Persoonlijk

Ontwijk- en uitstelgedrag…

Het is maandagmiddag half drie. Ik heb de hele ochtend praktisch niks zinnigs gedaan. En nu begint de stress op te lopen. Ik moet met Ifan straks boodschappen gaan doen anders hebben we vanavond niks te eten. En ik moet het artikel voor morgen nog afmaken en nog een aantal mailtje sturen. Waarom dat uitstelgedrag en waarom heb ik in hemelsnaam de hele ochtend niks zitten doen?

Ontwijk- en uitstelgedrag. Op maandag ben ik daar een ster in. Maandag is gewoon niet mijn beste werkdag. Ik moet weer helemaal inkomen na het weekend en heb er even voor nodig om mijn draai weer te vinden. En dan gebeurt het dus dat ik ’s middags “SHIT!” denk.

Ik heb vanochtend een hoop YouTube filmpjes gekeken, de nieuwe aflevering van “The 100” op Netflix, een content schema gemaakt (wat ik dus niet nodig heb),  foto’s geüpload, inspiratie op gedaan, maar vooral niet gewerkt.

Dat thuiswerken is echt heel fijn hoor, maar kan soms ook echt een “pain in the ass” zijn. De discipline is op maandag vaak ver te zoeken. Maar op dinsdag gaat het vaak wel goed.

Zo heb ik vandaag wel twee artikelen geschreven en een hoop mailtjes de deur uit gedaan. Maar nu is drie uur geweest en begin ik een beetje suf te worden van naar de computer staren. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dit artikel nog moet afmaken en dat ik daarna op de bank mag ploffen om even gewoon niks te doen.

Gewoon niks doen, ook weer zoiets. Dat heb ik al best lang niet meer gedaan. Ik vind namelijk dat ik altijd iets moet doen, er is ook altijd iets te doen. Ik gun mezelf niet vaak de rust om niks te doen. Behalve op de maandagen dan 😉

 

Heb jij ook zo’n last van dat ontwijk- en uitstelgedrag?

 

 

Liefs, Charlotte ♥

Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

You may also like

7 Comments

 • Fleur

  Ooo daar ben ik zo’n ster in… Ik neem mij elke dag weer voor om op tijd aan mijn blog te beginnen en er misschien wel 2 te maken, maar het lukt me nooit… Ik ben ook veel te snel afgeleid, zoals nu bijvoorbeeld, hahaha, met het lezen van jouw blog
  Fleur onlangs geplaatst…Verjaardags WinWeek #2; ArtyAnimals aan de muurMy Profile

  8 maart 2017 at 10:43 Reply
 • Anneke

  Yep, helemaal herkenbaar! 😀 Vooral dat stukje over het niets doen. Ik kan me niet meer herinneren wanneer ik eens echt niks heb gedaan. Misschien moeten we zoiets ook beginnen inplannen in onze agenda? 😉
  Anneke onlangs geplaatst…OchtendstressMy Profile

  9 maart 2017 at 12:27 Reply
 • Gerda

  Goede Tip stel maandag dan in voor jou als rust(ig) dagje!

  5 januari 2018 at 23:52 Reply
 • Femke

  Herkenbaar! Ik probeer vaak meteen nadat de jongens naar school zijn de boodschappen te gaan doen en na het opruimen daarvan meteen de ontbijt rommel op te ruimen. Meestal zit ik dan in de goede flow en ga ik nog even door met kleine klusjes zoals de wc, was, vuilnis etc. Kan ik lekker afstrepen en heb ik de middag over voor dingen met de jongens. Grote factor is wel hoe onze peuter zijn humeur is

  7 januari 2018 at 14:45 Reply
 • Lovely Pictures #2 | Naar de kapper en een rustige werk week! | Lovely Charlotte

  […] heb ik lekker gewerkt, de maandagen gaan de laatste tijd steeds beter! We aten ‘s avonds lekker Hollandse pot, gewoon aardappels, […]

  25 januari 2018 at 20:00 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: