Persoonlijk, Travel

Onze vakantie in Wales

Deze keer besloten we om met auto naar Wales te rijden. Het is altijd zo passen en meten met de bagage dat we daar nu niet zoveel zin in hadden. Zo gezegd, zo gedaan en op vrijdag 12 juni vertrokken ’s ochtends om 06:00 uur richting Calais om daar met de trein door de Eurotunnel naar Groot-Brittannië te gaan.

De heenreis

We zijn zelf om 04:45 opgestaan om de laatste dingetjes in te pakken en het ontbijt en lunch voor te bereiden. We hebben Ifan zo lang mogelijk laten slapen, om 05:45 maakten we hem wakker. Snel even schone kleding aan en de auto in. Het leek ons een goed idee om hem dan te laten ontbijten in de auto.

Ik reed het eerste stuk naar Calais. Rondom Antwerpen kwamen we in de file. Het viel redelijk mee, we bleven in ieder geval rijden. Maar je raadt het al… ik moest natuurlijk plassen. Sinds de bevalling kan ik het niet meer zo goed ophouden (who’s with me?) daarna konden we weer verder richting Calais. 

We moesten een half uur voor vertrek inchecken. We waren zo op tijd dat er een mogelijkheid was om een eerdere trein te nemen, dus dat hebben we gedaan. Precies op tijd vertrok de trein en 35 minuten later waren we in Groot-Brittannië!

Dafydd heeft het hele stuk in GB gereden. Ik waag me niet aan het rijden aan de andere kan van de weg! Gelukkig is hij het gewend en ging dit zonder problemen. Het is dan ook wel praktisch onmogelijk om bijvoorbeeld een rotonde verkeerd om te rijden, je moet dan zo’n scherpe bocht maken. Ook op de snelweg gaat het prima, het is gewoon even omschakelen. 

Rondom Londen waren er veel wegwerkzaamheden waardoor we niet echt lekker door hebben kunnen rijden. Hierdoor pakte we op de rest van de weg ook alle spitsen mee, pfff! Uiteindelijk zijn we om 18:15 uur (Britse tijd, een uur vroeger dus) bij zijn ouders aangekomen. Na een reis van 13 uur waren we blij dat we uit die auto konden!

Ifan heeft het ontzettend goed gedaan in de auto! We hadden via Bol.com een heel handig tafeltje gekocht wat over de autostoel heen paste zodat hij wat kon kleuren en spelen. We hadden voor Ifan een kleurboek en stiften, Fireman Sam poppetjes en natuurlijk de Tablet gevuld met films meegenomen. Naast het normale eten (boterhammen e.d.) hadden we zakjes chips, snoepjes en koekjes meegenomen. We zijn er niet zo voor om hem vol te stoppen met deze dingen maar tijdens een autoreis van 13 uur is het soms wel even een uitkomst!
Toen we net in GB waren heeft Ifan nog ongeveer 2 uurtjes geslapen. Het laatste uur was hij er wel klaar mee, bleef maar vragen of we er al waren en dat hij het huis van Mamgu al kon zien. De arme schat!

Het verblijf

We hebben heerlijk kunnen uitrusten en leuke dingen gedaan. Mijn schoonvader werd 60 en hebben dit thuis met de familie gevierd. Ook zijn we nog uit eten geweest met z’n alle om dit te vieren. 

Dafydd en ik zijn ook nog 2 dagen lekker even samen op stap geweest. Ifan bleef bij Mamgu en Tadcu en werd natuurlijk lekker verwend! Wij zijn samen gaan shoppen, uiteten en naar de film. Was fijn om weer eventjes samen iets te doen ♥ Groot verschil met hier in Nederland is dat je voor £ 20 (iets minder dan € 30,00) al een gehele maaltijd (met toetjes!) en drinken (gratis refill) hebt. En het eten is echt lekker! De service in de restaurants is ook goed, dit laat soms nog wel eens ten wensen over in Nederland… 

 
Ook hebben we de opa en oma van Dafydd bezocht. De eerste vraag die zijn opa mij standaard stelt is: “Spreek je al Welsh?” en “Versta je al Welsh?”. Dit is (nog) niet het geval. Ik heb inmiddels wel een app gedownload, maar het is een moeilijke taal, waar je eigenlijk geen touw aan vast kan knopen… Ik heb even een foto van een verkeersbord gemaakt om je een indruk te geven 😉 gelukkig zetten ze het er ook in het Engels onder!

 
We hebben het nieuwe huis van zijn broer bekeken, Dafydd, zijn broer en vader zijn nog een keertje gaan golfen en we zijn nog een keertje naar het strand geweest. Aan het strand ligt een ruïne van een kasteel op een klif. Dafydd en ik zijn hier nog even naartoe gelopen (geklommen haha). 

De terugreis

Eigenlijk zouden we op woensdag 24 juni ’s ochtend rond 06:00 uur weer vertrekken terug naar Nederland. Op maandag kregen we een berichtje dat er in Calais van alles aan de hand was, er waren immigranten die vanuit Frankrijk, Groot-Brittannië wilde bereiken door aan goederentreinen te gaan hangen en door in vrachtwagen te kruipen. Ook was er een staking van vrachtwagenchauffeurs omdat er iets was met de ferry. Vraag me niet precies wat ik weet alleen dat zij de snelwegen blokkeerden en brandjes stoken.
 
Dinsdag heeft Dafydd maar even gebeld met de Eurotunnel. We hadden samen al wel besloten dat als het niet zeker was of er treinen zouden vertrekken, we zouden om boeken naar een aantal dagen later. We hadden geen zin om 6 uur met Ifan in de auto te zitten om vervolgens niet op de trein te kunnen en daar ergens een hotel o.i.d. te moeten vinden. Er kon geen zekerheid worden gegeven dus we hebben de treinreis maar verzet naar 26 juni 03:27 uur. Het leek ons wel handig om ’s nachts te rijden zodat Ifan in ieder geval lekker kon slapen en er niet zoveel verkeer op de weg zou zijn. 

Op 25 juni om 20:30 uur zijn we vertrokken richting Folkestone. We hebben heerlijk kunnen doorrijden, er was (bijna) niemand op de weg! Ruim van tevoren kwamen we aan bij de Eurotunnel. Ze hadden daar een Starbucks dus wij hebben nog lekker koffie gedronken en even onze benen gestrekt. 

 
Zoals ik al zij zou de trein om 03:27 uur vertrekken. Op het parkeerterrein staan van die grote borden met vertrektijden. We zagen de tijd veranderen van 03:27 naar 04:13 uur. In de eerste instantie dacht ik er nog niet het ergste van. We reden van het parkeerterrein naar de plek waar je in de rij staat voor je in de trein rijdt.
 
Rond 04:00 uur zagen we een aantal medewerkers daar rondlopen. Dat betekende vast niet veel goeds… het bleek dat de trein van 03:27 en van 04:13 uur waren gecancelled omdat er aan de andere kant toch nog wat problemen waren met immigranten die op de rails waren.
 
Als alles goed zou gaan mochten we op de trein van 05:13 uur. O nee! Hebben we het omgeboekt, komen we nog in zo’n situatie! Gelukkig sliep Ifan nog. Wij waren al aardig gaar naar een nachtje te hebben doorgehaald (ik ben daar echt te oud voor geworden!), dus probeerde maar wat te “slapen”. Na lang wachten en Ifan die huilend wakker werd zaten we rond 05:30 (Britse tijd) uur op de trein en waren rond 07:15 in Calais. 
We hebben toen besloten om eerst naar mijn ouders in Geldrop te rijden en daar even te lunchen en Ifan even te laten spelen. Na ongeveer 2 uurtjes daar te zijn geweest zijn we weer verder gegaan richting Haarlem. Volgens mij waren we rond 16:00 uur eindelijk thuis! We waren helemaal stuk!

We hebben een erg leuke en fijne tijd in Wales gehad! Het blijft natuurlijk logeren bij je schoonouders dus echt vakantie is het niet, maar we hebben we heerlijk uitgerust!

Zijn jullie ooit in Wales geweest of hebben jullie (schoon)ouders die in het buitenland wonen?

You may also like

2 Comments

 • Waarom niet naar Wales op vakantie?! | Lovely Charlotte

  […] ben ik enigszins bevooroordeeld aangezien Dafydd hier vandaan komt. Anders zou Wales waarschijnlijk ook niet als eerste in mij zijn opgekomen als […]

  30 augustus 2017 at 11:53 Reply
 • De Mommy Musthaves van Lizette | Lovely Charlotte

  […] man Remco en zoontje Mats in Tilburg. In het dagelijks leven ben ik HR adviseur. Ik hou enorm van reizen en daar schrijf ik over op mijn blog Reismuts.nl. Verder hou ik van lekker eten, erop uit trekken […]

  28 februari 2019 at 20:00 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: