Blog, Persoonlijk

Offline

Offline week

Afgelopen week zijn er geen nieuwe artikelen online gekomen. Het was zó druk, dat het bloggen er even helemaal bij in schoot. In de eerste instantie maakte ik me er heel druk om. Dit zal vast wel een dip voor mijn bezoekersaantallen betekenen, ik houd van consistentie en die is nu ineens weg, paniek dus!

De week hiervoor is echt gekkehuis in huize Evans-Meijer geweest. Op zaterdag 28 november vierden we Ifan’s verjaardagsfeestje. Het was ontzettend leuk, maar mijn hemel, 7 van die ‘sugar buzzed’ koters door je huiskamer hebben rennen is toch wel een dingetje hoor!

Ifan's verjaardagsfeestje

Op 2 december was Ifan’s echte verjaardag. Mijn ouders en zusje kwam gezellig een dagje naar Haarlem om dit met z’n alle te vieren. ’s Avond hebben mijn ouders Ifan meegenomen naar Brabant. Ik moest op donderdag invallen op school en vond het een strakker plan als Ifan bij opa en oma ging logeren. Het is voor het kleine manneke al zo ontzettend veel op het moment, dat we hem liever niet nog een dag naar het kinderdagverblijf wilde laten gaan (lees: Sinterklaas kwam die dag ook nog eens).

Kaarsjes uitblazen!

Op donderdag heb ik dus de hele dag voor de klas gestaan. Vrijdag ging Dafydd en ik lekker uit eten en op zaterdagochtend vertrokken we alweer naar Brabant om én Sinterklaas te vieren én om natuurlijk ons boefie weer op te halen. Wat was ‘ie bij toen hij ons weer zag. Zo fijn om te weten dat je, ondanks hij het altijd super naar zijn zin heeft bij opa en oma, toch wel gemist wordt. Tranen in m’n ogen en een glimlach van oor tot oor.

Sinterklaas

Zondagavond reden we weer terug. Maandag zou een normale dag moeten worden, zei het niet dat zich mijn ‘most wonderfull time of the month’ aankondigden. De eerste dag ben ik altijd ‘high on painkillers’ en ‘knock out’. Die dag kwam er dus niks terecht van mijn plannen.

Dinsdag heb ik weer voor de klas gestaan, super leuk! Woensdag was ik lekker een dagje met Ifan thuis. We hebben de eendjes gevoerd en hebben samen geknutseld en gespeeld. Ook heb ik mijn mamabloggerswap afgemaakt. Hierover binnenkort meer! Donderdag moest ik zoveel dingetjes in huis doen dat ik dus ook echt geen tijd heb gehad om wat te kunnen schrijven.

Eendjes voeren

Na een aantal dagen balen dat er geen nieuwe artikelen online kwamen besefte ik me dat het niet zo erg was. Soms is het wel eens even fijn om offline te zijn. Doordat er geen nieuwe artikelen online kwamen heb ik eigenlijk de hele week ook niet zo aan het bloggen gedacht. Ik dacht er niet aan om mijn artikelen te delen in de verschillende Facebook groepen, een Instagram foto te plaatsen over het artikelen en keek ook niet naar mijn sitestatistieken. Hierdoor realiseerde ik me dat ik deze tijd veel beter met Ifan doorbrengen. Samen lekker buiten wandelen en een croissantje bij de bakker halen. De mooiste Lego creaties maken en zijn nieuwe Playmobil boomhut in elkaar zetten.

Ook besefte ik me dat ik het miste om te bloggen. Ik heb de afgelopen periode een dipje gehad wat betreft inspiratie (noem het gerust maar een flinke writersblock!). Door zo’n weekje offline te zijn merkte ik dat ik weer verlangde naar het achter mijn laptop nieuwe artikelen schrijven. Ik keek er niet langer tegenop.

Niet getreurd, deze week zal weer ‘gewoon’ zoals altijd verlopen 😉

Al met al heeft het mijn offline week dus echt wel voordelen gehad! En die bezoekersaantallen, lekker boeiend 😉 Natuurlijk is het fijn als je ziet dat je artikelen gelezen worden, maar dat is niet het allerbelangrijkste.

Ben jij altijd online? Of vind je het ook wel een fijn om een dag/dagen/week offline te zijn?

 

You may also like

2 Comments

 • Marjolein

  Daar waar ik eerst elke dag van mezelf iets online MOEST zetten, heb ik dit teruggebracht na 2 a 3 keer per week. Ik vind het een verademing! Ik las ergens dat je echt elke dag moet bloggen om tot grotere aantallen te komen, totdat iemand we wees op een aantal grotere bloggers die ook ‘maar’ 2 keer per week bloggen. Dat moeten-moeten-moeten word ik dus gek van. Ik wil niet alleen maar achter m’n computer zitten. Houd ook enorm van Netflix-series kijken, lekker kletsen met een vriendin, gewoon even niks doen… Volgens mij houd je het op deze manier ook beter vol.
  En v.w.b. die bezoekersaantallen: inderdaad, lekker boeiend! Mensen die je leuk vinden, komen toch wel terug! En het maakt ergens ook nieuwsgieriger, zo van: ‘oh daar is ze weer, ben benieuwd wat ze geschreven heeft…!’

  14 december 2015 at 16:21 Reply
  • Charlotte | Lovely Charlotte

   Helemaal met je eens! Ik wil ook zeker niet het ‘moeten’ gevoel hebben, dat is juist wat je wilt vermijden met een hobby, toch 😉 Bedankt voor je back-up 🙂
   Charlotte | Lovely Charlotte onlangs geplaatst…OfflineMy Profile

   14 december 2015 at 20:30 Reply

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  %d bloggers liken dit: