Persoonlijk

De onderkin van prinses Amalia en de irritante stem van Nicolette van Dam op Twitter

Lekker anoniem achter je computer of telefoon andere belachelijk maken op Twitter. Lekker makkelijk, vind je ook niet?!

Ronduit schandalig wat er tijdens Koningsdag over de kroonprinses gezegd werd op Twitter. Ik snap deze mensen echt niet. Ik heb vroeger geleerd dat als je niks fatsoenlijks te zeggen hebt, je gewoon niks zegt.

Twitter

Het arme meisje staat al vanaf dat ze geboren is in de spotlight. Hier heeft ze zelf niet voor gekozen. Ik kan me dan ook zo voorstellen dat je echt geen zin hebt om met je ouders, op zo’n dag als Koningsdag, een rondje stad te doen en maar moet blijven lachen en zwaaien.

Wat moeten deze berichtjes wel niet doen voor het zelfvertrouwen van een 12-jarig meisje? En daarnaast, waar is het goed voor? Waarom moet je zo’n meisje met de grond gelijk maken? Dat is toch nergens voor nodig? Zijn deze mensen zelf ontzettend onzeker en voelen ze zich beter als ze dit soort berichtjes de wereld in helpen? Ik kan er niet bij… afschuwelijk, respectloos en laag.

Lieve Amalia, je bent prachtig. Ik weet dat dit soort dingen pijn doen. Hoe dan ook. Andere kunnen honderd duizend keer tegen je zeggen dat het niet zo is, maar het blijft je toch raken. Ik hoop zo ontzettend dat je je het niet teveel aantrekt en vooral jezelf blijft!

Je lieve en enthousiaste uitstraling, je prachtige blonden lokken en je vrolijke lach. Ik vind het bewonderenswaardig wat je doet. Zo jong en dan toch al zo’n voorbeeld zijn. Ik vind het knap!

 

En dan heb je ook nog personen die het leuk vinden of bevrediging halen uit het afzeiken van BN-ers. Het afzeiken van een 12-jarig meisje gaat dan misschien nog wel een stapje verder, maar dit is ook NOT DONE en ook nergens voor nodig. Deze mensen hebben misschien wel zelf gekozen om in de spotlight te treden, maar elke scheet in een roddelblad?

Twitter

Het zijn maar gewone mensen, zoals jij en ik, die hun werk doen. Wederom weer nergens voor nodig.

Laat iedereen gewoon in zijn waarde. Misschien vind je dat iemand een irritante stem heeft of een onderkin heeft, en dat mag je best denken. Maar hou het daar dan lekker bij en laat het voor wat het is.

Dit zijn twee voorbeelden die de afgelopen tijd mijn aandacht hebben getrokken. Helaas is het een dagelijkse gang van zaken. En niet alleen bij BN-ers, maar ook over ons, onze kinderen of de buurman.

Laten we allemaal stoppen met pesten, of dit nu online of offline is. Het richt meer schade aan dan je denkt…

Liefs, Charlotte ♥

 Volg Lovely Charlotte ook via e-mail!

[do_widget id=blog_subscription-6]

[do_widget id=simple-social-icons-4]

You may also like

6 Comments

 • Sabine

  Pff jeetje wat een zooi staat er op Twitter (en internet). Gelukkig kom ik dit zelf niet zo veel tegen, zou me er dood aan ergeren. Soms maak ik wel eens de fout de reacties op een artikel op het nieuws te lezen en word daar vaak helemaal misselijk van. Als het ons al ziek maakt, hoe moet het dan zijn voor diegene voor wie het bedoeld is? Goed dat je hier wat aandacht aan besteedt!
  Sabine onlangs geplaatst…San Francisco, Colombia: een prachtig weekendje wegMy Profile

  25 mei 2016 at 15:03 Reply
 • simpel, met een snufje liefde

  Amen! Ik vind het belachelijk hoe sommige mensen andere mensen belachelijk maken. En dan helemaal als het gaat om een meisje van 12. ik zou niet graag in haar schoenen willen staan.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Hoe wij onze zwangerschap bekend hebben gemaakt.My Profile

  26 mei 2016 at 06:31 Reply
 • Yvonne

  Tjee nee dit kan echt niet. Het is om je voor te schamen! Vooral om een kind zo af te kraken. De meeste BN’ers zijn volgens mij wel iets gewend. Maar Amalia zit in de puberteit en dan is het echt niet leuk voor haar.
  Yvonne onlangs geplaatst…Hoe kun je als werkende mama tijd voor jezelf overhouden?My Profile

  28 mei 2016 at 08:54 Reply
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: