Gastblogs, Healthy Lifestyle

Froukje | Ooglaseren, lenzen of toch een bril?

Met mijn lenzen in kan ik alles om mij heen perfect zien. Maar zodra deze lenzen uit zijn, is het een ander verhaal. In huis weet ik mijn weg te vinden, maar ik moet er niet aan denken het verkeer of zelfs de straat op te moeten zonder mijn lenzen in of mijn bril op. Met -4.00 is dat natuurlijk ook niet echt een verstandig idee…maar dat terzijde 😉 Maar waar doe ik nou verstandig aan, kies ik voor ooglaseren of houd ik het toch bij m’n lenzen en bril?

Uitgelichte afbeelding Shutterstock

Lenzen

Mijn lenzen (en soms mijn bril) zijn dan ook echt een verlengstuk van mijzelf. Ik heb al jaren lenzen, maar weet nog dat ik lang heb gewacht om aan te geven dat ik slecht zag. Ik denk dat ik net naar de eerste klas ging toen ik mijn ouders vertelde niet scherp te kunnen zien. Omdat ik het toen niet zag zitten in de brugklas een bril op mijn neus te moeten zetten, heb ik het destijds proberen op te lossen met vooraan zitten in de klas. Toen bleek dat lenzen ook een oplossing boden, heb ik mijn slechte zicht gemeld. Na een paar jaar kreeg ik last van mijn lenzen, dus toen ben ik overgestapt op meer zuurstofrijke lenzen. Dit gaat vooralsnog goed.

 

Afbeelding via Shutterstock

 

Verschrikkelijk?

Is het verschrikkelijk als je lenzen of een bril nodig hebt? Nee, natuurlijk niet, maar handig is anders. Het lijkt mij super om ‘snachts zonder mijn handen vooruit mijn weg te kunnen vinden en ‘sochtends zonder even mijn bril op te hoeven zetten gewoon alvast veilig een kopje thee (uit de cooker welteverstaan) te kunnen maken. Mijn ogen zijn de laatste jaren wel een stukje verbeterd, maar blijven helaas toch steken bij een sterkte van -4.00.

 

De oplossing nabij, ooglaseren?

Vaker dan eens heb ik overwogen om mijn ogen te laten laseren. Overwogen, let wel, ik ben nog niet overgegaan op het werkelijk maken van een afspraak. Vaak zie ik in dit specifieke geval namelijk meer beren op mijn weg, dan positieve kanten. Het lijkt me eng, zal het wel goed gaan? Of ben ik net diegene die nadien nog steeds een bril nodig heeft?

En ook de kosten van ooglaseren houden mij in eerste instantie nog tegen. Toch heb ik in mijn omgeving genoeg succesverhalen wat betreft het laseren. Mensen die zo blij zijn dat ze van hun bril of lenzen af zijn en die zouden willen dat ze het eerder hadden gedaan. Dus misschien is het inderdaad de oplossing. Moet ik mijn rug rechten, mij inlezen in het proces van het ooglaseren en de telefoon pakken voor het maken van een eerste afspraak.

Wordt vervolgd…. 🙂

 

Liefs, Froukje

 

Lovely samenwerking

You may also like

1 Comment

  • Diny Gijsberts

    Ooglaseren ? Bedenk het goed en kijk na verhalen die je in de USA hoort waar de eisen op dit gebied véél hoger liggen dan hier en de mislukte operaties,waar je hier niets van hoort vanwege het geld dat deze prutsers dan missen ! Inplant lenzen zou ik zo graag willen doen maar ja je moet wél het geld hebben ! Plus deze operstie is revesebel en dat is laseren niet! Wat van je ooglens weg is gelaserd blijft weg ! Dus….laat je eerst Goed infomeren! Focus ziekenhuis in Rotterdam is alleen op ogen gespecialiseerd! VEEL SUCCES ,

    29 januari 2018 at 08:45 Reply
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: