Lifestyle

Ontzorg Challenge maakt besparen makkelijk en leuk!

Honderden euro’s per jaar besparen? Wie wil dat niet?! Vorig jaar stapten van de 7 miljoen huishoudens maar 1,6 miljoen huishoudens over van energieleverancier, dit betekent dus dat 5,4 miljoen huishoudens niet zijn overgestapt van energieleverancier. En dat is zonde!

Een huishouden laat al gauw honderden euro’s liggen door niet ieder jaar over te stappen van energieleverancier waardoor men het “slaperstarief” betaald voor energie. Dit terwijl er een overstapservice die dit uit handen neemt. Bespaar vervolgens veel geld per jaar, zonder daar iets voor te doen. Het gaat allemaal vanzelf. Dit geld kun je vanzelfsprekend weer gebruiken voor leuke dingen. Doe ook mee aan de ontzorg challenge. Hieronder staan de twee meest voorkomende redenen waarom mensen niet ieder jaar overstappen van energieleverancier.

Twee redenen waarom mensen niet overstappen

De meest genoemde reden waarom mensen niet overstappen van energieleverancier is, dat ze goed zitten bij hun huidige energieleverancier. Echter blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond dat het wel degelijk loont om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Veel leveranciers gebruiken aanbiedingen als lokkertje om over te stappen van energieleverancier. Deze aanbieding is alleen voor het eerste jaar. Na een jaar betalen mensen het slaperstarief. De echt slimme consument stapt jaarlijks over van energieleverancier. 

Een andere reden die mensen vaak opgeven waarom ze niet overstappen is, dat het overstappen te veel tijd kost om uit te zoeken en om over te stappen. Kostenservice heeft een bewezen concept uit Engeland naar Nederland gehaald om het overstappen volledig uit handen te nemen, ieder jaar te besparen en toch zelf “in controll” te zijn. Sinds het begin in 2019 heeft Kostenservice reeds tienduizenden klanten geholpen met het automatisch besparen op hun energierekening, en werkt men inmiddels nauw samen met de consumentenbond. Door je eenmalig in te schrijven bespaar je jaarlijks honderden euro’s zonder er iets voor te doen. Het geld dat je uitspaart kan je weer gebruiken voor leuke dingen of opzij zetten als een financiële buffer voor de opleidingen van je kinderen of voor jezelf natuurlijk.

Besparen was nog nooit zo makkelijk en leuk. Doe ook mee aan de ontzorg challenge!

Liefs, Charlotte 💕

*Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

You may also like

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: