoemde methodes én kan voor iedere methode een checklist downloaden.

 

Welke manier van opruimen van je kledingkast werkt voor jou het beste?

 

Veel liefs,

Handtekening Charlotte

Lovely samenwerking

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: